Education

Festival for schools

Visit the Cinekid Festival with your class!

In 2020 pupils from all over the Netherlands visited our festival. A visit to Cinekid can be part of a project or education programme devoted to: media literacy, critical viewing, film education, digital literacy, civic education.
An impact survey shows that a Cinekid film is found to be more inspiring than a mainstream film, by both children and parents. Seeing a Cinekid film also gives pupils a better idea of the range of feature films on offer.

Filmprogramma
Een Cinekid-film is anders dan anders. De films onderscheiden zich door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en thematiek. Het hele jaar speurt Cinekid naar de mooiste, meest bijzondere films van over de hele wereld. En die films zie je alleen op het Cinekid Festival.

Bekijk hier het filmprogramma >

Medialab
In het MediaLab komen leerlingen in aanraking met de mooiste interactieve kunstinstallaties, de nieuwste apps en games en verschillende exclusieve mediaworkshops. Het is een bijzondere, leuke en leerzame ontdekkinstocht in een festivalsetting. Voorafgaand aan het MediaLab is lesmateriaal voor in de klas beschikbaar om de leerlingen voor te bereiden op het bezoek.

Bekijk hier de Medialab Pagina >

Juryschool
Hét project om een begrip als kritisch kijken betekenisvol vorm te geven op jouw school: meld je aan als juryschool voor de Nationale Publieksprijs van Cinekid.

Bekijk hier de jurypagina >