Shopping cart
11
Pick date and time
Home

Burny Bos Eigenwijsprijs 2022

Cinekid roept een nieuwe prijs in het leven voor talentontwikkeling: de Burny Bos Eigenwijsprijs!

Cinekid roept dit jaar in het kader van het speciale programma rond schrijver en producent Burny Bos een nieuwe prijs in het leven : De Burny Bos Eigenwijsprijs. Deze prijs is geïnspireerd op de door BosBros ontwikkelde talentprijs (laatste uitreiking 2018) en wordt elke twee jaar uitgereikt.  

Naast de talloze ontwikkelingsmogelijkheden die Cinekid biedt met haar Cinekid for Professionals programma's, ontbrak een talentontwikkelingsprijs die de eigenschappen die we eigenlijk allemaal veel meer zouden moeten omarmen, eigenzinnigheid, eigenwijsheid, speelsheid omarmt. Zoals Burny Bos het zelf omschrijft:  

‘Niet nadoen wat er al is maar iets doen wat er nog niet is; zo maak je nieuwe verhalen. Eigenwijze kinderen worden veelal als lastig gezien, terwijl ze het verste komen in de wereld’  

Een hele speciale Cinekid Leeuw voor een talentvolle, eigenwijze maker die heeft laten zien als scenarioschrijver en/of regisseur een heel eigen manier van filmmaken voor jeugd te hebben ontwikkeld. Een creatieveling die daarbij wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Die even op adem kan komen om zo de creativiteit lekker z'n beloop te laten op eigen wijze. Zonder druk even gewoon zijn. Dankzij de financiële bijdrage die bij deze prijs hoort ter waarde van 5.000 euro.    

Oproep aan eigenwijze makers 

Alle Nederlandse makers kunnen voorgedragen worden voor deze prijs als ze aan de volgende voorwaarden voldoen: 

  • Scenarioschrijver en/of regisseur van een jeugd-film, -serie of -documentaire 
  • Een sterke wens om zich verder te ontwikkelen binnen dit genre 
  • Eigenwijs (met inhoud)  
  • Opvallend talent,  
  • Niet gearriveerd, maar nog aan het begin van een filmcarrière 

Inzenden voor deze call kan dit jaar van 16 oktober tot en met 26 oktober 2022.  

Stuur voor 27 oktober jouw kandidaat naar Cinekid via dit formulier met een korte motivatie waarom deze maker de prijs verdient en een overzicht van het eerdere werk.  

Een deskundige jury zal vanuit de aanmeldingen de winnaar van de Burny Bos Eigenwijsprijs 2022 uitreiken voor het einden van het landelijk Cinekid Festival in LantarenVenster Rotterdam op zondag 30 oktober. 

Ik ben een eigenwijze maker!
Stuur je film in
;