Bekijk de top 100

100 films die je als kind gezien moet hebben!

Bekijk de VPRO Cinekid Top 100

Laatste nieuws

Voorpremière Aya and the Witch
Op woensdag 23 juni host Cinekid een landelijke voorpremière van de Japanse animatiefilm Aya and the Witch. Twaalf filmtheaters zullen de film als eerste in Nederland vertonen. Een unieke voorpremière dus, om met de (klein)kinderen heen te gaan!
18 Jun 2021 -- 0:00
Openingsfilm Cinekid Festival bekend: Captain Nova
Het 35e Cinekid Festival opent 13 oktober met de wereldpremière van Captain Nova. We trappen het festival feestelijk af op de nieuwe locatie in Amsterdam Noord én in 40 steden in heel Nederland.
08 Jun 2021 -- 8:08
Bioscopen zijn weer open!
Hoera! Het is eindelijk zover: de bioscopen zijn weer open. Heb jij je ook zo verheugd op het moment dat je weer films kunt kijken op het grote doek? We hebben een overzicht gemaakt van de leukste kinder- en familiefilms die in de bioscopen te zien zijn.
04 Jun 2021 -- 9:09
Kinderdag
Hoera, het is de Internationale Dag van het Kind! Een dag waarop we vieren dat je kind bent, maar ook stil staan bij het feit dat een kind de ruimte moet krijgen om écht kind te zijn. En dat er heel veel kinderen zijn die door omstandigheden veel minder vrij en gelukkig opgroeien. We hebben drie korte films op een rij gezet met het kind in de hoofdrol. Ga maar snel kijken!
01 Jun 2021 -- 9:09
21 Beste kinderfilms op Disney+
Cinekid heeft een selectie gemaakt van de 21 beste kinderfilms die te zien zijn via Disney+. De films staan gerangschikt op leeftijd. Veel kijkplezier!
26 May 2021 -- 10:10
Oorlog en bevrijding
Op 4 en 5 mei staan we samen stil bij vrijheid. Daarom vind je hieronder van alles over de oorlog en de bevrijding van Nederland! Kijk de mooiste films, een serie of luister naar een podcast.
04 May 2021 -- 8:08

Cinekid wordt mede mogelijk gemaakt door

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Amsterdams Fonds voor de Kunst

Creative Europe

Fonds 21

VSB Fonds

Nederlands Filmfonds

Mondriaan fonds

Fonds voor Cultuurparticipatie

Kunstloc Brabant

Kidsweek

NPO ZAPP

Jean Mineur