Cinekid Scholenprogramma

Beleef met je leerlingen Cinekid Festival van 21 tot 25 oktober 2024 in Pathé Amsterdam Noord. Ontdek samen de wereld van film, vergoot je filmkennis én ga op avontuur in het MediaLab.

Cinekid Scholenprogramma

Wat is het Cinekid Scholenprogramma?

Met het scholenprogramma duikt jouw klas in de wondere wereld van film en media. Je leerlingen beleven educatieve filmvertoningen in Pathé Amsterdam Noord en leren van het bijbehorende lesmateriaal en de interactieve programma’s. In het MediaLab steken je leerlingen de handen uit de mouwen en gaan ze aan de slag met verschillende workshops, VR en games.

Over de filmvertoningen

Cinekid speurt het hele jaar door naar de mooiste films voor jouw leerlingen. Tijdens Cinekid Festival kies je met de klas één lange film of een filmcompilatie om te bekijken in Pathé Amsterdam Noord. Elke vertoning komt met een interactief programma voor of na de film. Zo ontmoet jouw klas bijvoorbeeld een regisseur of ontdekken ze hoe filmgeluiden gemaakt worden.

Over het MediaLab

Hier ontdekken leerlingen op een creatieve manier de nieuwste media. Ze gaan zelf aan de slag met workshops, verkennen de wereld van VR en AI én maken kennis met gloednieuwe games en digitale kunstwerken.

Voor wie is het Cinekid Scholenprogramma?

Het scholenprogramma is voor alle basisscholen, voor speciaal onderwijs én voor de brugklas van het voortgezet onderwijs. Voor elke groep maakt Cinekid een programma passend bij de belevingswereld van de leerlingen.

Let op! Het Cinekid Scholenprogramma vindt plaats in Amsterdam. Zoek je een locatie dichter bij jouw school? Mail naar educatie@cinekid.nl en ons Educatie team helpt je snel op weg.

Dit zijn de kosten

  • Filmvertoning per leerling € 3,50
  • MediaLab per leerling € 5,00
  • Combiticket Film en MediaLab € 7,50
Cadeautje!

Je leerlingen krijgen als extraatje een gratis ticket voor Cinekid Festival tijdens de herfstvakantie.

En gaat je school voor het eerst naar Cinekid? Dan kan je met één klas gratis naar de film.

Heb je dit jaar het cultuurbudget nog niet volledig benut? Dan is dit je kans er gebruik van te maken! Extra goed nieuws voor het voortgezet onderwijs: Cinekid accepteert de CJP Cultuurkaart.

Waar en wanneer komen jullie?

Tussen 21 en 25 oktober 2024 zijn jullie van harte welkom bij:

Pathé Amsterdam Noord
Buikslotermeerplein 2003
Amsterdam

Het Cinekid lesmateriaal

Cinekid biedt gratis lesmateriaal om je filmbezoek of MediaLab-ervaring meer verdieping te geven. De stof sluit naadloos aan bij lessen in mediawijsheid, burgerschap en kritisch kijken. Je bespreekt de thema’s uit de films alvast en geeft je leerlingen een actieve kijkhouding mee.

Contact

Wil je iets weten wat niet bij de veelgestelde vragen staat? Of wil je weten wat Cinekid specifiek voor jou en je klas kan betekenen? Neem contact op via educatie@cinekid.nl of bel 020 23 57 440.

Veelgestelde vragen