Home

Veelgestelde vragen

Cinekid Festival

Wat zijn de festivallocaties van Cinekid?

Cinekid Festival vindt dit jaar plaats op maar liefst 35 locaties door heel Nederland! Onze hoofdlocatie is bij Pathé Amsterdam Noord. Daarnaast vind je een groot Cinekid Festival bij de volgende locaties: 

LantarenVenster | Rotterdam
16 - 22 oktober | Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD Rotterdam
https://www.lantarenvenster.nl/programma/cinekid-2021/

De Schuur | Haarlem
18 - 22 oktober | Lange Begijnestraat 9, 2011 HH Haarlem
https://www.schuur.nl/cinekid

Concordia | Enschede
18 - 22 oktober | Oude Markt 15 + Langestraat 56 (MediaLab), 7511 GA Enschede 
http://www.concordia.nl/cinekid

Forum | Groningen
18 - 22 oktober | Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen
https://forum.nl/nl/cinekid

Filmhuis Alkmaar | Alkmaar
16 - 24 oktober | Pettemerstraat 3, 1823 CW Alkmaar
https://www.filmhuisalkmaar.nl/cinekid

MIMIK | Deventer
16 - 24 oktober | Pettemerstraat 3, 1823 CW Alkmaar
https://www.mimik.nl/cinekid

LUX | Nijmegen
23 - 31 oktober | Mariënburg 38-39, 6511 PS Nijmegen
https://www.lux-nijmegen.nl/film/cinekid-2/ 

Chassé Cinema | Breda
23 - 31 oktober | Claudius Prinsenlaan 8, 4811 DK Breda
https://www.chasse.nl/herfstvakantie

 

De rest van de festivallocaties vind je hier

Hoe laat gaan de deuren van het Cinekid Festival open?

In Pathé Amsterdam Noord gaan de deuren open om 10.00 uur. Check de websites van de andere locaties voor de actuele informatie. 

Kan ik met een lichamelijke beperking ook naar Cinekid?

Ook met een beperking kun je gewoon naar de film- en serievoorstellingen. In het MediaLab zijn tal van installaties die je kunt uitproberen. Bij enkele installaties moet je zelf fysiek meedoen en dat kan lastig worden met een lichamelijke beperking, maar we doen ons best om dit wel mogelijk te maken. Kom vooral langs, want de Cinekid-crew is aanwezig om je hierbij te ondersteunen. Daarnaast kunnen ook kinderen met een visuele beperking genieten op Cinekid. Via de audiodescriptie-app van Earcatch kun je alles haarscherp volgen. En via de nieuwe Subcatch app hoeven kinderen die doof of slechthorend zijn dit jaar ook geen moment te missen van hun favoriete film. Bekijk hier de aangeboden films!

Mag ik foto’s en video’s maken tijdens Cinekid?

Foto’s en video’s zijn alleen toegestaan buiten de film- en televisievertoningen. Het gebruik van professionele film- en audioapparatuur is niet toegestaan.

Waar kan ik tijdens Cinekid terecht met vragen?

De helpdesk van Cinekid is telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 via: 020 531 7890. Daarnaast kun je ook al je vragen stellen via [email protected] en via de chat-service. We zullen altijd proberen om je zo snel mogelijk te helpen.

Waar vind ik het programma met het film, workshop en MediaLab overzicht?

Het volledige programma is te vinden via deze link. Voor specfieke programma's in de deelnemende theaters verwijzen we je graag door naar de websites van onze partners.

Zijn alle films Nederlandstalig of Nederlands ondertiteld?

Veel films zijn Nederlandstalig. Als een film in een andere taal is, is er altijd Nederlandse ondertiteling bij. Dit staat ook in het programma op de website vermeld.

Tickets

Waarvoor heb ik een ticket nodig?

Voor alle zaalvoorstellingen, masterclasses en het MediaLab in Pathé Amsterdam Noord koop je een kaartje. Op de programmapagina kun je filteren op locatie, dag en leeftijd. 

Tickethulp

Heb je vragen over tickets, stel deze dan in onze chat-service! Klik op het "Cinekid"-bolletje rechts onderaan je scherm om een gesprek te beginnen. Je kunt ook contact met ons opnemen via 020 - 531 78 90 of via [email protected]. We zijn tijdens het festival iedere dag bereikbaar tussen 9.00 en 18.00. Voor festivallocaties buiten Amsterdam kun je het best direct contact opnemen met de desbetreffende festivallocatie.

Hoe kom ik aan kaarten voor Cinekid Festival?

Kaarten voor het festival zijn vanaf 30 september online te verkrijgen via deze pagina. Kaarten voor de locaties buiten Amsterdam zijn uitsluitend te verkrijgen bij de deelnemende filmtheaters. Ga daarvoor naar ons overzicht.

Wat kost een kaartje voor Cinekid Festival?

Hét Online Cinekid Festival

 

www.cinekidplay.nl

8,-
   

Film- en Serievoorstellingen Pathé Amsterdam Noord

 

Cinekid filmticket

8,-

Masterclass

8,-

MediaLab

8,-

MediaLab Vroege Vogel

4,-
   

Tickets via deze website of rechtstreeks via de festivallocaties.

 

 

Moet ik mijn e-ticket uitprinten?

Dat verschilt per theater, let dus goed op wat er in je emailbevestiging staat!

Is de Stadspas geldig?

Jazeker! Met je Stadspas (groene stip) mag je bij de hoofdlocatie Pathé Amsterdam Noord voor 1 euro naar een filmvoorstelling naar keuze. Je ontvangt ook een voucher voor hét Online Cinekid Festival van 1 oktober t/m 31 oktober 2021.

Is het veilig om tickets van anderen te kopen?

Wij raden het ten zeerste af om een ticket van een onbekende te kopen. Het is niet mogelijk om te controleren of de tickets geldig zijn.

Ik heb mijn ticket(s) niet via de Cinekid website of op een website van een Cinekid locatie gekocht.

Wij raden ten zeerste af om tickets te kopen via niet-officiële verkoopkanalen. De toegang kan niet gegarandeerd worden. Het officiële verkooppunt is via de website van Cinekid of op een website van een Cinekid locatie.

Kan ik mijn ticket overdragen aan een ander?

De tickets voor Cinekid Festival zijn niet persoonsgebonden en kun je gewoon overdragen aan een ander. De naam op het ticket hoeft niet veranderd te worden (let op: het ticket is maar éénmaal geldig).

Kan ik mijn geld terugkrijgen?

Het is helaas niet mogelijk om je tickets in te leveren. De tickets zijn niet (allemaal) persoonsgebonden, dus je kunt je tickets aan vrienden of familie geven. Meer informatie vind je in onze algemene voorwaarden

Kan ik als volwassene in het MediaLab?

Je natuurlijk mag je als volwassene met je kind mee het MediaLab in, maar je kan helaas niet actief meedoen aan de activiteiten. De activiteiten in het MediaLab zijn specifiek ontworpen voor kinderen.

Kan ik dit jaar nog tickets aan de kassa kopen?

Kaarten voor de hoofdlocatie Pathé Amsterdam Noord worden alleen online verkocht. Bij de andere locaties verschillen de regels voor kaartverkoop. Zie de website van het theater voor meer informatie over de ticketverkoop. Abonnementen voor hét Online Cinekid Festival worden alleen online verkocht.

Cinekid Play

Wat is Cinekid Play?

Cinekid Play is dé streamingdienst voor nieuwsgierige kinderen (en ouders). Het is een gratis online platform waar films, workshops, tutorials en spelletjes bekeken en gespeeld kunnen worden. Cinekid Play is hier het hele jaar door beschikbaar als vast onderdeel van Cinekid. 

De hele maand oktober wordt Cinekid Play daarnaast omgetoverd tot hét Online Cinekid Festival! Voor 8 euro kun je de hele maand oktober de nieuwste films kijken die ook op Cinekid Festival te zien zijn, exclusieve online installaties bekijken en workshops vinden. 

Voor wie is Cinekid Play?

Cinekid Play is er voor iedereen. Het aanbod op het platform is het meest geschikt voor kinderen van 4 - 12 jaar. We hanteren de volgende Kijkwijzer leeftijdscategorieën: Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar en 12 jaar.

Wat is het verschil tussen Cinekid Festival en Cinekid Play?

Cinekid Play is het online platform van het Cinekid Festival, dat het hele jaar rond beschikbaar is. Niet alleen vind je hier films die je ook terugziet op ons festival, maar we bieden hier nog heel veel meer aan. 

Waar kan ik me registreren voor Cinekid Play?

Wil je het online festival beleven? Dan maak je een account aan (of gebruikt je huidige account, wanneer je deze al hebt) en betaal je € 8,-, dan kan je onbeperkt genieten van ruim 30 films

Moet ik betalen voor Cinekid Play?

De hele maand oktober is op Cinekid Play hét Online Cinekid Festival! Voor 8 euro krijg je hier onbeperkt toegang tot de nieuwste films die ook in de bioscoop te zien zijn tijdens het Festival, de nieuwste games en online installaties. 

MediaLab

Wat is het MediaLab?

Het MediaLab is de grootste digitale speeltuin van de wereld, vol interactieve kunstinstallaties, de nieuwste apps en games en exclusieve mediaworkshops. Dit jaar is het MediaLab te beleven op verschillende locaties door het hele land. Ook is het MediaLab online te beleven op Cinekid Play.

Heb ik een kaartje nodig voor het MediaLab?

Het verschilt per locatie of je een apart kaartje nodig hebt voor het MediaLab. Hier kun je meer informatie vinden.

Cinekid for Professionals

Wat zijn de data van Cinekid for Professionals?

Cinekid for Professionals vindt van 19 – 22 oktober 2021 in hybride vorm plaats, evenementen vinden online én in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam plaats.

Hoe vraag ik accreditatie aan voor Cinekid for Professionals?

Meer informatie over de verschillende soorten accreditatie vind je op onze accreditatiepagina. Het is alleen nog maar mogelijk om een accreditatie aan te vragen voor Cinekid for Professionals Online. Let op: dit kan tot 12 oktober.

Kan ik deelnemen aan de Junior Co-production Market?

 Het is mogelijk om de Junior Co-production Market bij te wonen met de volgende accreditaties:

 • Cinekid for Professionals Amsterdam (on-site accreditatie)
 • CfP Online
 • Junior Co-production Market Online

Toegang tot de online versie van de JCM is nog aan te vragen tot 12 oktober. Meer informatie vind je hier.

Kan ik deelnemen aan de ScreeningClub?

Het is mogelijk om producties in de ScreeningClub te bekijken met de volgende accreditaties:

 • Cinekid for Professionals Amsterdam (on-site accreditatie)
 • CfP Online
 • ScreeningClub Online

De ScreeningClub is dit jaar enkel online te bezoeken. Toegang tot de ScreeningClub is nog aan te vragen tot 12 oktober. Meer informatie vind je hier.

Hoe kan ik deelnemen aan het Cinekid Festival?

Alle deadlines voor Cinekid Festival 2021 zijn helaas al geweest. Vanaf maart 2022 accepteren we aanmeldingen voor Cinekid 2022. Schrijf je in voor de Cinekid for Professionals nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, of hou onze website in de gaten.

Festival box

Wat is de Cinekid Festivalbox?

De Cinekid Festivalbox is er voor alle kinderen die geen festivallocatie in de buurt hebben óf juist geen genoeg kunnen krijgen van Cinekid! De box zit bomvol leuke workshops en opdrachten waar je zelf mee aan de slag kunt en op een speelse manier leert over (de geschiedenis van) filmmaken. Daarnaast krijg je met de Festivalbox toegang tot hét Online Cinekid Festival, waar je je thuisfestival kunt uitbreiden met talloze korte films, games en tutorials. Een creatieve en leerzame herfstvakantie gegarandeerd! 

Wat zit er allemaal in de Festivalbox?

 • 11 workshops en opdrachten met zorg samengesteld door Cinekid. Bouw bijvoorbeeld je eigen filmprojector, maak een caleidoscoop, schmink jezelf of je zus of broertje, of maak je eigen animaties. De materialen voor de workshops vind je in de box!  
 • Gratis toegang tot hét Online Cinekid Festival
 • Je eigen stemrobot!
 • Cinekid-sokken
 • De Cinekid Festival 2021 krant
 • Een Cinekid Festival poster
 • Dippies van Spoony 
 • Cinekid merchandise

Hoe bestel ik de Festivalbox?

De Festivalbox is te bestellen op deze pagina

Coronamaatregelen en veiligheid

Hoe gaan jullie om met de coronamaatregelen?

De basisregels die voor iedereen in Nederland gelden, gelden natuurlijk ook voor de bezoekers van Cinekid Festival. Alle festivallocaties kennen en handhaven deze regels. 

- Heb je één of meerdere van de volgende symptomen (verkoudheidsklachten, hoest, benauwdheid, verhoging/koorts, plotseling verlies van reuk en/of smaak), blijf dan thuis. 
- Om toegang te krijgen tot het Cinekid Festival in Pathé Amsterdam-Noord hanteren we een toegangscheck voor bezoekers vanaf 13 jaar. De toegang voor jou en je medebezoekers zal alleen verleend worden op vertoon van een geldige QR-code uit de CoronaCheck app en vanaf 14 jaar in combinatie met een geldig ID (Paspoort, Identiteitskaart of Rijbewijs).
- Was vaak je handen en hoest of nies in de binnenkant van je elleboog. 
- Schud geen handen.

Film
Tijdens Cinekid Festival gelden dezelfde regels als momenteel in de filmtheaters en bioscopen, volgens de richtlijnen van het RIVM. Zij hanteren het protocol van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF).

MediaLab
- Alle oppervlakken die veel aangeraakt worden, worden regelmatig schoongemaakt door de Cinekid-crew.

Naast het fysieke festival op tien locaties in het land lanceren we op 1 oktober ook hét Online Cinekid Festival, vanuit je eigen huis te bezoeken, op ieder moment.

Hoe blijf ik op de hoogte van programmawijzigingen n.a.v. nieuwe coronamaatregelen?

Aanpassingen in het programma worden via onze website en de website van de theaters waar Cinekid dit jaar plaatsvindt vermeld.

Moet ik een mondkapje dragen bij een bezoek aan een Cinekid-locatie?

Het dragen van een mondkapje is niet verplicht.

Hoe verlaat ik de locatie als de voorstelling is afgelopen?

Je wordt vriendelijk verzocht de zaal gelijk na de voorstelling te verlaten. Je kunt nog wel naar het MediaLab of het buitenprogramma, volg de bordjes of vraag een van onze vrijwilligers je de weg te wijzen.

Stadspas

Kan ik mijn stadspas gebruiken tijdens het Cinekid festival?

Jazeker. Ook dit jaar hebben stadspas en Cinekid Amsterdam een leuke samenwerking. Kijk hier voor de kosten en mogelijkheden.

Hoeveel kost Cinekid met een stadspas?

Op vertoon van je stadspas mag je voor 1,- naar de film en voor 1,- naar het MediaLab. Als je naar zowel de film als het MediaLab wil, betaal je 2,- per persoon. 
Kijk hier voor meer informatie.

Overige vragen

Wat is Cinekid?

Cinekid is ’s werelds grootste film- en mediafestival voor kinderen! Ook is Cinekid hét platform voor (internationale) kinderfilmproducties, bieden we streamingdienst Cinekid Play en kunnen kinderen op verkenning in digitale speeltuin MediaLab. Daarnaast verzorgt Cinekid het hele jaar door, in het hele land, workshop(trajecten) en filmvertoningen specifiek voor scholen

Wat is de missie/visie van Cinekid?

Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen bereikt. Lees hier meer over de missie en visie van Cinekid.

Wanneer is het Cinekid Festival?

Het Cinekid Festival vindt ieder jaar plaats in de herfstvakantie: Van 13 t/m 31 oktober. In 2021 vindt Cinekid Festival voor het eerst plaats op veertig festivallocaties in het land. Het online festival kan je op Cinekidplay.nl beleven. Voor € 8,- heb je de hele maand oktober onbeperkt toegang tot de nieuwste lange én korte films, exclusieve online installaties en workshops.

Hoe kan ik met jullie in contact komen?

De helpdesk van Cinekid is telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 via: 020 531 7890. Daarnaast kun je ook al je vragen stellen via [email protected]Facebook messenger of de live chat op onze website. We zullen altijd proberen om je zo snel mogelijk te helpen. 

Hoe oud moet ik zijn om naar het Cinekid Festival te gaan?

Iedereen kan naar Cinekid! Vanaf 3 jaar hebben we al een leuk programma. We programmeren tot 14 jaar, maar er zijn kinderen van 15 en 16 jaar die Cinekid ook nog steeds weten te vinden.

Wanneer begint de kaartverkoop voor het Cinekid Festival?

De kaartverkoop start op donderdag 30 september. Kaarten voor festivallocaties zijn te koop via onze website. Houd voor programma-updates onze website, social media of nieuwsbrief in de gaten.

Heeft Cinekid alleen activiteiten in de herfstvakantie?

Nee hoor. Het hele jaar zijn wij druk in de weer en bieden we allerlei activiteiten aan bij jou in de buurt, op school en online. Zo organiseren we bijvoorbeeld voorpremières en kun je het hele jaar films, workshops, tutorials en spelletjes bekijken en spelen op Cinekid Play. Meer informatie hierover vind je bij onze jaarrond pagina’s.

Wat is Cinekid for Professionals?

Cinekid for Professionals (CfP) is een internationaal evenement voor mensen in de filmindustrie, zoals producenten, regisseurs, omroepen, distributeurs, academici, instituten, onderzoekers en kunstenaars. Allemaal met een focus op kindermedia. CfP vindt plaats van 19 tot en met 22 oktober 2021.

Ik wil meedoen met een van de competities, kan dat?

Dat kan zeker. Je kunt je voor meerdere competities opgeven. Dit kun je doen via onze entry pagina.

Kan ik ook bij Cinekid werken?

Cinekid is altijd op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen tijdens het festival. Stuur hiervoor een mail met je naam, leeftijd en achtergrond naar [email protected]

Zodra er binnen Cinekid vacatures openstaan, dan worden deze bij vacatures vermeld.

Lost and Found

Ik ben iets kwijtgeraakt op de festival locatie in Pathe Amsterdam Noord, wat nu?

Wat vervelend dat je iets bent kwijtgeraakt. Als er tijdens het festival spullen gevonden worden, brengen we die naar de  Cinekid informatiebalie op de begane grond (de foyer). Hier kun je dus vragen of er iets is gevonden. Ook heeft Pathe een eigen Lost and Found pagina, deze vind je hier. Of mail naar [email protected]

Ik ben iets kwijtgeraakt op een van de andere festival locaties van Cinekid

Als je op een andere locatie dan Pathe Amsterdam Noord iets kwijt bent geraakt geldt dat dit via die locatie wordt geregeld. Een contactpersoon van de desbetreffende locatie zal je verder helpen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Cinekid via [email protected], stel je vraag via Facebook messenger of bel 020 531 7890. De helpdesk is iedere dag geopend tussen 9.00 en 17.00.