Waarom Cinekid steunen?

Cinekid gelooft in de kracht van film en media om de nieuwsgierige en open blik van kinderen te behouden. Films en media brengen kinderen in verbinding: met zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen, zodat ze makkelijker om kunnen gaan met maatschappelijke en persoonlijke uitdagingen. Met jouw steun draag je bij aan deze missie en help je ons om zo veel mogelijk kinderen in Nederland te inspireren.

Waarom Cinekid steunen?
Educatie & inclusie

Educatie & inclusie

Cinekid wil de beleving van films toegankelijk maken voor zoveel mogelijk kinderen. Via onze educatieprogramma’s bereiken we kinderen die niet vanzelfsprekend toegang hebben tot cultuur. Samen met community’s in Amsterdam en de Stadspas verlagen we de drempels. Zo kunnen gezinnen die onder de armoedegrens leven voor € 1 met de Stadspas een ticket kopen voor het festival. Bovendien brengen we met onze reizende opblaasbioscoop een gratis filmervaring naar wijken door heel Nederland.

Samen beleven

Samen beleven

Van jongs af aan kijken kinderen naar beeldschermen. Cinekid stimuleert hen – evenals hun ouders of verzorgers – om samen de wereld áchter dat beeldscherm te onderzoeken. Om andere perspectieven te ontdekken, met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren. Met onze films, workshops, masterclasses en MediaLab versterken ze de verbinding met elkaar en hun omgeving.

Talentvolle filmmakers

Talentvolle filmmakers

Cinekid ondersteunt de hele keten van kinderfilm en media – van productie tot vertoning. Met onze talentontwikkelingsprogramma’s helpen coaches gerenommeerde en opkomende filmmakers met het verbeteren van hun kinderfilmprojecten. Hiermee stimuleren we filmmakers om artistieke, diverse, bijzondere en hoogwaardige jeugdfilms te blijven maken. En nieuwe verhalen en perspectieven in beeld te blijven brengen.

“Het is inmiddels een traditie geworden om met school te gaan. Voor sommige kinderen is het de enige kans om in de bioscoop te komen.”
- Basisschoolleerkracht uit Amsterdam

Projecten met impact

Cinekid Script LAB

Cinekid Script LAB

Een internationaal scripttrainingsprogramma van zes maanden voor schrijvers van kinderfilms en -series.
Twaalf internationale schrijvers en schrijver-regisseurs worden persoonlijk gecoacht en getraind bij het ontwikkelen van hun script voor een jeugdfilm of -serie. In een inclusieve omgeving verfijnen ze hun scripts, samen met gerenommeerde internationale coaches.
Lees meer
Shorts by Kids

Shorts by Kids

Groep 7 en 8-leerlingen van IMC-basisscholen door heel Nederland werken onder begeleiding van een professionele filmmaker aan hun eigen korte film.
Van het scenario schrijven tot regie, camerawerk en acteren – alles komt aan bod. Ook leren ze op de greenscreenset over special effects en gaan ze zelf editen. Als spectaculaire afsluiter gaan ze hun zelfgemaakte film bekijken in een filmtheater bij hen in de buurt. Samen met hun klasgenoten en familie.
Lees meer
Cinekid opblaasbioscoop 

Cinekid opblaasbioscoop 

In de gratis toegankelijke rondreizende bioscoop vertonen we de mooiste korte films van over de hele wereld.
Cinekid richt zich hiermee op kinderen die niet gemakkelijk toegang hebben tot een bioscoopervaring. Samen met partners als buurthuizen, bibliotheken, speeltuinen en jeugdcentra brengen we de bioscoop naar kinderen in wijken door heel Nederland.
Lees meer
Radio Cinekid

Radio Cinekid

Radio Cinekid is een workshop die kinderen van 9 tot 12 jaar de kans geeft om de verborgen verhalen van hun eigen wijk te ontdekken en vertellen.
Kinderen leren in vijf interactieve workshops álles over hoe je een podcast maakt. Van experimenteren met audio als vertelvorm tot opnametechnieken onder de knie krijgen. De kleine podcasters gaan naar plekken die voor hén speciaal zijn en vertellen hun eigen verhalen.
Lees meer