Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Home

Veelgestelde vragen

Cinekid Festival

Wat zijn de festivallocaties van Cinekid?

Onze hoofdlocatie is bij Pathé Amsterdam Noord. Daarnaast is Cinekid Festival op meer dan 30 locaties in het land te beleven. Kijk voor alle festivallocaties op cinekid.nl/locaties

Kan ik met een lichamelijke beperking ook naar Cinekid?

Ook met een beperking kun je gewoon naar de film- en serievoorstellingen. In het MediaLab zijn tal van installaties die je kunt uitproberen. Bij enkele installaties moet je zelf fysiek meedoen en dat kan lastig worden met een lichamelijke beperking, maar we doen ons best om dit wel mogelijk te maken. Kom vooral langs, want de Cinekid-crew is aanwezig om je hierbij te ondersteunen. Daarnaast kunnen ook kinderen met een visuele beperking genieten op Cinekid. Via de audiodescriptie-app van Earcatch kun je alles haarscherp volgen. En via de nieuwe Subcatch app hoeven kinderen die doof of slechthorend zijn dit jaar ook geen moment te missen van hun favoriete film. Bekijk hier de aangeboden films!

Mag ik foto’s en video’s maken tijdens Cinekid?

Foto’s en video’s zijn alleen toegestaan buiten de film- en televisievertoningen. Het gebruik van professionele film- en audioapparatuur is niet toegestaan.

Zijn alle films Nederlandstalig of Nederlands ondertiteld?

Veel films zijn Nederlandstalig. Als een film in een andere taal is, is er altijd Nederlandse ondertiteling bij. Dit staat ook in het programma op de website vermeld.

Hoe kan ik het beste naar Cinekid Festival komen?

Met het openbaar vervoer! Kijk voor de verschillende opties voor metro, tram, bus en auto op cinekid.nl/bereikbaarheid

Tickets

Waarvoor heb ik een ticket nodig?

Voor alle zaalvoorstellingen, masterclasses en het MediaLab in Pathé Amsterdam Noord koop je een kaartje. Op de programmapagina kun je het aanbod selecteren op dag, leeftijd en interesse!  

Tickethulp

Heb je vragen over tickets, stel deze dan in onze chat-service! Klik op het "Cinekid"-bolletje rechts onderaan je scherm om een gesprek te beginnen. Je kunt ook contact met ons opnemen via 020 - 531 78 90 of via service@cinekid.nl. We zijn tijdens het festival iedere dag bereikbaar tussen 9.00 en 18.00. Voor festivallocaties buiten Amsterdam kun je het best direct contact opnemen met de desbetreffende festivallocatie.

Hoe kom ik aan kaarten voor Cinekid Festival?

Kaarten voor het festival zijn vanaf 29 september online te verkrijgen via deze pagina. Kaarten voor de locaties buiten Amsterdam zijn uitsluitend te verkrijgen bij de deelnemende filmtheaters. Ga daarvoor naar ons overzicht.

Wat kost een kaartje voor Cinekid Festival?

Activities Pathé Amsterdam Noord

 

Cinekid film ticket

8,-

Masterclass

8,-

MediaLab

8,-

MediaLab after 16:00 uur

4,-

Combiticket Film + MediaLab

12,-

 

Moet ik mijn e-ticket uitprinten?

Dat verschilt per theater, let dus goed op wat er in je emailbevestiging staat!

Is de Stadspas geldig?

Jazeker! Met je Stadspas (groene stip) mag je bij de hoofdlocatie Pathé Amsterdam Noord voor 1 euro naar een filmvoorstelling naar keuze en naar het MediaLab. Je stadspaskaartje kun je kopen op cinekid.nl/stadspas

Is het veilig om tickets van anderen te kopen?

Wij raden het ten zeerste af om een ticket van een onbekende te kopen. Het is niet mogelijk om te controleren of de tickets geldig zijn.

Ik heb mijn ticket(s) niet via de Cinekid website of op een website van een Cinekid locatie gekocht.

Wij raden ten zeerste af om tickets te kopen via niet-officiële verkoopkanalen. De toegang kan niet gegarandeerd worden. Het officiële verkooppunt is via de website van Cinekid of op een website van een Cinekid locatie.

Kan ik mijn ticket overdragen aan een ander?

De tickets voor Cinekid Festival zijn niet persoonsgebonden en kun je gewoon overdragen aan een ander. De naam op het ticket hoeft niet veranderd te worden (let op: het ticket is maar éénmaal geldig).

Kan ik mijn geld terugkrijgen?

Het is helaas niet mogelijk om je tickets in te leveren. De tickets zijn niet (allemaal) persoonsgebonden, dus je kunt je tickets aan vrienden of familie geven. Meer informatie vind je in onze algemene voorwaarden

Kan ik als volwassene in het MediaLab?

Natuurlijk mag je als volwassene met je kind mee het MediaLab in, maar je kan helaas niet actief meedoen aan de activiteiten. De activiteiten in het MediaLab zijn specifiek ontworpen voor kinderen. Een kaartje voor een begeleider kost €4,- en na 16:00 uur €2,-. 

Kan ik dit jaar nog tickets aan de kassa kopen?

Kaarten voor de hoofdlocatie Pathé Amsterdam Noord kunnen dit jaar ook aan de kassa gekocht worden! Kom gerust binnen en ga naar de ticketbalie voor een kaartje. 

MediaLab

Wat is het MediaLab?

Het MediaLab is een onderdeel van het Cinekid festival dat vol staat met Augmented Reality, Virtual Reality, games, workshops en nog veel meer! Hier kan je de nieuwste technologie ervaren en de coolste games spelen. Klik hier voor een kaartje voor het MediaLab van Cinekid Festival 2022. 

Heb ik een apart ticket nodig voor het MediaLab?

Ja! Je hebt een apart ticket nodig voor het MediaLab en kan niet met je filmtickets naar binnen. Deze zijn hier online te verkrijgen of bij de balie op het festival! Pas op want op = op.

Hoe laat kan ik het MediaLab bezoeken?

Het MediaLab is van 15 t/m 21 oktober elke dag open van 10:00 tot 18:00 uur. Hoe laat je komt, mag je helemaal zelf bepalen! Met je kaartje kun je vanaf 10:00 uur naar binnen en kun je tot 18:00 uur op ontdekking. 

Hoe lang duurt mijn bezoek aan het MediaLab?

Een bezoek aan het MediaLab duurt gemiddeld een uur.

Voor welke leeftijd is het MediaLab bedoeld?

Het MediaLab is voor kinderen vanaf 4 jaar tot 14 jaar.

Moet ik als ouder ook een kaartje kopen voor het MediaLab?

Ja, als ouder of begeleider van een kind moet je ook in het bezit zijn van een MediaLab kaartje om binnen te komen, hiervoor kies je de kaartsoort MediaLab begeleider.

Mag ik als ouder ook dingen in het MediaLab doen?

Natuurlijk! Zolang je in het bezit bent van een kaartje mag je alle games, VR, AR en workshops doen.

Mijn kind is gevoelig voor flitsende lichten e.d., Kan ik dan nog steeds het MediaLab in met mijn kind?

Het MediaLab is verduisterd en heeft veel installaties met licht en geluid. Echter, zijn veel van deze prikkels niet zichtbaar zonder VR bril of iPad in de hand. Je kind kan het MediaLab gewoon in en je kunt per onderdeel beslissen of deze voor je kind geschikt is.

Cinekid Play

Wat is Cinekid Play?

Cinekid Play is dé streamingdienst voor nieuwsgierige kinderen (en ouders). Het is een gratis online platform waar films, workshops, tutorials en spelletjes bekeken en gespeeld kunnen worden. Cinekid Play is hier het hele jaar door beschikbaar als vast onderdeel van Cinekid. 

Tijdens Cinekid Festival van 15 t/m 30 oktober kun je daarnaast alle games & apps die geselecteerd zijn voor een Game & App Award spelen op Cinekid Play en zijn er korte films te zien speciaal geselecteerd voor Cinekid Festival! 

Voor wie is Cinekid Play?

Cinekid Play is er voor iedereen. Het aanbod op het platform is het meest geschikt voor kinderen van 4 - 12 jaar. We hanteren de volgende Kijkwijzer leeftijdscategorieën: Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar en 12 jaar.

Wat is het verschil tussen Cinekid Festival en Cinekid Play?

Cinekid Play is het online platform van het Cinekid Festival, dat het hele jaar rond beschikbaar is. Niet alleen vind je hier films die je ook terugziet op ons festival, maar we bieden hier nog heel veel meer aan. 

Moet ik betalen voor Cinekid Play?

Cinekid Play is helemaal gratis! Je hoeft alleen een gratis account aan te maken om onbeperkt te kijken en spelen. 

Cinekid for Professionals

Hoe vraag ik accreditatie aan voor Cinekid for Professionals?

Meer informatie over de verschillende soorten accreditatie vind je op onze accreditatiepagina. Meld je aan voor onze nieuwsbrief of hou onze accreditatiepagina in de gaten om op de hoogte te zijn van wanneer je accreditatie voor Cinekid for Professionals 2022 kunt aanvragen.

Kan ik deelnemen aan de Junior Co-production Market?

De Junior Co-production Market (JCM) pitches en 1-op-1 bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor Cinekid for Professionals gasten met de juiste accreditatie. Meer informatie over de verschillende soorten accreditatie vind je op onze accreditatiepagina.

Kan ik deelnemen aan de ScreeningClub?

Vanaf midden oktober 2022 is de ScreeningClub weer online. Het is alleen mogelijk om producties in de ScreeningClub te bekijken met de juiste accreditatie. Meer informatie over de verschillende soorten accreditatie vind je op onze accreditatiepagina.

Hoe kan ik mijn film of project aanmelden voor het Cinekid Festival?

Vanaf maart 2022 accepteren we aanmeldingen voor Cinekid 2022. Het aanmeldingsformulier en de regelementen kun je op onze entry pagina vinden. Schrijf je in voor de Cinekid for Professionals nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, of hou onze website in de gaten.

Overige vragen

Wat is Cinekid?

Cinekid is ’s werelds grootste film- en mediafestival voor kinderen! Ook is Cinekid hét platform voor (internationale) kinderfilmproducties, bieden we streamingdienst Cinekid Play en kunnen kinderen op verkenning in digitale speeltuin MediaLab. Daarnaast verzorgt Cinekid het hele jaar door, in het hele land, workshop(trajecten) en filmvertoningen specifiek voor scholen

Wat is de missie/visie van Cinekid?

Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen bereikt. Lees hier meer over de missie en visie van Cinekid.

Wanneer is het Cinekid Festival?

Het Cinekid Festival vindt ieder jaar plaats in de herfstvakantie.

Hoe kan ik met jullie in contact komen?

De helpdesk van Cinekid is telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 via: 020 531 7890. Daarnaast kun je ook al je vragen stellen via service@cinekid.nl, Facebook messenger of de live chat op onze website. We zullen altijd proberen om je zo snel mogelijk te helpen. 

Hoe oud moet ik zijn om naar het Cinekid Festival te gaan?

Iedereen kan naar Cinekid! Vanaf 3 jaar hebben we al een leuk programma. We programmeren tot 14 jaar, maar er zijn kinderen van 15 en 16 jaar die Cinekid ook nog steeds weten te vinden.

Heeft Cinekid alleen activiteiten in de herfstvakantie?

Nee hoor. Het hele jaar zijn wij druk in de weer en bieden we allerlei activiteiten aan bij jou in de buurt, op school en online. Zo organiseren we bijvoorbeeld voorpremières en kun je het hele jaar films, workshops, tutorials en spelletjes bekijken en spelen op Cinekid Play. Meer informatie hierover vind je bij onze jaarrond pagina’s.

Wat is Cinekid for Professionals?

Cinekid for Professionals (CfP) is een internationaal vooraanstaand evenement waar kindermedia centraal staat, bedoeld voor mensen in de filmindustrie zoals producenten, regisseurs, omroepen, distributeurs, academici, instituten, onderzoekers en kunstenaars. CfP zal dit jaar plaatsvinden van 18 tot 21 oktober 2022.

Ik wil meedoen met een van de competities, kan dat?

Dat kan zeker. Je kunt je voor meerdere competities opgeven. Dit kun je doen via onze entry pagina.

Kan ik ook bij Cinekid werken?

Cinekid is altijd op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen tijdens het festival. Stuur hiervoor een mail met je naam, leeftijd en achtergrond naar vrijwilligers@cinekid.nl.

Zodra er binnen Cinekid vacatures openstaan, dan worden deze bij vacatures vermeld.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Cinekid via service@cinekid.nl, stel je vraag via Facebook messenger of bel 020 531 7890. De helpdesk is iedere dag geopend tussen 9.00 en 18.00.