Home

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Cinekid?

Cinekid is ’s werelds grootste mediafestival voor kinderen! Lees hier meer over de missie en visie van Cinekid.

Wanneer is het Cinekid Festival?

Het Cinekid Festival vindt ieder jaar plaats in de herfstvakantie:. Van 7 t/m 23 oktober op tien festivallocaties in het land en er vinden ook nog satallietedities plaats op zo'n twintig Cinekid on Tour locaties. Vanaf 7 oktober is Cinekis ook online te beleven, op Cinekid Play.

Wanneer is Cinekid on Tour?

Cinekid on Tour vindt plaats op bijna 20 locaties door heel Nederland met films, workshops en media-installaties. Het vindt plaats in de herfstvakantie. Afhankelijk van wanneer deze in die regio plaatvindt in week 1 (10 - 16 oktober) of in week 2 (17 - 23 oktober). 

Hoe gaan jullie om met de coronamaatregelen?

De basisregels die voor iedereen in Nederland gelden, gelden natuurlijk ook voor de bezoekers van Cinekid Festival.

- Heb je één of meerdere van de volgende symptomen (verkoudheidsklachten, hoest, benauwdheid, verhoging/koorts, plotseling verlies van reuk en/of smaak), blijf dan thuis. 
- Houd altijd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van anderen. Tussen volwassenen en kinderen t/m 12 jaar is afstand houden niet noodzakelijk.
- Kinderen van 13 t/m 18 hoeven onderling geen afstand te houden, volwassenen houden wel 1,5m afstand van hen.
- Was vaak je handen en hoest of nies in de binnenkant van je elleboog. 
- Schud geen handen.

Film
Tijdens Cinekid Festival gelden dezelfde regels als momenteel in de filmtheaters en bioscopen, volgens de richtlijnen van het RIVM. Zij hanteren het protocol van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF).

Wil je samen met iemand naar de film, dan kun je naast elkaar zitten. Die regel geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar: zij mogen wel altijd met zijn allen bij elkaar zitten. Uiteraard moeten hun volwassen begeleiders 1,5 meter afstand houden van andere volwassenen.

Mini-MediaLab
- Desinfecteer je handen voor je het MediaLab ingaat, pompje staat bij de entree.
- Bij het mini-MediaLab op de diverse festivallocaties vragen we volwassenen om op afstand te blijven en de installaties/workshop onderdelen niet aan te raken. Men kan wel mee naar binnen en samen het MediaLab ontdekken.
- Bij de lange workshops (1,5 uur) waar je een apart kaartje voor nodig hebt, kunnen ouders helaas niet mee, de ruimte is hiervoor te klein. In dat geval breng en haal je je kind.
- Alle oppervlakken die veel aangeraakt worden, worden regelmatig schoongemaakt door de Cinekid-crew.

Hoe oud moet ik zijn om naar het Cinekid Festival te gaan?

Iedereen kan naar Cinekid! Vanaf 3 jaar hebben we al een leuk programma. We programmeren tot 14 jaar, maar er zijn kinderen van 15 en 16 jaar die Cinekid nog steeds weten te vinden.

Wanneer begint de kaartverkoop voor het Cinekid Festival?

De kaartverkoop is op donderdag 24 september gestart via onze website en via de websites van de tien festivallocaties en Cinekid on Tour theaters. Houd voor programma-updates onze website, social media of nieuwsbrief in de gaten.

Heeft Cinekid alleen activiteiten in de herfstvakantie?

Nee. Het hele jaar zijn wij druk in de weer en bieden we allerlei activiteiten aan bij jou in de buurt of op school. Ook organiseren we voorpremières en andere leuke dingen Meer informatie hierover vind je bij onze jaarrond pagina’s.

Wat is Cinekid for Professionals?

Cinekid for Professionals (CfP) is een internationaal evenement voor mensen in de filmindustrie, zoals producenten, regisseurs, omroepen, distributeurs, academici, instituten, onderzoekers en kunstenaars. Allemaal met een focus op kindermedia. CfP vindt dit jaar (19 - 23 okt) vanwege COVID19 geheel online plaats.

Ik wil meedoen met een van de competities, kan dat?

Dat kan zeker. Je kunt je voor meerdere competities opgeven. Dit kun je doen via onze entry pagina.

Cinekid Festival

Hoe laat gaan de deuren van het Cinekid Festival open?

Dit jaar openen de deuren op verschillende locaties op verschillende tijden. Check de website van jouw locatie voor de actuele informatie.

Kan ik met een lichamelijke beperking ook naar Cinekid?

Ook met een beperking kun je gewoon naar de film- en televisievoorstellingen. In het MediaLab zijn tal van installaties die je kunt uitproberen. Bij enkele installaties moet je zelf fysiek meedoen en dat kan lastig worden met een lichamelijke beperking, maar we doen ons best om dit wel mogelijk te maken.

Mag ik foto’s en video’s maken tijdens Cinekid?

Foto’s en video’s zijn alleen toegestaan buiten de film- en televisievertoningen. Het gebruik van professionele film- en audioapparatuur is niet toegestaan.

Waar kan ik tijdens Cinekid terecht met vragen?

Hiervoor kun je terecht bij de kassa op de locatie en bij onze vrijwilligers, je herkent ze aan hun Cinekid shirt.

Tickets

Waarvoor heb ik een ticket nodig?

Voor alle zaalvoorstellingen koop je een kaartje, dit kaartje geeft je ook toegang tot de korte workshops op locatie en het mini-MediaLab. Alleen bij Concordia in Enschede koop je een apart kaartje voor het MediaLab, dat daar heel omvangrijk is. Voor de lange workshops (1,5 uur) koop je een combi-ticket. Op de programmapagina kun je filteren op locatie, dag en leeftijd. 

Tickethulp

Heb je vragen over tickets, bel dan even naar de desbetreffende fetsivallocatie of neem contact op met ons via 020 - 531 78 90 of  tickets@cinekid.nl.

Hoe kom ik aan kaarten voor Cinekid (on Tour)?

Kaarten voor het festival zijn vanaf 24 september online te verkrijgen via deze website. Kaarten voor Cinekid on Tour zijn uitsluitend te verkrijgen bij de deelnemende filmtheaters. Ga daarvoor naar ons overzicht.

Wat kost een kaartje voor Cinekid (on Tour)?

Cinekid Play (online)

 

Maandabonnement

www.cinekidplay.nl

4,99
   

Film- en Serievoorstellingen (op locatie)*

 

Cinekid-combi-ticket (film + workshop)

12,50

Cinekid-livestream-event

10,00

Cinekid-filmticket

7,50

Tickets via deze website of rechtstreeks via de festivallocaties.

 


* Met je filmkaartje kun je gratis de MediaLab op reis-installaties ontdekken op locatie en aanschuiven bij alle korte workshops. Voor de lange workshops schrijf je je in. Concordia Enschede heeft een uitgebreid MediaLab, daar koop je een los kaartje voor.

 

Ticketprijzen voor Cinekid on Tour verschillen en zijn te vinden op de website van de samenwerkende theaters.

Is de stadspas geldig?

Jazeker! Met je Stadspas (groene stip) mag je op een van de vier locaties in Amsterdam (Eye, Meervaart, Studio/K of Ketelhuis) voor 1 euro naar een filmvoorstelling (of livestream) naar keuze, inclusief mini-MediaLab. Je ontvangt ter plekke ook een voucher voor drie maanden gratis Cinekid Play, het platform dat we 7 oktober lanceren.

Is het veilig om tickets van anderen te kopen?

Wij raden het ten zeerste af om een ticket van een onbekende te kopen. Het is niet mogelijk om te controleren of de tickets geldig zijn.

Ik heb mijn ticket(s) niet via de Cinekid website of op een website van een Cinekid locatie gekocht.

Wij raden ten zeerste af om tickets te kopen via niet-officiële verkoopkanalen. De toegang kan niet gegarandeerd worden. Het officiële verkooppunt is via de website van Cinekid of op een website van een Cinekid locatie.

Kan ik mijn ticket overdragen aan een ander?

Voor sommige onderdelen zijn de tickets persoonsgebonden, maar dat staat dat duidelijk aangegeven op het ticket. Niet persoonsgebonden tickets kun je gewoon overdragen aan een ander. De naam op het ticket hoeft niet veranderd te worden (let op: het ticket is maar éénmaal geldig).

Kan ik mijn geld terugkrijgen?

Het is helaas niet mogelijk om je tickets in te leveren. De tickets zijn niet (allemaal) persoonsgebonden, dus je kunt je tickets aan vrienden of familie geven.

Kan ik als volwassene in het MediaLab?

Ja, maar je mag niet meedoen aan de activiteiten. De activiteiten in het MediaLab zijn alleen voor kinderen. Ouders mogen natuurlijk wel meekijken.

Kan ik gewoon het de mini-MediaLabs bezoeken?

Met je filmkaartje kun je gratis de MediaLab op reis-installaties ontdekken op locatie en aanschuiven bij alle korte workshops. Voor de lange workshops schrijf je je in.

Overige vragen

Kan ik ook bij Cinekid werken?

Cinekid is altijd op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen tijdens het festival. Stuur hiervoor een mail met je naam, leeftijd en achtergrond naar vrijwilligers@cinekid.nl.

Zodra er binnen Cinekid vacatures openstaan, dan worden deze bij vacatures vermeld.

Is jouw vraag nog niet beantwoord? Neem dan contact op met Cinekid via info@cinekid.nl.