Toegankelijkheid

Cinekid Festival is voor iedereen. Daarom maken we ons festival zo toegankelijk mogelijk. Met toegankelijke locaties, gebarentolken en films met ondertiteling en audiodescriptie.

Toegankelijkheid

Vragen en feedback

Heb je een vraag, wens of tip over de toegankelijkheid van Cinekid Festival in Amsterdam? Neem contact op via toegankelijkheid@cinekid.nl en je krijgt zo snel mogelijk een reactie van ons. Of stel je vraag tijdens het festival aan een van onze hosts bij de kassa op het festivalterrein. Je vindt de kassa buiten voor de ingang van Pathé Amsterdam Noord.

Bereikbaarheid Pathé Amsterdam Noord

Parkeren
De hoofdlocatie van Cinekid Festival is Pathé Amsterdam Noord. Je kan bij deze locatie je auto parkeren. Voor mensen die gebruikmaken van hulpmiddelen zijn er verschillende parkeerplekken rondom het Buikslotermeerplein. Kijk hier voor de dichtstbijzijnde parkeerplekken of kijk op de website van de gemeente Amsterdam.

Naast het festivalterrein vind je ook een ruim opgezette overdekte fietsenstalling. De Kiss & Ride is om de hoek van Pathé Amsterdam Noord.

Met het OV
Metro 52 stopt naast Pathé Amsterdam Noord. Op metrostation Noord is een lift en roltrap naar de begane grond. Vanaf het station is het 3 minuten lopen naar Pathé Amsterdam Noord.

Bereikbaarheid overige locaties
Cinekid Festival vind je op meer dan 40 locaties door heel Nederland. Bij onderstaande locaties bieden we een programma vol films, het MediaLab met games en workshops aan. Klik op de theaternaam voor de toegankelijkheidsinformatie per locatie.

 1. Chassé Breda
 2. LUX Nijmegen
 3. LantarenVenster Rotterdam
 4. Concordia Enschede
 5. Forum Groningen
 6. Schuur Haarlem
 7. Filmhuis Alkmaar
 8. MIMIK Deventer

Rolstoel en scootmobiel

De activiteiten op de hoofdlocatie Pathé Amsterdam Noord zijn toegankelijk met een rolstoel of scootmobiel. Dat geldt voor de filmzalen, het MediaLab en het grootste deel van het buitenprogramma.

 • De kassa en informatiebalie bevinden zich in een container, buiten naast de entree van Pathé Amsterdam Noord. De kassa en informatiebalie zijn 1 meter hoog.
 • De entree heeft automatische schuifdeuren.
 • Het gebouw heeft een lift.
 • Er zijn rolstoelvriendelijke toiletten aanwezig op verdieping 1 en 3. Hier zijn ook de filmzalen. Op de begane grond is helaas geen toilet aanwezig.
 • In alle filmzalen zijn rolstoelplaatsen beschikbaar. Voor deze plaatsen geldt een regulier filmticket en is geen reservering nodig.
 • Het MediaLab is verspreid over twee verdiepingen. De tweede verdieping is toegankelijk met een rolstoel. Helaas zijn niet alle installaties en workshops (even goed) te beleven vanaf 80 centimeter hoogte.
 • Voor de deur van Pathé Amsterdam Noord vind je een klein gratis toegankelijk festivalterrein met een wisselend buitenprogramma. Van Cinekid Bingo tot voorlezen en van meet & greets tot dansworkshops. Als rolstoel- en scootmobielgebruiker kan je alle activiteiten bijwonen.
 • Buiten staat er een opblaasbioscoop waar korte films vertoond worden. Deze is ook toegankelijk voor kinderen die een rolstoel gebruiken. De ingang hiervoor is aan de zijkant, er is altijd een host aanwezig om te assisteren indien gewenst/nodig.

Lift

Met de lift bereik je alle verdiepingen van Pathé Amsterdam Noord. De lift is 1.30 meter breed, 2.54 meter lang en 2.10 meter hoog. Je hebt wel een pas nodig om de lift te kunnen gebruiken. Die kan je ophalen bij de informatiebalie op de begane grond. Je vindt de informatiebalie met daarboven CINEKID rechts in de entreehal.

Zitjes

Je vindt overal op het festival zitjes. Tijdens de programmaonderdelen zelf en daarbuiten, zoals in de foyer.

Hulp- of geleidehond

Je hulp- of geleidehond is natuurlijk van harte welkom. Zorg wel dat je hond met een speciaal tuigje herkenbaar is als hulp- of geleidehond.

Geluid en licht

Houd er rekening mee dat Cinekid uitpakt! Er gebeurt veel buiten en in het hele gebouw. Op alle verdiepingen is er programmering met geluid, zowel in de zalen als in de foyers. Daarnaast zorgen de jonge bezoekers voor de nodige drukte en decibellen.

Ook is het hele pand aangekleed in Cinekidstijl, met felle en vrolijke kleuren en objecten. Op de derde verdieping bevindt zich het MediaLab, daar is de foyer erg donker.

Prikkelarme ruimte

Helaas biedt Cinekid op dit moment nog geen prikkelarme ruimte aan in Pathé Amsterdam Noord.

Earcatch & Subcatch

Cinekid vindt het belangrijk dat iedereen van film kan genieten. Daarom werkt Cinekid samen met de gratis apps Subcatch en Earcatch voor bezoekers met een visuele of auditieve beperking.

Earcatch

Zo werkt het:

Een stem vertelt via de app Earcatch tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Denk aan personages, gezichtsuitdrukkingen, de ruimte waar de scène zich afspeelt en ontwikkelingen in het verhaal. Zo is de film veel beter te volgen als je blind bent of slecht ziet.

Download de app Earcatch in Google Play of de App Store. Installeer de app op je smartphone of tablet. Selecteer de film of serie die je gaat kijken en download de bijbehorende audiodescriptie. Zet je koptelefoon op en kies ‘afspelen’ zodra de film of serie begint. Earcatch zorgt ervoor dat de audiodescriptie precies gelijkloopt met wat er in beeld verschijnt. Meer informatie over Earcatch vind je via: earcatch.nl

Subcatch

Zo werkt het:

De app Subcatch beschrijft wat je niet hoort. De app ondertitelt de film: alle dialogen en geluiden in de film. Zo kan je de film veel beter volgen als je doof bent of slecht hoort.

Download de app Subcatch in Google Play of de App Store. Installeer de app op je smartphone of tablet. Selecteer de film die je gaat kijken en download de bijbehorende ondertiteling. Kies ‘afspelen’ zodra de film begint. Subcatch zorgt ervoor dat de ondertiteling precies gelijkloopt met wat er in beeld te zien is. Meer informatie over Subcatch vind je via: subcatch.nl

Ondertiteling en gebarentolk

Voor slechthorenden biedt Cinekid films met Nederlandse ondertiteling en een aantal films met een live gebarentolk.  

Bij Pathé Noord in Amsterdam zijn op bepaalde dagen van Cinekid Festival tolken aanwezig. Zij maken met Nederlandse gebarentaal en Nederlandstalige audiobeschrijving de verschillende programmaonderdelen toegankelijk voor bezoekers die doof zijn of slecht kunnen horen. Bekijk hier welke werken toegankelijk zijn met audiobeschrijving.

Wil je op een andere dag zelf een tolk meenemen? Laat het ons weten, dan zorgen wij voor de juiste faciliteiten, zoals een lichtspotje in de filmzaal.

Voor vragen en aanvragen mail naar toegankelijkheid@cinekid.nl

English subtitles / Language no problem

Cinekid biedt meerdere films aan met Engelse ondertiteling of zonder gesproken dialoog. (Met filter x zie je het aanbod, of zie hier het aanbod)

MediaLab

Dit jaar kunnen ook kinderen met een visuele beperking genieten van het MediaLab. Op maandag 28 oktober wordt het bezoeken van het MediaLab ondersteund door live audiodescriptie in het Nederlands, verzorgd door een blindentolk. Kijk hier naar het tijdsschema en aanbod

Let op: niet alle werken zijn even goed te vertalen.

Geluidsversterking via ringleiding

Pathé Noord heeft niet standaard ringleiding in de zalen. Wil je hier wel gebruik van maken? Neem contact met ons op via toegankelijkheid@cinekid.nl. Samen gaan we op zoek naar een passende oplossing.

Hidden Disabilities Sunflower

Cinekid Festival is aangesloten bij de organisatie Hidden Disabilities Sunflower.

Sommige handicaps, aandoeningen of chronische ziekten zijn voor anderen niet altijd meteen duidelijk. Hidden Disabilities Sunflower heeft herkenbare hulpmiddelen (keycord, armband of button) gemaakt waarmee dragers laten zien dat zij wat extra hulp, begrip of tijd nodig hebben.

Ons team is bekend met Hidden Disabilities Sunflower. Hier bestel je een sunflower keycord, armband of button.

Begeleider

Voor een begeleider kan je een gratis ticket aanvragen via service@cinekid.nl. Vermeld in de onderwerpregel ‘Ticket begeleider’. Geef ook aan naar welk programmaonderdeel je wil gaan, met de datum en tijd.

Kinderwagens / Buggy’s / Rollator

Kinderwagens, buggy’s en rollators kan je parkeren in de gang van de filmzaal. Ze mogen niet voor of naast het filmdoek of de trap staan. Hulp nodig? Onze medewerkers helpen je graag.

EHBO

Heb je je bezeerd of medische hulp nodig? Er is tijdens Cinekid Festival elke dag EHBO aanwezig op het festivalterrein Pathé Amsterdam Noord. Je kan hier ook terecht om medicijnen te koelen.

Contact

De website van Cinekid maakt gebruik van cookies.

Lees hier meer of pas je cookievoorkeuren aan.