Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Home

Over ons

Cinekid brengt alle kinderen in Nederland in aanraking met het rijkste aanbod van filmproducties. Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers.

Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen aanspreekt. Maar ook is Cinekid hét platform gericht op (internationale) kinderfilmproducties om daarmee het aanbod en de kwaliteit van de filmproducties te vergroten en de industrie te verbinden.

Lees hier meer over ons

Hoogtepunt van dit beleid is het jaarlijkse Cinekid Festival, het grootste film- en mediafestival voor kinderen ter wereld. In Pathé Amsterdam Noord en op bijna 40 locaties in het land, kunnen kinderen tussen de drie en veertien jaar nieuwe, bijzondere en opvallende films en series bekijken en in contact komen met de makers. Ook kunnen ze op verkenning in het MediaLab: interactieve kunstinstallaties, workshops, games en apps op meer dan meer dan 1.200m2. Tijdens Cinekid Festival vindt eveneens Cinekid for Professionals plaats: een internationale, meerdaagse bijeenkomst voor de kindermedia-industrie.

Cinekid heeft naast een jaarlijks festival ook een educatief programma dat gedurende het hele jaar wijd verspreid wordt ingezet. Deze projecten zijn gericht op de versterking van de positie van kinderen ten opzichte van media en liggen in het verlengde van het programma dat tijdens het festival wordt uitgerold. Denk hierbij aan workshops, filmvertoningen met de klas en trainingen voor leerkrachten. Een aantal onderdelen zijn geoormerkt gefinancierd als projecten, andere worden aan zowel maatschappelijke organisaties als bij het onderwijs aangeboden. Onder dit uitgebreide programma vallen ook intensieve samenwerkingen met o.a. IMC weekend school, zodat alle kinderen in Nederland met Cinekid in aanraking kunnen komen.

Factsheet 2019

Blader hieronder door de festivalcatalogus van 2022: