Educatie

Workshops

Cinekid biedt verschillende media-educatieve workshops op het gebied van film, animatie & interactieve media, die op locatie (op school, in een filmhuis, in een bibliotheek) plaatsvinden.

Kinderen gaan in deze workshops en installaties zelf aan de slag, vaak onder begeleiding van speciaal door ons getrainde workshopleiders. Ze leren over verschillende soorten media, krijgen te maken met diverse technieken en leren zo op speelse wijze ook hoe ze zich tot films, televisieprogramma’s of games kunnen verhouden.

Zo zijn er de workshops Stop-Motion en Animatieplaats, waarin kinderen met de hele klas of in duo-groepen een stop-motion film maken. Visueel spektakel biedt de animatieworkshop Wonderwiel en nieuws vergaren en presentatietechnieken leren kinderen in de workshop Presenteren kun je Leren. Op het gebied van interactieve media is er de workshop VR Stereobril, waarin kinderen hun eigen virtual reality-brillen maken, of de Mini Media Academy, een proeftuin vol nieuwe mediatechnieken en -tools, waarin kinderen onder andere robots programmeren en websites 'hacken'. De kosten voor een losse bijeenkomst verschillen per workshop, maar zijn gemiddeld zo'n € 350,- per workshop.

School-brede projecten op maat
Naast bovenstaande workshops verzorgt Cinekid ook projecten op maat voor scholen.

Zo ontwikkelden we een Animatietraject voor de USV-school in Utrecht, waarin de bovenbouw (groep 6, 7 en 8) zich in vier opeenvolgende lessen verdiept in animaties.
Les 1: Introductie (met de workshop Wonderwiel & het maken van flipboekjes).
Les 2: Per klas een stop-motionfilmpje maken in de Animatieplaats.
Les 3 & 4: In duo-groepen zelf stop-motionfilmpjes maken op schooltablets.

Kostenindicatie: € 3.000,- (gebaseerd op 3 klassen, 4 dagen en workshops van 1,5 uur)

Daarnaast hebben we in samenwerking met de Antoniusschool in Amsterdam het Project Film & Erfgoed ontwikkeld, dat zich over vier weken uitstrekt. Iedere klas verdiept zich in een gebouw, plek of thema in de buurt en maakt in de Animatieplaats per klas uiteindelijk een kort stop-motionfilmpje over hun onderwerp. De kinderen maken een stadswandeling, verkennen met de leerkracht hun specifieke onderwerp, en workshopleiders van Cinekid begeleiden hen in het verfilmen van hun verhaal. Voor de leerkrachten wordt voorafgaand aan het project een studiemiddag georganiseerd waarin zij zelf een korte film maken en tips & tools krijgen over het gebruik van stop-motion in de klas.

Kostenindicatie: € 4.000,- (gebaseerd op 8 klassen, 9 dagen aanwezigheid op school en eindmontage van de films).

Deze trajecten worden vaak gefinancierd met subsidiegelden, zoals bijvoorbeeld het Leerlijnenlab vanuit de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Contact
Voor prijsinformatie en overige vragen neem je contact op met Cinekid via 020 - 531 78 91 of educatie@cinekid.nl.

Catalogus
Blader hieronder door ons volledige aanbod van workshops, films en installaties: 

Cinekid maakt deel uit van het Amsterdams Filmmenu: voor meer filmeducatie op Amsterdamse scholen. Om aandacht en ruimte voor filmeducatie op Amsterdamse scholen te stimuleren, presenteren Amsterdamse filminstellingen het Amsterdams Filmmenu, met voor elk wat wils op het gebied van filmeducatie. Film kijken of maken, op school of op locatie, het is allemaal mogelijk.