Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Educatie

Scholenprogramma Amsterdam

Van 16 t/m 20 oktober biedt Cinekid een programma aan voor Amsterdamse scholen, voor groep 1 t/m 8 en VO1. Ook voor het speciaal onderwijs is er een passend filmprogramma samengesteld.

We verwelkomen alle leerlingen op de 37ste editie van Cinekid Festival! Aanmelden kan vanaf nu!

Het hele jaar speurt Cinekid naar de mooiste, meest bijzondere films van over de hele wereld. En die laten we voor en tijdens de herfstvakantie zien aan alle scholieren in de regio Amsterdam. Een bezoek aan het Cinekid Festival past binnen mediawijsheid, burgerschap, kritisch kijken en filmeducatie. Het filmprogramma voor dit jaar vind je hier. 


Wat houdt een bezoek aan Cinekid met mijn klas in?

 • Leerlingen zien één of meerdere Cinekid films in Pathé Amsterdam Noord. Rondom een filmvertoning is er altijd een interactief randprogramma waarin leerlingen spelenderwijs meer leren over film en media. 
 • Bij de films ontwikkelt Cinekid gratis digitaal lesmateriaal voor in de klas, waarmee jullie je kunnen voorbereiden op het bezoek en de film na afloop kunnen nabespreken. 
 • Daarnaast is er de optie om in Pathé Amsterdam Noord de leerlingen onder te dompelen in het Cinekid MediaLab. In het MediaLab komen kunst, nieuwe media en technologie samen. Hier ontdekken leerlingen op een creatieve manier de nieuwste mediatechnieken, games, workshops en interactieve installaties. 

Speciale actie!
Ben je nog nooit met je klas naar Cinekid geweest? Dit jaar mogen scholen die Cinekid niet eerder hebben bezocht met één klas gratis naar de film. Er is beperkt plek, dus meld je snel aan en ontdek hoe leuk en leerzaam een uitje naar Cinekid voor jouw leerlingen kan zijn!

Praktische informatie en aanmelden

 • Aanmelden is nu mogelijk door dit formulier in te vullen! 
  Data:               16 t/m 20 oktober 2023
  Locatie:           Pathé Amsterdam Noord
 • Prijzen:
  Filmbezoek per leerling: € 3,50
  MediaLab per leerling: € 5,00
  Combi-ticket van film + MediaLab: € 7,50 
 • Betalen met de Cultuurkaart is mogelijk. En nog niet uitgegeven cultuurbudget van schooljaar 22/23 kan ingezet worden!
 • Inzet van de gratis Mocca Cultuurbus is mogelijk. Kijk hier om de bus te boeken. 
 • Alle leerlingen ontvangen een gratis kaartje voor Cinekid Festival in de herfstvakantie.
 • Het volledige filmprogramma vind je hier.

Contact
Voor overige vragen neem je contact op via 020 - 2357440 of educatie@cinekid.nl.

Wil je met je klas naar Cinekid Festival?
Meld je aan!

Filmprogramma
Het filmprogramma van de scholendagen is bekend! Een Cinekid-film is anders dan anders. Het hele jaar speurt Cinekid naar de mooiste, meest bijzondere films van over de hele wereld. De films onderscheiden zich door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en thematiek. En die films zie je alleen op het Cinekid Festival. Bekijk het programma hier.

MediaLab
In het MediaLab komen leerlingen in aanraking met de mooiste interactieve kunstinstallaties, de nieuwste apps en games en verschillende exclusieve mediaworkshops. Het is een bijzondere, leuke en leerzame ontdekkinstocht in een festivalsetting. Voorafgaand aan het MediaLab is lesmateriaal voor in de klas beschikbaar om de leerlingen voor te bereiden op het bezoek.