Home

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Cinekid?

Cinekid is ’s werelds grootste film- en mediafestival voor kinderen! Ook is Cinekid hét platform voor (internationale) kinderfilmproducties, bieden we streamingdienst Cinekid Play en kunnen kinderen op verkenning in digitale speeltuin MediaLab. Daarnaast verzorgt Cinekid het hele jaar door, in het hele land, workshop(trajecten) en filmvertoningen specifiek voor scholen

Wat is de missie/visie van Cinekid?

Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen bereikt. Lees hier meer over de missie en visie van Cinekid.

Wanneer is het Cinekid Festival?

Het Cinekid Festival vindt ieder jaar plaats in de herfstvakantie: Van 13 t/m 31 oktober. In 2021 vindt Cinekid Festival voor het eerst plaats op veertig festivallocaties in het land. Daarnaast is Cinekid ook het hele jaar door online te beleven, op Cinekid Play.

Hoe kan ik met jullie in contact komen?

De helpdesk van Cinekid is telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 via: 020 531 7890. Daarnaast kun je ook al je vragen stellen via [email protected] en via Facebook messenger. We zullen altijd proberen om je zo snel mogelijk te helpen. 

Hoe oud moet ik zijn om naar het Cinekid Festival te gaan?

Iedereen kan naar Cinekid! Vanaf 3 jaar hebben we al een leuk programma. We programmeren tot 14 jaar, maar er zijn kinderen van 15 en 16 jaar die Cinekid ook nog steeds weten te vinden.

Wanneer begint de kaartverkoop voor het Cinekid Festival?

De kaartverkoop start op donderdag 30 september. Kaarten voor festivallocaties zijn te koop via onze website. Houd voor programma-updates onze website, social media of nieuwsbrief in de gaten.

Heeft Cinekid alleen activiteiten in de herfstvakantie?

Nee hoor. Het hele jaar zijn wij druk in de weer en bieden we allerlei activiteiten aan bij jou in de buurt, op school en online. Zo organiseren we bijvoorbeeld voorpremières en kun je het hele jaar films, workshops, tutorials en spelletjes bekijken en spelen op Cinekid Play. Meer informatie hierover vind je bij onze jaarrond pagina’s.

Wat is Cinekid for Professionals?

Cinekid for Professionals (CfP) is een internationaal evenement voor mensen in de filmindustrie, zoals producenten, regisseurs, omroepen, distributeurs, academici, instituten, onderzoekers en kunstenaars. Allemaal met een focus op kindermedia. CfP vindt plaats van 19 tot en met 22 oktober 2021.

Ik wil meedoen met een van de competities, kan dat?

Dat kan zeker. Je kunt je voor meerdere competities opgeven. Dit kun je doen via onze entry pagina.

Cinekid Play

Wat is Cinekid Play?

Cinekid Play is dé streamingdienst voor nieuwsgierige kinderen (en ouders). Het is een gratis online platform waar films, workshops, tutorials en spelletjes bekeken en gespeeld kunnen worden. Cinekid Play is hier het hele jaar door beschikbaar als vast onderdeel van Cinekid.

Voor wie is Cinekid Play?

Cinekid Play is er voor iedereen. Het aanbod op het platform is het meest geschikt voor kinderen van 4 - 12 jaar. We hanteren de volgende Kijkwijzer leeftijdscategorieën: Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar en 12 jaar.

Wat is het verschil tussen Cinekid Festival en Cinekid Play?

Cinekid Play is het online platform van het Cinekid Festival, dat het hele jaar rond beschikbaar is. Niet alleen vind je hier films die je ook terugziet op ons festival, maar we bieden hier nog heel veel meer aan. 

Waar kan ik me registreren voor Cinekid Play?

Dat doe je via de website van Cinekid Play. Hier kun je gratis een account aanmaken om onbeperkt van het aanbod gebruik te maken. Met je gratis account kun je je avatar personaliseren, troffeeën verdienen en je favorieten selecteren.

MediaLab

Wat is het MediaLab?

Het MediaLab is de grootste digitale speeltuin van de wereld, vol interactieve kunstinstallaties, de nieuwste apps en games en exclusieve mediaworkshops. Dit jaar is het MediaLab te beleven op verschillende locaties door het hele land. Ook is het MediaLab online te beleven op Cinekid Play.

Heb ik een kaartje nodig voor het MediaLab?

Het verschilt per locatie of je een apart kaartje nodig hebt voor het MediaLab. Binnenkort kun je hier meer informatie vinden.

Cinekid for Professionals

Wat zijn de data van Cinekid for Professionals?

Cinekid for Professionals vindt van 19 – 22 oktober 2021 online plaats.

Hoe vraag ik accreditatie aan voor Cinekid for Professionals?

Meer informatie over de verschillende soorten accreditatie vind je op onze accreditatiepagina.

Kan ik deelnemen aan de Junior Co-production Market?

Je hebt alleen toegang tot de Junior Co-production Market en 1-op-1 bijeenkomsten als je een geaccrediteerde CfP gast bent. Je kunt wel toegang vragen als je werkt in de (kinder)media industrie. Meer informatie vind je hier

Kan ik deelnemen aan de ScreeningClub?

Je kunt alleen deelnemen aan de ScreeningClub met een CfP accreditatie. Je kunt wel accreditatie aanvragen als je werkt in de (kinder)media industrie. Meer informatie vind je hier.

Hoe kan ik deelnemen aan het Cinekid Festival?

Je kunt een recent afgerond film- en tv-project indienen voor de ScreeningClub als je dit formulier invult. De inleverdatum voor producties voor het Cinekid Festival 2021 is op 14 september. Schrijf je in voor de Cinekid for Professionals nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, of hou onze website in de gaten.

Overige vragen

Kan ik ook bij Cinekid werken?

Cinekid is altijd op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen tijdens het festival. Stuur hiervoor een mail met je naam, leeftijd en achtergrond naar [email protected].

Zodra er binnen Cinekid vacatures openstaan, dan worden deze bij vacatures vermeld.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Cinekid via [email protected], stel je vraag via Facebook messenger of bel 020 531 7890. De helpdesk is iedere dag geopend tussen 9.00 en 17.00.