Home

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Cinekid?

Cinekid is ’s werelds grootste mediafestival voor kinderen! Lees hier meer over de missie en visie van Cinekid.

Wanneer is het Cinekid Festival?

Het Cinekid Festival vindt ieder jaar plaats in de herfstvakantie: Van 7 t/m 23 oktober op tien festivallocaties in het land en er vinden ook nog satallietedities plaats op zo'n twintig Cinekid on Tour locaties. Vanaf 7 oktober is Cinekid ook online te beleven, op Cinekid Play.

Wanneer is Cinekid on Tour?

Cinekid on Tour vindt plaats op bijna 20 locaties door heel Nederland met films, workshops en media-installaties. Het vindt plaats in de herfstvakantie. Afhankelijk van wanneer deze in die regio plaatvindt in week 1 (10 - 16 oktober) of in week 2 (17 - 23 oktober). 

Hoe kan ik met jullie in contact komen?

De helpdesk van Cinekid is het hele festival telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 18.00 via: 020 531 7890. Daarnaast kun je ook al je vragen stellen via [email protected] en via Facebook messenger. We zullen altijd proberen om je zo snel mogelijk te helpen.

Hoe oud moet ik zijn om naar het Cinekid Festival te gaan?

Iedereen kan naar Cinekid! Vanaf 3 jaar hebben we al een leuk programma. We programmeren tot 14 jaar, maar er zijn kinderen van 15 en 16 jaar die Cinekid ook nog steeds weten te vinden.

Wanneer begint de kaartverkoop voor het Cinekid Festival?

De kaartverkoop is op donderdag 24 september gestart via onze website en via de websites van de tien festivallocaties en Cinekid on Tour theaters. Houd voor programma-updates onze website, social media of nieuwsbrief in de gaten.

Heeft Cinekid alleen activiteiten in de herfstvakantie?

Nee hoor. Het hele jaar zijn wij druk in de weer en bieden we allerlei activiteiten aan bij jou in de buurt of op school. Ook organiseren we voorpremières en andere leuke dingen. Meer informatie hierover vind je bij onze jaarrond pagina’s.

Wat is Cinekid for Professionals?

Cinekid for Professionals (CfP) is een internationaal evenement voor mensen in de filmindustrie, zoals producenten, regisseurs, omroepen, distributeurs, academici, instituten, onderzoekers en kunstenaars. Allemaal met een focus op kindermedia. CfP vindt dit jaar (19 - 23 okt) vanwege COVID19 geheel online plaats.

Ik wil meedoen met een van de competities, kan dat?

Dat kan zeker. Je kunt je voor meerdere competities opgeven. Dit kun je doen via onze entry pagina.

Cinekid Festival

Coronamaatregelen en veiligheid

Hoe gaan jullie om met de coronamaatregelen?

De basisregels die voor iedereen in Nederland gelden, gelden natuurlijk ook voor de bezoekers van Cinekid Festival. Alle festivallocaties kennen en handhaven deze regels. Het maximum aantal bezoekers van 30 per zaal geldt voor de meeste maar niet voor alle festivallocaties, enkelen hebben een ontheffing gekregen en mogen meer bezoekers ontvangen (met 1,5 meter afstamd).

- Heb je één of meerdere van de volgende symptomen (verkoudheidsklachten, hoest, benauwdheid, verhoging/koorts, plotseling verlies van reuk en/of smaak), blijf dan thuis. 
- Houd altijd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van anderen. Tussen volwassenen en kinderen t/m 12 jaar is afstand houden niet noodzakelijk.
- Kinderen van 13 t/m 18 hoeven onderling geen afstand te houden, volwassenen houden wel 1,5m afstand van hen.
- Was vaak je handen en hoest of nies in de binnenkant van je elleboog. 
- Schud geen handen.

Film
Tijdens Cinekid Festival gelden dezelfde regels als momenteel in de filmtheaters en bioscopen, volgens de richtlijnen van het RIVM. Zij hanteren het protocol van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF).

Wil je samen met iemand naar de film, dan kun je naast elkaar zitten. Die regel geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar: zij mogen wel altijd met zijn allen bij elkaar zitten. Uiteraard moeten hun volwassen begeleiders 1,5 meter afstand houden van andere volwassenen.

Mini-MediaLab
- Desinfecteer je handen voor je het MediaLab ingaat, pompje staat bij de entree.
- Bij het mini-MediaLab op de diverse festivallocaties vragen we volwassenen om op afstand te blijven en de installaties/workshop onderdelen niet aan te raken. Men kan wel mee naar binnen en samen het MediaLab ontdekken.
- Bij de lange workshops (1,5 uur) waar je een apart kaartje voor nodig hebt, kunnen ouders helaas niet mee, de ruimte is hiervoor te klein. In dat geval breng en haal je je kind.
- Alle oppervlakken die veel aangeraakt worden, worden regelmatig schoongemaakt door de Cinekid-crew.

Naast het fysieke festival op tien locaties in het land lanceren we op 7 oktober ook het platform Cinekid Play, vanuit je eigen huis te bezoeken, op ieder moment.

Hoe blijf ik op de hoogte van programmawijzigingen n.a.v. nieuwe coronamaatregelen?

Aanpassingen in het programma worden via onze website en de website van de theaters waar Cinekid dit jaar plaatsvindt vermeld

Moet ik een mondkapje dragen bij een bezoek aan een Cinekid-locatie?

Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar wordt in delen van het land dringend geadviseerd.

Kan ik zelf mijn stoel kiezen?

In de bioscoopzalen wordt gewerkt met placering om de onderlinge afstand tussen de bezoekers te kunnen bewaren. Bij de overige programma's (workshops en MediaLab onderdelen) houden we 1,5 meter afstand van elkaar, maar kun je zelf een plek uitkiezen.

Er zijn altijd veel feestjes en drukke events tijdens Cinekid. Is dat dit jaar ook weer zo?

We houden rekening met een maximaal aantal bezoekers van 30 personen. Evenementen en de opening zijn geannuleerd, Cinekid for Professionals heeft enkel een online programma. We maken er natuurlijk wel weer iets heel erg leuks van!

Kan ik na afloop van een voorstelling nog een drankje drinken op de locatie?

Dat is afhankelijk van de coronamaatregelen en de capaciteit van de locatie. Enkele theaters vragen je voorafgaand aan je bezoek een tafel te reserveren. Neem contact op met de locatie.

Hoe verlaat ik de locatie als de voorstelling is afgelopen?

Je wordt vriendelijk verzocht de zaal gelijk na de voorstelling te verlaten. Je kunt nog wel naar het MediaLab (mits de capaciteit van 30 personen niet overschreden is), volg de bordjes of vraag een van onze vrijwilligers je de weg te wijzen.

MediaLab

Wat is het MediaLab?

Het MediaLab is de grootste digitale speeltuin van de wereld, vol interactieve installaties, games en workshops. Dit jaar is er geen groot MediaLab zoals jullie van ons gewend zijn. De installaties uit het MediaLab zijn verdeeld over alle tien Cinekidlocaties en online te beleven, op Cinekid Play.

Heb ik een kaartje nodig voor het MediaLab?

Je hebt dit jaar geen apart kaartje nodig voor het MediaLab. Je hebt automatisch toegang tot het MediaLab op locatie bij aanschaf van je filmkaartje. Alleen Concordia Enschede heeft een uitgebreid MediaLab, daar koop je een los kaartje voor.

Kan ik het MediaLab bezoeken als volwassene?

De activiteiten zijn kids only! Ouders mogen natuurlijk wel meekijken.

Moet ik me inschrijven voor het MediaLab?

Alle MediaLab activiteiten zijn zonder inschrijving toegankelijk mits de maximale capaciteit (30 personen) niet bereikt is. Voor de speciale workshops dien je vooraf een kaartje te kopen via de website van het theater. Op sommige locaties reserveer je van tevoren een tijdslot, zoals bij LantarenVenster.

Tickets

Cinekid Play

Wat is Cinekid Play?

Cinekid Play is dé streamingdienst voor nieuwsgierige kinderen (en ouders). Het is een online platform waar films, series, workshops, tutorials en spelletjes bekeken en gespeeld kunnen worden voor 4,99 per maand. Cinekid Play is 7 oktober 2020 gelanceerd en nu een vast onderdeel van Cinekid en het jaarlijkse festival.

Voor wie is Cinekid Play?

Cinekid Play is er voor iedereen. Het aanbod op het platform is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Wat is het verschil tussen Cinekid en Cinekid Play?

Cinekid Play is het online element van het Cinekid festival. Niet alleen vind je hier films en series die je ook terugziet op ons festival, maar we bieden hier nog heel veel meer aan. Daarnaast is Cinekid Play ook erna beschikbaar, buiten de festivalperiode.

Waar kan ik me registreren voor Cinekid Play?

Dat doe je via de website van Cinekid Play. Heb je een speciale voucher om gratis in te loggen? Ook die kun je op daar verzilveren.

Overige vragen

Kan ik ook bij Cinekid werken?

Cinekid is altijd op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen tijdens het festival. Stuur hiervoor een mail met je naam, leeftijd en achtergrond naar [email protected].

Zodra er binnen Cinekid vacatures openstaan, dan worden deze bij vacatures vermeld.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gauw contact op met Cinekid via [email protected], stel je vraag via Facebook messenger of bel 020 531 7890. De helpdesk is tijdens het festival iedere dag geopend tussen 9.00 en 18.00.