Home

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Cinekid?

Cinekid is ’s werelds grootste mediafestival voor kinderen! Lees hier meer over de missie en visie van Cinekid.

Wanneer is het Cinekid Festival?

Het Cinekid Festival vindt plaats in de herfstvakantie: van 19 t/m 25 oktober 2019 in Amsterdam, en van 12 t/m 27 oktober op 35 locaties door het land. 

Wanneer is Cinekid on Tour?

Cinekid on Tour vindt plaats op bijna 40 locaties door heel Nederland met films, workshops en media-installaties. Het vindt plaats in de herfstvakantie, van 12 t/m 27 oktober 2019. Let op: deze data kunnen per locatie verschillen.

Hoe oud moet ik zijn om naar het Cinekid Festival te gaan?

Iedereen kan naar Cinekid! Vanaf 3 jaar hebben we al een leuk programma. We programmeren tot 14 jaar, maar er zijn kinderen van 15 en 16 jaar die Cinekid nog steeds weten te vinden.

Wanneer begint de kaartverkoop voor het Cinekid Festival?

De online kaartverkoop start op donderdag 3 oktober. Hou voor programma-updates onze site, social media of nieuwsbrief in de gaten.

Heeft Cinekid alleen activiteiten in de herfstvakantie?

Nee. Het hele jaar zijn wij druk in de weer en bieden we allerlei activiteiten aan bij jou in de buurt of op school. Meer informatie hierover vind je bij onze jaarrond pagina’s.

Wat is Cinekid for Professionals?

Cinekid for Professionals (CfP) is een internationaal evenement voor mensen in de filmindustrie, zoals producenten, regisseurs, omroepen, distributeurs, academici, instituten, onderzoekers en kunstenaars. Allemaal met een focus op kindermedia. 

Ik wil meedoen met een van de competities, kan dat?

Dat kan zeker. Je kunt je voor meerdere competities opgeven. Dit kun je doen via onze entry pagina.

Tickets

Tickethulp

Heb je vragen over tickets, dan kunt u contact opnemen via 020 - 531 78 90 of  tickets@cinekid.nl.

Hoe kom ik aan kaarten voor Cinekid (on Tour)?

Kaarten voor het festival in Amsterdam zijn vanaf 3 oktober online (met korting) te verkrijgen via deze website. Tijdens het festival kan je ook kaartjes kopen aan de kassa op het festivalterrein. 

Kaarten voor Cinekid on Tour zijn uitsluitend te verkrijgen bij de deelnemende filmtheaters. Ga daarvoor naar ons overzicht.

Wat kost een kaartje voor Cinekid (on Tour)?

Je hebt per festivalonderdeel een kaartje nodig, en de prijzen verschillen. 

Tv- en filmvoorstellingen Online Kassa
Kind/begeleider 8,50- 10,-
Kleuterworkshop kind 6,50- 8,-
Kleuterworkshop begeleider 2,50- 4,-

 

MediaLab Online  Kassa
Kind 11,- 12,50-
Kind tot 12.00 uur 8,- 9,50-
Begeleider 5,- 6,50-
Begeleider tot 12 uur 2,50- 4,-
Masterclass (excl. MediaLab) 13,50- 15,-

Ticketprijzen voor Cinekid on Tour zijn te vinden op de website van de samenwerkende theaters.

Is de stadspas geldig?

Jazeker! Met je Stadspas mag je naar het MediaLab en een film- of televisievoorstelling naar keuze. Geldig voor 1 kind en 1 begeleider van zaterdag 19 tot en met vrijdag 25 oktober 2019. Let op: deze actie is niet geldig voor de masterclasses en de Escaperoom.

Wat houdt de vroege vogel-korting in?

Deze korting is geldig voor het MediaLab. Als je voor 11.30 uur naar binnen bent, heb je recht op een entreekaartje met 50% korting! 

Ik kom niet uit het ticketsysteem.

Heb je vragen over het ticketsysteem of reeds bestelde tickets, neem dan contact op met via: 020 - 531 78 90 of tickets@cinekid.nl

Er zijn geen tickets beschikbaar in de ticketshop.

Het kan zijn dat de voorstelling of activiteit is uitverkocht of dat de voorverkoop periode is geëindigd. Probeer een voorstelling, workshop of masterclass later in de week nog eens te bestellen.

Ik heb tickets gekocht, maar kan ze niet vinden in mijn inbox.

Neem contact op met onze helpdesk door een e-mail te sturen naar tickets@cinekid.nl vanaf het e-mailadres waar je jouw ticket(s) mee hebt gekocht. Verwerk in de e-mail een betalingsbewijs (print screen van een creditcard of bankafschrift) van de door jou gekochte tickets. Als onze helpdesk dit van je ontvangen heeft, dan sturen we z.s.m. per e-mail opnieuw de bevestiging van de tickets naar je op. In deze bevestigingsmail zijn alle kaarten van je voorstellingen als pdf bijgevoegd. Je hoeft nu niet meer langs de kassa, want je kunt met de e-ticket(s) meteen naar het programma van je keuze. Je kan de tickets laten scannen vanaf je telefoon of tablet.

Ik heb geen bevestiging ontvangen via e-mail.

Je kunt opnieuw een bevestiging ontvangen door een e-mail te sturen naar tickets@cinekid.nl met dit verzoek. Vermeld hierin het referentienummer van de bestelling (dit is te vinden op je bankafschrift). Indien je de tickets al hebt gedownload, is de bevestiging niet meer nodig.

Ik heb tickets gekocht, maar ik kan er maar één printen.

Het pdf-document bevat meerdere tickets, deze zijn ook te scannen vanaf je mobiele telefoon of tablet. Je hoeft ze dus niet te printen! Mocht je toch hiervoor kiezen; elk ticket is geldig voor één persoon. Zorg ervoor dat alle tickets in het bestand worden geprint. Dit kan je aangeven bij de printinstellingen (kies voor afdrukbereik “alle”). De tickets hebben allemaal een uniek nummer.

Mijn tickets zijn gestolen of kwijtgeraakt.

Wij kunnen helaas niets voor je betekenen. De verantwoordelijkheid ligt bij de koper om zelf goed op zijn of haar kaartjes te passen. Wij adviseren je zo vroeg mogelijk te arriveren bij het Cinekid Festival. Het ticket kan namelijk maar één keer gescand worden.

Is het veilig om tickets van anderen te kopen?

Wij raden het ten zeerste af om een ticket van een onbekende te kopen. Het is niet mogelijk om te controleren of de tickets geldig zijn.

Ik heb mijn ticket(s) niet op de Cinekid website gekocht.

Wij raden ten zeerste af om tickets te kopen via niet-officiële verkoopkanalen. De toegang kan niet gegarandeerd worden. Het officiële verkooppunt is de website van Cinekid.

Kan ik mijn ticket overdragen aan een ander?

Voor sommige onderdelen zijn de tickets persoonsgebonden, maar dat staat dat duidelijk aangegeven op het ticket. Niet persoonsgebonden tickets kun je gewoon overdragen aan een ander. De naam op het ticket hoeft niet veranderd te worden (let op: het ticket is maar éénmaal geldig).

Kan ik mijn geld terugkrijgen?

Het is helaas niet mogelijk om je tickets in te leveren. De tickets zijn niet (allemaal) persoonsgebonden, dus je kunt je tickets aan vrienden of familie geven.

Moet ik langs de festivalkassa met mijn online kaartjes?

Nee. Je kunt direct doorlopen naar je film- of televisievoorstelling of het MediaLab.

Kan ik als volwassene in het MediaLab?

Ja, maar je mag niet meedoen aan de activiteiten. De activiteiten in het MediaLab zijn alleen voor kinderen. Ouders mogen natuurlijk wel meekijken en -helpen (je kunt hiervoor een gereduceerd kaartje kopen) of plaatsnemen op het horeca-eiland in het MediaLab zodat je een oogje in het zeil kunt houden.

Hoe kom ik aan een MediaLab-pas?

Deze pas krijg je bij de ingang van het MediaLab op vertoon van je e-ticket of kassakaartje. Met zo'n pas kun je al je activiteiten terugzien. 

Cinekid Festival

Hoe laat gaan de deuren van het Cinekid Festival open?

De kassa's zijn tijdens het festival dagelijks geopend van 10.00 tot 16.45 uur. Het MediaLab opent om 10.30 uur. 
Tijdens de voorstellingen van de Nacht van de Leeuw (21 t/m 24 oktober) is de kassa bij de infobalie (ingang Westergastheater) open van 18.00 tot 20.00 uur. 

Hoe kom ik op het Cinekid Festival?

Auto
Vanuit het noorden: Ring West afslag S104 (Haarlem). Centrum aanhouden. Rechtsaf bij Haarlemmerweg.
Vanuit het zuiden: Ring West afslag S103 (Haarlem, Halfweg) via de Haarlemmerweg richting Amsterdam Centrum volgen. Na 1,5 km zie je aan je linkerhand de Westergas.

Parkeren
De Westergas is een autoluwe omgeving. Parkeren kunt u bij:
Parkeergarage Q Park Westergasfabriek (€2,00 per 33 minuten).
Van Bleiswijkstraat 8
1051 DG Amsterdam

De Westergas is vanaf hier enkele minuten lopen aan de overkant van de Haarlemmervaart.
Parkeergarage Willemspoort (€6,30 per uur)
Haarlemmer Houttuinen 549
1013 GM Amsterdam

De Westergas is een kleine 10 minuten lopen vanaf het Haarlemmerplein.

Openbaar vervoer
Vanaf Centraal Station: Bus 21, halte Van Hallstraat.
Vanaf het Centrum: Tramlijn 5, halte De Wittenkade. 
Bekijk voor de meeste actuele reisinformatie op https://www.gvb.nl/.

Kan ik met een lichamelijke beperking ook naar Cinekid?

Ook met een beperking kun je gewoon naar de film- en televisievoorstellingen. In het MediaLab zijn tal van installaties die je kunt uitproberen. Bij enkele installaties moet je zelf fysiek meedoen en dat kan lastig worden met een lichamelijke beperking, maar we doen ons best om dit wel mogelijk te maken.

Mag ik zelf eten en drinken meenemen naar het terrein?

Ja, er mag eigen lunch meegenomen worden naar het terrein. Op en rondom de festivallocatie zijn echter veel horecagelegenheden waar gebruik van kan worden gemaakt.

Mag ik mijn huisdieren meenemen naar het Cinekid Festival?

Cinekid is gek op (huis)dieren en die zijn van harte welkom op het buitenterrein, maar binnen heeft Cinekid helaas geen plek voor hen.

Mag ik foto’s en video’s maken tijdens Cinekid?

Foto’s en video’s zijn alleen toegestaan buiten de film- en televisievertoningen. Het gebruik van professionele film- en audioapparatuur is niet toegestaan.

Waar kan ik op het festivalterrein terecht met vragen?

Hiervoor kun je bij de informatiebalie bij de kassa's terecht.

Plattegrond van het festivalterrein

Cinekid for Professionals

Wat zijn de data en locaties van Cinekid for Professionals?

Cinekid for Professionals is van 21 – 24 oktober 2019 op de Westergas in Amsterdam.

Hoe vraag ik accreditatie aan voor Cinekid for Professionals?

Meer informatie over de verschillende soorten accreditatie vind je op onze accreditatiepagina.

Hoe doe ik mee met het Industry Forum?

Er zijn twee manieren om deel te nemen aan het CfP-programma:

Door accreditatie aan te vragen. Dit jaar kan dat op 3 manieren:

  1. CfP accreditatie
  2. Combi 1: CfP + kaartje voor het Industry Forum
    Je kunt meer informatie over de deelname en accreditatie hier vinden.

Update: het Industry Forum 2019 is uitverkocht! 
Voor meer vragen over de accreditatie, neem contact op met professionals@cinekid.nl. Of als je vragen hebt over de kaartjes, neem contact op met tickets@cinekid.nl.  

Hoe kom ik aan gratis kaartjes voor festivalvoorstellingen?

Als je een gast met accreditatie bent, mag je gratis naar de verschillende voorstellingen en het Cinekid MediaLab. Deze kaartjes kun je reserveren bij de Professionals balie of andere kassa’s op het festival.

Met je accreditatie heb je ook toegang tot de ScreeningClub waar je geselecteerde films en televisieprogramma’s van het Cinekid Festival kan kijken met Engelse ondertiteling. 

Kan ik deelnemen aan de Junior Co-production Market?

Je hebt alleen toegang tot de Junior Co-production Market en 1-op-1 bijeenkomsten als je een geaccrediteerde CfP gast bent. Je kunt wel toegang vragen als je werkt in de (kinder)media industrie. Meer informatie vind je hier. We zijn op zoek naar experts die iets kunnen toevoegen aan de geselecteerde projecten van JCM.

Kan ik deelnemen aan de ScreeningClub?

Je kunt alleen deelnemen aan de ScreeningClub met een CfP accreditatie. Je kunt wel accreditatie aanvragen als je werkt in de (kinder)media industrie. Meer informatie vind je hier.

Hoe kan ik deelnemen aan het Cinekid Festival?

Je kunt een recent afgerond film- en tv-project indienen voor de ScreeningClub als je dit formulier invult. De inleverdatum is al geweest voor producties voor het Cinekid Festival 2019. De oproep voor inzendingen gaat in de lente van 2019 weer open. Schrijf je in voor de Cinekid for Professionals nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, of hou onze website in de gaten.

Wedstrijden

Hoe deel ik mee aan de Internationale Film Competitie?

De filmcompetitie neemt maar 15 speelfilms op. Internationale films voor kinderen en jeugdfilms geproduceerd in 2018/2019 kunnen worden geselecteerd voor het competitieprogramma, zolang ze nog niet zijn uitgebracht in Nederland. Nederlandse films kunnen geselecteerd worden voor de internationale wedstrijd zolang ze nog niet in Nederland zijn uitgebracht voor de nationale herfstvakantie 2019.

Meer informatie over de competitie en prijzen vind je hier.

Heeft Cinekid een Internationale Shorts Competitie?

Speelfilms kunnen worden geselecteerd voor al onze programma’s, maar korte films worden alleen geselecteerd voor speciale programma’s en de ScreeningClub. Cinekid heeft geen internationale shorts competitie.

Hoe kom ik in aanmerking voor de Media Awards?

Voor meer informatie over alle nieuwe media competities en prijzen, klik hier.

Overige vragen

Kan ik ook bij Cinekid werken?

Cinekid is altijd op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen tijdens het festival. Stuur hiervoor een mail met je naam, leeftijd en achtergrond naar vrijwilligers@cinekid.nl.

Zodra er binnen Cinekid vacatures openstaan, dan worden deze bij vacatures vermeld.

Is jouw vraag nog niet beantwoord? Neem dan contact op met Cinekid via info@cinekid.nl.