Home

Veelgestelde vragen

Tickets

Cinekid Amsterdam

Algemeen

Wat is Cinekid?

Cinekid is ’s werelds grootste mediafestival voor kinderen! Lees hier meer over de missie en visie van Cinekid.

Wanneer is het Cinekid Festival?

Het Cinekid Festival vindt plaats in de herfstvakantie: van 19 t/m 25 oktober 2019 in Amsterdam, en van 12 t/m 27 oktober op 35 locaties door het land. 

Wanneer is Cinekid on Tour?

Cinekid on Tour vindt plaats op bijna 40 locaties door heel Nederland met films, workshops en media-installaties. Het vindt plaats in de herfstvakantie, van 12 t/m 27 oktober 2019. Let op: deze data kunnen per locatie verschillen.

Hoe oud moet ik zijn om naar het Cinekid Festival te gaan?

Iedereen kan naar Cinekid! Vanaf 3 jaar hebben we al een leuk programma. We programmeren tot 14 jaar, maar er zijn kinderen van 15 en 16 jaar die Cinekid nog steeds weten te vinden.

Wanneer begint de kaartverkoop voor het Cinekid Festival?

De online kaartverkoop start op donderdag 3 oktober. Hou voor programma-updates onze site, social media of nieuwsbrief in de gaten.

Heeft Cinekid alleen activiteiten in de herfstvakantie?

Nee. Het hele jaar zijn wij druk in de weer en bieden we allerlei activiteiten aan bij jou in de buurt of op school. Meer informatie hierover vind je bij onze jaarrond pagina’s.

Wat is Cinekid for Professionals?

Cinekid for Professionals (CfP) is een internationaal evenement voor mensen in de filmindustrie, zoals producenten, regisseurs, omroepen, distributeurs, academici, instituten, onderzoekers en kunstenaars. Allemaal met een focus op kindermedia. 

Ik wil meedoen met een van de competities, kan dat?

Dat kan zeker. Je kunt je voor meerdere competities opgeven. Dit kun je doen via onze entry pagina.

Overige vragen

Kan ik ook bij Cinekid werken?

Cinekid is altijd op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen tijdens het festival. Stuur hiervoor een mail met je naam, leeftijd en achtergrond naar vrijwilligers@cinekid.nl.

Zodra er binnen Cinekid vacatures openstaan, dan worden deze bij vacatures vermeld.

Is jouw vraag nog niet beantwoord? Neem dan contact op met Cinekid via info@cinekid.nl.