Educatie

Festival voor scholen

De herfstvakantie staat ook dit jaar volledig in het teken van Cinekid, ’s werelds grootste film en mediafestival voor kinderen. Hier komen ze in aanraking met het rijkste aanbod van filmproducties en de grootste digitale educatie speeltuin die er bestaat; het Medialab!

De week vóór het festival, van 11 t/m 15 oktober, biedt Cinekid een programma aan voor Amsterdamse scholen, voor groep 1 t/m 8 en klas 1 van het VO. Ook voor het speciaal onderwijs hebben we een passend filmprogramma samengesteld. Graag verwelkomen we jou en je leerlingen op onze 35ste Cinekidfestival editie!


Wat houdt een bezoek aan Cinekid met mijn klas in?

  • Leerlingen zien één of meerdere Cinekid films in een filmtheater. Je kunt als school kiezen voor het Ketelhuis, Rialto, de Meervaart of Pathé Amsterdam Noord. Rondom een filmvertoning op Cinekid is er altijd een interactief randprogramma waarin leerlingen spelenderwijs meer leren over film en media. Zo ontdekten de leerlingen vorig jaar dat het geluid onder films bedacht en uitgevoerd wordt door een foleyartiest. Na afloop van de film mochten ze, samen met een foleyartiest, zelf aan de slag met attributen op het podium.
  • Bij de films ontwikkelt Cinekid gratis voorbereidend digitaal lesmateriaal voor in de klas, waarmee jullie je kunnen voorbereiden op het bezoek. Via film verplaatsen ze zich in verhalen van over de hele wereld, buiten hun eigen bekende bubbel.
  • Daarnaast is er de optie om bij Pathé Amsterdam Noord de leerlingen onder te dompelen in het MediaLab. In het MediaLab ontdekken leerlingen op een creatieve manier de nieuwste mediatechnieken, games, workshops en interactieve installaties. Het Medialab begeeft zich op het snijvlak van kunst, nieuwe media, technologie en beeldcultuur.


Praktische informatie en aanmelden

•  Aanmelden is helaas niet meer mogelijk, het scholenprograma is volgeboekt!
•  Nog niet uitgegeven cultuurbudget van schooljaar 20/21 kan ingezet worden!
•  Data: 11 t/m 15 oktober 2021
•  Locaties: Pathé Amsterdam Noord (Noord), Ketelhuis (Westergas), Rialto (Oost) en een locatie in Nieuw-West.
•  Inzet van Mocca Cultuurbus is mogelijk. Meer info via deze link. 
•  Prijzen:
   Combi-ticket van film + MediaLab: € 7,50
   (Let op! Het MediaLab is dit jaar niet op de Westergas maar in Pathé Amsterdam Noord)
   Filmbezoek per leerling: € 3,50
   MediaLab per leerling: € 5,00
•  Betalen met cultuurkaart is mogelijk

Speciale actie!
Ben je nog nooit met je klas naar Cinekid geweest? Dit jaar mogen scholen die Cinekid niet eerder hebben bezocht het festival gratis bezoeken met een klas. Er is beperkt plek, dus meld je snel aan en ontdek hoe leuk en leerzaam een uitje naar Cinekid voor jouw leerlingen kan zijn!

 

Filmprogramma
Een Cinekid-film is anders dan anders. De films onderscheiden zich door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en thematiek. Het hele jaar speurt Cinekid naar de mooiste, meest bijzondere films van over de hele wereld. En die films zie je alleen op het Cinekid Festival.

Bekijk hier het filmprogramma >

Medialab
In het MediaLab komen leerlingen in aanraking met de mooiste interactieve kunstinstallaties, de nieuwste apps en games en verschillende exclusieve mediaworkshops. Het is een bijzondere, leuke en leerzame ontdekkinstocht in een festivalsetting. Voorafgaand aan het MediaLab is lesmateriaal voor in de klas beschikbaar om de leerlingen voor te bereiden op het bezoek.

Bekijk hier de Medialab Pagina >

Juryschool
Hét project om een begrip als kritisch kijken betekenisvol vorm te geven op jouw school: meld je aan als juryschool voor de Nationale Publieksprijs van Cinekid.

Bekijk hier de jurypagina >