Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Educatie

Workshops in de klas

Cinekid biedt scholen verschillende educatieve mediaworkshops aan op het gebied van film, animatie en interactieve media. Deze workshops kunnen op iedere gewenste locatie (school, filmtheater, bibliotheek) gegeven worden.

Leerlingen gaan in deze workshops zelf aan de slag onder begeleiding van door Cinekid getrainde workshopleiders. Ze maken kennis met verschillende soorten media, ontdekken diverse technieken en leren zo op speelse wijze hoe ze zich tot films, televisieprogramma’s of games kunnen verhouden. Per leeftijdscategorie zijn er twee workshops om uit te kiezen. Een workshop kan ook altijd op maat gemaakt worden om zo volledig aan te sluiten op een door de school zelf gekozen thema.

Langere workshop trajecten: 
Naast onderstaande workshops verzorgt Cinekid ook langere workshop trajecten voor op school. Zo kunnen onderstaande workshops bij elkaar gebracht worden tot een schoolbreed traject. Bijvoorbeeld: een animatietraject waarin alle leerjaren zich op hun eigen manier verdiepen in animatie, heel erg leuk en leerzaam!  

Contact
Neem voor prijsinformatie en overige vragen contact op met Cinekid via 020 - 531 78 91 of educatie@cinekid.nl.

Workshops voor groep 1/2

Animatieplaats
Leer alles over de basis van film: stop-motion animatie. Met professionele animatoren maken de leerlingen een echte animatiefilm in stop-motion. Ze werken samen op een groot vlak aan ééngezamenlijk verhaal. Om dit vorm te geven knutselen ze allerlei objecten en personages. Daarna worden opnames gemaakt en ontstaat er foto na foto een filmpje. Het resultaat is meteen al te bekijken. Deze workshop kan ook opgehangen worden aan een thema.  

 

Spring in je tekening
Laat je leerlingen de hoofdrol in hun eigen film spelen met zelfgemaakte tekeningen! Met behulp van de green screen-techniek worden leerlingen al wandelend, vliegend, springend of zwemmend in huneigen tekening gefilmd. Maar eerst verzinnen ze zelf een verhaal en maken ze daar de tekeningen bij. Deze workshop kan ook opgehangen worden aan een thema.

 

Workshops voor groep 3/4

Animatieplaats
Leer alles over de basis van film: stop-motion animatie. Met professionele animatoren maken de leerlingen een echte animatiefilm in stop-motion. Ze werken samen op een groot vlak aan één gezamenlijk verhaal. Om dit vorm te geven knutselen ze allerlei objecten en personages. Daarna worden opnames gemaakt en ontstaat er foto na foto een filmpje. Het resultaat is meteen al te bekijken. Deze workshop kan ook opgehangen worden aan een thema. Spring in je tekening

Laat je leerlingen de hoofdrol in hun eigen film spelen met zelfgemaakte tekeningen! Met behulp van de green screen-techniek worden leerlingen al wandelend, vliegend, springend of zwemmend in hun eigen tekening gefilmd. Maar eerst verzinnen ze zelf een verhaal en maken ze daar de tekeningen bij. Deze workshop kan ook opgehangen worden aan een thema.  

 

Workshops voor groep 5/6

Augmented reality
Augmented reality is een techniek waarbij je een digitale laag aan het echte leven kunt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan Pokémon Go. Met behulp van AR kunnen leerlingen hun fantasie de vrije loop laten gaan. In deze workshop leren leerlingen wat AR is en wat je er allemaal mee kunt. Uiteindelijk maken ze hun eigen Augmented Reality kijker voor op een telefoon. Deze workshop kan goed gecombineerd worden met een workshop stop-motion. Zo is er tijd om content voor in de AR-kijker te maken: een tijger of giraffe die over de tafel rent? 

 

Stop-motion
Stop-motion animatie is een van de oudste filmtechnieken die we kennen en werd voor de komst van digitale animatie gebruikt om special effects te creëren in films. Door de jaren heen zijn er verschillende varianten ontstaan maar de basis is hetzelfde gebleven: een reeks van opeenvolgende foto’s met kleine onderlinge veranderingen vormen samen een min of meer soepel, bewegend beeld. In deze workshop ontdekken leerlingen met behulp van klei-animatie op tablets hoe je de meest magische dingen kunt laten gebeuren in film.   

Workshops voor groep 7/8

Augmented reality
Augmented reality is een techniek waarbij je een digitale laag aan het echte leven kunt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan Pokémon Go. Met behulp van AR kunnen leerlingen hun fantasie helemaal de vrije loop laten gaan. In deze workshop leren leerlingen wat AR is en wat je er allemaal mee kunt. Uiteindelijk maken ze hun eigen Augmented Reality kijker voor op een telefoon. Deze workshop kan goed gecombineerd worden met een workshop stop-motion. Zo is er tijd om content voor in de AR-kijker te maken: een tijger of giraffe die over de tafel rent? 

 

One minute filmmaken
Laat je leerlingen zelf een one-minute film maken van A tot Z. Ze leren over storytelling, het maken van een storyboard en over het gebruik van verschillende shots en kaders. Natuurlijk is er ook volop aandacht voor het filmen zelf en leren ze hoe ze hun film uiteindelijk monteren tot een mooi eindresultaat. Met deze workshop worden je leerlingen in korte tijd echte filmmakers.