Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Home

Over ons

Cinekid brengt alle kinderen in Nederland in aanraking met het rijkste aanbod van filmproducties. Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers.

Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen bereikt. Maar ook is Cinekid hét platform gericht op (internationale) kinderfilmproducties om daarmee het aanbod en de kwaliteit van de filmproducties te vergroten en de industrie te verbinden.

Lees hier meer over ons

Hoogtepunt van dit beleid is het jaarlijkse Cinekid Festival, het grootste kindermediafestival ter wereld. In Pathé Amsterdam Noord en op bijna 40 locaties in het land, kunnen kinderen tussen de drie en veertien jaar nieuwe, bijzondere en opvallende films en televisieproducties bekijken en in contact komen met de makers ervan. Ook kunnen ze op verkenning in het MediaLab: een digitale speeltuin van twaalfhonderd vierkante meter met interactieve kunstinstallaties, workshops, games en apps. Tijdens het Cinekid Festival vindt eveneens Cinekid for Professionals plaats: een internationale, meerdaagse bijeenkomst voor de kindermedia-industrie.

Onder de noemer Cinekid Inclusief worden daarnaast door middel van een jaarlijks scholenprogramma kinderen met verschillende achtergronden en uit alle lagen van de bevolking bereikt. Onder dit uitgebreide programma vallen ook de intensieve samenwerkingen met asielzoekerscentra en weekendscholen, zodat alle kinderen in Nederland met Cinekid in aanraking kunnen komen.

Verder biedt Cinekid jaarrond allerlei educatieve projecten en activiteiten die gericht zijn op de versterking van de positie van kinderen ten opzichte van media. Denk hierbij aan workshops, Cinekid Play, filmvertoningen met de klas en leerkrachtentrainingen.

Steun Cinekid

Cinekid Festival is er voor iedereen. Met hoogwaardige film- en media wil Cinekid alle kinderen in Nederland inspireren in hun ontwikkeling tot wereldburgers. Met jouw steun help je mee deze missie te vervullen!

Bekijk hier de mogelijkheden. 

Factsheet 2019

Blader hieronder door de festivalcatalogus van 2022: