Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Educatie

Festival voor scholen

De herfstvakantie staat elk jaar volledig in het teken van Cinekid, ’s werelds grootste film en mediafestival voor kinderen. Hier komen ze in aanraking met het rijkste aanbod van filmproducties en de grootste digitale educatie speeltuin die er bestaat; het MediaLab!

De week vóór Cinekid Festival in Amsterdam, van 16 t/m 20 oktober, biedt Cinekid een programma aan voor Amsterdamse scholen, voor groep 1 t/m 8 en klas 1 van het VO. Ook voor het speciaal onderwijs hebben we een passend filmprogramma samengesteld. Graag verwelkomen we jou en je leerlingen op onze 37ste Cinekid Festival editie! Aanmelden kan vanaf nu; het filmprogramma wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt!


Wat houdt een bezoek aan Cinekid met mijn klas in?

  • Leerlingen zien één of meerdere Cinekid films in een filmtheater. De vertoningen vinden plaats in filmtheaters in verschillende stadsdelen. Rondom een filmvertoning op Cinekid is er altijd een interactief randprogramma waarin leerlingen spelenderwijs meer leren over film en media. Zo ontdekten de leerlingen vorig jaar dat het geluid onder films bedacht en uitgevoerd wordt door een foleyartiest. Na afloop van de film mochten ze, samen met een foleyartiest, zelf aan de slag met attributen op het podium.
  • Bij de films ontwikkelt Cinekid gratis voorbereidend digitaal lesmateriaal voor in de klas, waarmee jullie je kunnen voorbereiden op het bezoek. Via film verplaatsen kinderen zich in verhalen van over de hele wereld en reflecteren zo op hun eigen belevingswereld én die van de ander. Het lesmateriaal van Cinekid helpt de leerlingen en de leerkracht hierbij op weg.
  • Daarnaast is er de optie om bij Pathé Amsterdam Noord de leerlingen onder te dompelen in het MediaLab. In het MediaLab ontdekken leerlingen op een creatieve manier de nieuwste mediatechnieken, games, workshops en interactieve installaties. Het Medialab begeeft zich op het snijvlak van kunst, nieuwe media, technologie en beeldcultuur.

Praktische informatie en aanmelden

•  Aanmelden is nu mogelijk via deze link!
•  Let op: nog niet uitgegeven cultuurbudget van schooljaar 22/23 kan ingezet worden!
•  Data: 16 t/m 20 oktober 2022
•  Locatie: Amsterdam, de exacte locaties in Amsterdam worden later bekendgemaakt
•  Het volledige filmprogramma wordt later bekend gemaakt
•  Inzet van Mocca Cultuurbus is mogelijk. Meer info via deze link. 
•  Prijzen:
   Combi-ticket van film + MediaLab: € 7,50
   Filmbezoek per leerling: € 3,50
   MediaLab per leerling: € 5,00
•  Betalen met cultuurkaart is mogelijk
•  Alle leerlingen ontvangen een gratis kaartje voor Cinekid Festival in de herfstvakantie

Speciale actie!
Ben je nog nooit met je klas naar Cinekid geweest? Dit jaar mogen scholen die Cinekid niet eerder hebben bezocht het festival weer gratis bezoeken met een klas. Er is beperkt plek, dus meld je snel aan en ontdek hoe leuk en leerzaam een uitje naar Cinekid voor jouw leerlingen kan zijn!

 

Wil je met je klas naar Cinekid Festival?
Meld je aan!

Filmprogramma
Het filmprogramma van de scholendagen wordt in april bekendgemaakt.

 

MediaLab
In het MediaLab komen leerlingen in aanraking met de mooiste interactieve kunstinstallaties, de nieuwste apps en games en verschillende exclusieve mediaworkshops. Het is een bijzondere, leuke en leerzame ontdekkinstocht in een festivalsetting. Voorafgaand aan het MediaLab is lesmateriaal voor in de klas beschikbaar om de leerlingen voor te bereiden op het bezoek.