Educatie

Festival voor scholen

De herfstvakantie staat ook dit jaar volledig in het teken van Cinekid, ’s werelds grootste film en mediafestival voor kinderen. Hier komen ze in aanraking met het rijkste aanbod van filmproducties! De week vóór het festival, van 5 t/m 9 oktober, biedt Cinekid een speciaal programma aan voor Amsterdamse scholen, voor groep 1 t/m 8 en klas 1 van het VO.

Leerlingen zien een bijzondere film op de Cinekid hoofdlocatie op de Westergas, bij EYE Filmmuseum, Rialto of de Meervaart, met daarbij een verdiepend randprogramma. Bij de films ontwikkelt Cinekid gratis lesmateriaal voor in de klas. Via film verplaatsen ze zich in verhalen van over de hele wereld. Het festival in Amsterdam wordt een waardevol totaalpakket, waarin de leerlingen niet alleen naar film kijken maar waarin ze actief worden ondergedompeld in de magie van film. Tijdens een filmvertoning op Cinekid komen leerlingen in contact met makers. Daarnaast komen ze, middels interactieve spelelementen in de zaal, in aanraking met verschillende film- en mediavormen. Film wordt bij Cinekid niet passief geconsumeerd! 

Speciale actie

Ben je nog nooit met je klas naar Cinekid geweest? Dit jaar mogen een aantal scholen die Cinekid niet eerder hebben bezocht het festival gratis bezoeken met hun leerlingen. Er is beperkt plek, dus meld je snel aan en ontdek hoe leuk en leerzaam een uitje naar Cinekid voor jouw leerlingen is.

Praktisch

  • Data: 5 t/m 9 oktober
  • Locaties: Ketelhuis en Rialto (EYE en Meervaart zijn helaas vol)
  • Betalen met cultuurkaart is mogelijk.
  • Inzet van Mocca Cultuurbus is mogelijk. Meer info via deze link. 
  • Prijs per leerling: € 3,50 
  • Liever naar Cinekid in een theater bij jou in de buurt? Neem contact op met educatie@cinekid.nl voor het dichtsbijzijnde Cinekid on Tour theater.

Wat Cinekid in 2020 voor jou en je klas in petto heeft? Bekijk het hieronder!

Meld je klas aan voor het scholenprogramma
Schrijf me in

Filmprogramma
De selectie is bekend! De dagen voor de start van het festival van 2020 kun je de onderstaande films bezoeken met jouw klas. 

Een Cinekid-film is anders dan anders. De films onderscheiden zich door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en thematiek. Het hele jaar speurt Cinekid naar de mooiste, meest bijzondere films van over de hele wereld. En die films zie je alleen op het Cinekid Festival.

Bekijk hier alle films >

Juryschool
Hét project om een begrip als kritisch kijken betekenisvol vorm te geven op jouw school: meld je aan als juryschool voor de Nationale Publieksprijs van Cinekid.

Bekijk hier de jurypagina >