Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Home

Over ons

Cinekid wil alle kinderen in Nederland inspireren om in verbinding met zichzelf en anderen te staan middels hoogwaardig film- en media aanbod.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste film- en mediafestival ter wereld voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar.

Lees hier meer over ons

Hoogtepunt van Cinekid is het jaarlijkse Cinekid Festival, het grootste film- en mediafestival voor kinderen ter wereld. In Pathé Amsterdam Noord en op bijna 40 locaties in het land, kunnen kinderen tussen de drie en veertien jaar nieuwe, bijzondere en opvallende films en series bekijken en in contact komen met de makers. Ook kunnen ze op verkenning in het MediaLab: interactieve kunstinstallaties, workshops, games en apps op meer dan meer dan 1.200m2. Tijdens Cinekid Festival vindt eveneens Cinekid for Professionals plaats: een internationale, meerdaagse bijeenkomst voor de kindermedia-industrie.

Cinekid heeft naast een jaarlijks festival ook een educatief programma dat gedurende het hele jaar wijd verspreid wordt ingezet. Deze projecten zijn gericht op de versterking van de positie van kinderen ten opzichte van media en liggen in het verlengde van het programma dat tijdens het festival wordt uitgerold. Denk hierbij aan workshops, filmvertoningen met de klas en trainingen voor leerkrachten. Een aantal onderdelen zijn geoormerkt gefinancierd als projecten, andere worden aan zowel maatschappelijke organisaties als bij het onderwijs aangeboden. Onder dit uitgebreide programma vallen ook intensieve samenwerkingen met o.a. IMC weekend school, zodat alle kinderen in Nederland met Cinekid in aanraking kunnen komen.

Bekijk het beleidsplan Cinekid 2025 - 2028 hier: