Latest news

Korte docu: Het Rijk Alleen
Door de Corona-uitbraak waren de scholen acht weken dicht. Veel kinderen hebben al die tijd hun vriendjes niet gezien. Zo ook de Amsterdamse Eli. Hij miste de tweeling Pim & Guus enorm, zij gingen wél naar school, als enigen. Maar ook zij misten hun vrienden. Filmmaker Juul Op den Kamp volgde de drie vijfjarigen tot aan het wederzien. Het Rijk Alleen is nu te zien op ons YouTube-kanaal!
21 May 2020 -- 20:20
Vijf boekverfilmingen van Annie M.G Schmidt
Hoera, de Annie M.G. Schmidt-week 2020 is begonnen! In deze feestelijke week zetten we de boekverfilmingen van deze bijzondere schrijfster in het zonnetje.
18 May 2020 -- 15:15
Daniel Radcliffe leest Harry Potter boek voor op Spotify
De Wizarding World van J.K. Rowling breidt uit naar Spotify, waar de komende maanden elke week een nieuw hoofdstuk van Harry Potter and the Philosopher’s Stone wordt voorgelezen. Niemand minder dan Daniel Radcliffe, die Harry Potter in alle films speelde, neemt het eerste hoofdstuk voor zijn rekening. Nu te beluisteren!
14 May 2020 -- 14:14
Online filmleraar van het jaar
Film- en beeldeducatie maken onderwijs op afstand in coronatijd mogelijk. Het is bewonderenswaardig hoeveel creatieve lessen er in deze tijd worden ontwikkeld en gegeven. Tijd om jouw favoriete filmleraar in het zonnetje te zetten dus! Ken jij een enthousiaste filmdocent? Nomineer hem of haar voor 19 juni!
14 May 2020 -- 13:13
Cinekid & COVID-19
De uitbraak van COVID-19 en de maatregelen die genomen worden om verspreiding van het virus beheersbaar te houden, hebben voor iedereen grote gevolgen, ook voor Cinekid.
14 May 2020 -- 9:09
Maak je eigen AR-kijker
Met Augmented Reality (AR) kan je dingen laten zien die er niet echt zijn. AR voegt dingen toe aan de echte wereld. Een tijger die over je tafel loopt, een tropische vogel in de sneeuw of een ruimteschip dat vliegt door de lucht. Zo gek als je het maar kan bedenken en alleen jij kunt ze zien!
07 May 2020 -- 9:09

Cinekid is supported by

Amsterdams Fonds voor de Kunst

Creative Europe

Eurimages

Fiep Westendorp Foundation

Fonds 21

Institut français des Pays-Bas

Nederlands Filmfonds

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Mondriaan fonds

VSB Fonds