Home

Over ons

Cinekid brengt alle kinderen in Nederland in aanraking met het rijkste aanbod van filmproducties. Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers.

Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen bereikt. Maar ook is Cinekid hét platform gericht op (internationale) kinderfilmproducties om daarmee het aanbod en de kwaliteit van de filmproducties te vergroten en de industrie te verbinden.

Lees hier meer over ons

Hoogtepunt van dit beleid is het jaarlijkse Cinekid Festival, het grootste kindermediafestival ter wereld. In Pathé Amsterdam Noord en op bijna 40 locaties in het land, kunnen kinderen tussen de drie en veertien jaar nieuwe, bijzondere en opvallende films en televisieproducties bekijken en in contact komen met de makers ervan. Ook kunnen ze op verkenning in het MediaLab: een digitale speeltuin van twaalfhonderd vierkante meter met interactieve kunstinstallaties, workshops, games en apps. Tijdens het Cinekid Festival vindt eveneens Cinekid for Professionals plaats: een internationale, meerdaagse bijeenkomst voor de kindermedia-industrie.

Onder de noemer Cinekid Inclusief worden daarnaast door middel van een jaarlijks scholenprogramma kinderen met verschillende achtergronden en uit alle lagen van de bevolking bereikt. Onder dit uitgebreide programma vallen ook de intensieve samenwerkingen met asielzoekerscentra en weekendscholen, zodat alle kinderen in Nederland met Cinekid in aanraking kunnen komen.

Verder biedt Cinekid jaarrond allerlei educatieve projecten en activiteiten die gericht zijn op de versterking van de positie van kinderen ten opzichte van media. Denk hierbij aan workshops, Cinekid Play, filmvertoningen met de klas en leerkrachtentrainingen.

Steun Cinekid

Help ons om ieder jaar het beste festival neer te zetten voor alle kinderen! 

Stichting Cinekid is een ideële stichting zonder winstoogmerk met ANBI-status en zet zich al ruim 30 jaar in om de kwaliteit van kinderfilms te verbeteren en zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met het rijkste aanbod aan kwalitatieve audiovisuele producties. Cinekid wil kinderen hiermee verwonderen, vermaken, verbinden en informeren en ze helpen ontwikkelen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers.

Onze activiteiten worden voor zo’n 75% gedekt vanuit subsidies van publieke en private fondsen die onze organisatie steunen vanwege de culturele en maatschappelijke waarden. Om onze slagkracht te vergroten, zijn donaties van vrienden en partners cruciaal.

Steun daarom Cinekid en ontvang veel unieke voordelen zoals aanwezigheid bij de exclusieve opening van het festival, kaarten voor het Cinekid Festival, een exclusieve rondleiding in ons Cinekid MediaLab, en meer.

Bekijk hier de mogelijkheden. 

Factsheet 2019

Blader hieronder door de festivalcatalogus van 2021: