Home

Veelgestelde vragen

Cinekid Play

Wat is Cinekid Play?

Cinekid Play is dé streamingdienst voor nieuwsgierige kinderen (en ouders). Het is een gratis online platform waar films, workshops, tutorials en spelletjes bekeken en gespeeld kunnen worden. Cinekid Play is hier het hele jaar door beschikbaar als vast onderdeel van Cinekid. 

De hele maand oktober wordt Cinekid Play daarnaast omgetoverd tot hét Online Cinekid Festival! Voor 8 euro kun je de hele maand oktober de nieuwste films kijken die ook op Cinekid Festival te zien zijn, exclusieve online installaties bekijken en workshops vinden. 

Voor wie is Cinekid Play?

Cinekid Play is er voor iedereen. Het aanbod op het platform is het meest geschikt voor kinderen van 4 - 12 jaar. We hanteren de volgende Kijkwijzer leeftijdscategorieën: Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar en 12 jaar.

Wat is het verschil tussen Cinekid Festival en Cinekid Play?

Cinekid Play is het online platform van het Cinekid Festival, dat het hele jaar rond beschikbaar is. Niet alleen vind je hier films die je ook terugziet op ons festival, maar we bieden hier nog heel veel meer aan. 

Moet ik betalen voor Cinekid Play?

Cinekid Play is helemaal gratis! Daarnaast kan je in de herfstvakantie het online festival ontdekken. Voor 8 euro krijg je hier onbeperkt toegang tot de nieuwste films die ook in de bioscoop te zien zijn tijdens het Festival, de nieuwste games en online installaties. 

MediaLab

Wat is het MediaLab?

Het MediaLab vindt plaats op verschillende locaties tijdens het Cinekid Festival in de herfstvakantie en is de grootste digitale speeltuin van de wereld, vol interactieve kunstinstallaties, de nieuwste apps en games en exclusieve mediaworkshops. Ook is het MediaLab het hele jaar door online te beleven op Cinekid Play.

Cinekid for Professionals

Hoe vraag ik accreditatie aan voor Cinekid for Professionals?

Meer informatie over de verschillende soorten accreditatie vind je op onze accreditatiepagina. Het is alleen nog maar mogelijk om een accreditatie aan te vragen voor Cinekid for Professionals Online. Let op: dit kan tot 12 oktober.

Kan ik deelnemen aan de Junior Co-production Market?

 Het is mogelijk om de Junior Co-production Market bij te wonen met de volgende accreditaties:

  • Cinekid for Professionals Amsterdam (on-site accreditatie)
  • CfP Online
  • Junior Co-production Market Online

Toegang tot de online versie van de JCM is nog aan te vragen tot 12 oktober. Meer informatie vind je hier.

Kan ik deelnemen aan de ScreeningClub?

Het is mogelijk om producties in de ScreeningClub te bekijken met de volgende accreditaties:

  • Cinekid for Professionals Amsterdam (on-site accreditatie)
  • CfP Online
  • ScreeningClub Online

De ScreeningClub is dit jaar enkel online te bezoeken. Toegang tot de ScreeningClub is nog aan te vragen tot 12 oktober. Meer informatie vind je hier.

Hoe kan ik deelnemen aan het Cinekid Festival?

Alle deadlines voor Cinekid Festival 2021 zijn helaas al geweest. Vanaf maart 2022 accepteren we aanmeldingen voor Cinekid 2022. Schrijf je in voor de Cinekid for Professionals nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, of hou onze website in de gaten.

Overige vragen

Wat is Cinekid?

Cinekid is ’s werelds grootste film- en mediafestival voor kinderen! Ook is Cinekid hét platform voor (internationale) kinderfilmproducties, bieden we streamingdienst Cinekid Play en kunnen kinderen op verkenning in digitale speeltuin MediaLab. Daarnaast verzorgt Cinekid het hele jaar door, in het hele land, workshop(trajecten) en filmvertoningen specifiek voor scholen

Wat is de missie/visie van Cinekid?

Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen bereikt. Lees hier meer over de missie en visie van Cinekid.

Wanneer is het Cinekid Festival?

Het Cinekid Festival vindt ieder jaar plaats in de herfstvakantie.

Hoe kan ik met jullie in contact komen?

De helpdesk van Cinekid is telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 via: 020 531 7890. Daarnaast kun je ook al je vragen stellen via service@cinekid.nl, Facebook messenger of de live chat op onze website. We zullen altijd proberen om je zo snel mogelijk te helpen. 

Hoe oud moet ik zijn om naar het Cinekid Festival te gaan?

Iedereen kan naar Cinekid! Vanaf 3 jaar hebben we al een leuk programma. We programmeren tot 14 jaar, maar er zijn kinderen van 15 en 16 jaar die Cinekid ook nog steeds weten te vinden.

Heeft Cinekid alleen activiteiten in de herfstvakantie?

Nee hoor. Het hele jaar zijn wij druk in de weer en bieden we allerlei activiteiten aan bij jou in de buurt, op school en online. Zo organiseren we bijvoorbeeld voorpremières en kun je het hele jaar films, workshops, tutorials en spelletjes bekijken en spelen op Cinekid Play. Meer informatie hierover vind je bij onze jaarrond pagina’s.

Wat is Cinekid for Professionals?

Cinekid for Professionals (CfP) is een internationaal evenement voor mensen in de filmindustrie, zoals producenten, regisseurs, omroepen, distributeurs, academici, instituten, onderzoekers en kunstenaars. Allemaal met een focus op kindermedia. 

Ik wil meedoen met een van de competities, kan dat?

Dat kan zeker. Je kunt je voor meerdere competities opgeven. Dit kun je doen via onze entry pagina.

Kan ik ook bij Cinekid werken?

Cinekid is altijd op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen tijdens het festival. Stuur hiervoor een mail met je naam, leeftijd en achtergrond naar vrijwilligers@cinekid.nl.

Zodra er binnen Cinekid vacatures openstaan, dan worden deze bij vacatures vermeld.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Cinekid via service@cinekid.nl, stel je vraag via Facebook messenger of bel 020 531 7890. De helpdesk is iedere dag geopend tussen 9.00 en 17.00.