Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Home

Cinekid x Amarte Open Call MediaLab 2024

Ben jij een game-ontwikkelaar, interactieve installatiemaker, A.I.-specialist, XR-developer, creative coder, of breng je op een andere manier diverse mediavormen samen? En is je idee geschikt voor kinderen van 3 tot 14 jaar? Dan zoeken we jou!

Stichting Amarte en Cinekid slaan dit jaar opnieuw de handen ineen en geven twee makers de kans om een nieuw interactief en immersief werk te creëren voor het Cinekid MediaLab 2024. Per werk is er €12.000 beschikbaar voor de realisatie. 

Deze call is gesloten.

De Open Call gaat live op 8 februari 2024 en is gesloten op 31 maart 2024. Op 1 mei 2024 worden de winnaars bekendgemaakt, waarna zij tot en met september de tijd hebben om hun nieuwe werk te realiseren. In oktober (herfstvakantie) wordt het werk tentoongesteld in het MediaLab op de hoofdlocatie van Cinekid Festival in Amsterdam Noord. De 'Amarte x Cinekid Medialab Open Call' is gericht op vernieuwende makers van innovatieve media, die zijn gevestigd in Nederland. Dit mogen recent afgestudeerde studenten zijn, maar ook gevestigde makers die met hun werk een vernieuwing aangaan in hun praktijk, door bijvoorbeeld een nieuw medium te kiezen of de grenzen van een medium te verkennen. Denk aan immersieve, interactieve en nieuwe mediawerken zoals online ervaringen, games, fysieke installaties, live performances, vernieuwende filmvertoningen of outdoor ervaringen op locatie, allemaal gemaakt voor een jonge doelgroep (3-14 jaar).  
 
Daarnaast moet het concept aansluiten bij het thema van Cinekid Festival 2024: 'Eigenwijs'. We zoeken ideeën die kinderen een andere blik geven op zichzelf, op de wereld om hen heen of een nieuw inzicht geven in technologie en media. Denk hierbij aan verhalen over eigenwijze hoofdpersonen of interactieve installaties of games van eigenwijze makers, die je uitnodigen een ander pad te kiezen of je op een andere manier naar jezelf laten kijken. Het kunnen ook kunstwerken zijn waarbij de randen van nieuwe media worden verkend of de werking van technologie op speelse wijze wordt onthuld. We vieren in het MediaLab het kritisch denken, creatieve vrijheid en het bewandelen van een ander pad; doe maar eigenwijs! 
 
Het concept mag zowel fictie als non-fictie zijn, maar de werken moeten kinderen verwonderen, verbazen of een nieuw inzicht bieden in zichzelf, anderen, of technologie door de mix van kunst, media en technologie. 
 
Bijlagen indiening;

  1. Projectplan (2 A4) 
  2. Begroting (1 A4) 
  3. Planning (1 A4)
  4. Portfolio (max. 3 pagina's) 

Check voor meer specifieke criteria de reglementen van de Open Call.

Let op: Amarte en Cinekid hechten veel waarde aan de fair practice code. Daaronder verstaan we dat je jezelf als maker en de makers met wie je samenwerkt het volgende biedt: duidelijke afspraken, een veilige en inclusieve werkomgeving en ook eerlijke betalingen. Houd hier dus rekening mee in de aanvraag en in de begroting. Zorg ervoor dat elk collectief-lid voldoende uitbetaald wordt.
 
Vragen over deze Open Call kunnen worden gesteld aan Leonieke Verhoog, Hoofd Cinekid MediaLab via digitalculture@cinekid.nl  
 

;