Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Home

Cinekid Festival 2023 – 'Is dit echt?'

Met het thema “Is dit echt?” nodigt Cinekid kinderen uit om AI te ontdekken.

Het thema van Cinekid Festival 2023 is "Is dit echt?". Dit thema is geïnspireerd door de groeiende invloed van AI op verschillende gebieden. Als festival voor media en film en met een sterke focus op verhalen vertellen, verkennen we samen met kinderen de impact van AI op media, film, beeldtaal, storytelling, interactie en creatie.

Tijdens het festival leren kinderen hoe ze AI kunnen zien als een creatieve bondgenoot. Ze ontdekken wat AI is, hoe het werkt en welke mogelijkheden en risico's het met zich meebrengt. Dit stelt hen in staat om kritisch na te denken over het gebruik van AI en om te bepalen welke rol ze willen spelen in de toekomstige ontwikkeling van deze technologie.  

Naast een focus op AI, krijgen kinderen en jongeren ook de gelegenheid om zelf te experimenteren met fake nieuws en deepfake video tijdens het festival en wordt de grens tussen echt en nep verkend. In het MediaLab dat dit jaar 25 jaar bestaat ontdekken kinderen via interactieve installaties en workshops hoe AI werkt en hoe het kan worden toegepast in kunstvormen zoals muziek, beeldende kunst en gaming. Op deze manier worden ze gestimuleerd om hun eigen creativiteit en verbeeldingskracht te gebruiken om nieuwe toepassingen te bedenken en te ontwikkelen. Samen met hen gaan we op ontdekkingsreis, prikkelen we hun nieuwsgierigheid en stimuleren we hen om vragen te stellen en hun creativiteit te uiten.

Cinekid Festival is tijdens de herfstvakantie in het hele land te bezoeken van 15 t/m 29 oktober.⁠

;