Shorts by Kids

Maak je leerlingen in één klap filmmaker met het Shorts by Kids-project.

Shorts by Kids

Wat is Shorts by Kids?

Leerlingen van groep 7 en 8 van IMC-basisscholen maken tijdens de workshop Shorts by Kids een eigen korte film. Onder begeleiding van professionals ontdekken ze elke stap in het filmproces. En het eindresultaat? Dat is een échte première in de bioscoop!

Van script tot scherm

Tijdens het project ontwikkelen leerlingen scenario’s, staan ze voor en achter de camera én duiken ze in de wereld van special effects en montage. Als spectaculaire afsluiter zien ze, samen met hun klasgenoten, hun zelfgemaakte film op het grote scherm in een filmtheater in de buurt.

Leuk, leerzaam en persoonlijk

De kinderen leren een hoop tijdens dit project. Over de verschillende beroepen in de filmwereld en hun eigen creatieve vaardigheden. Maar er is ook aandacht voor hun persoonlijke ontwikkeling. Samen met IMC versterkt Cinekid het zelfvertrouwen van deze jongeren. Ze raken enthousiast over het vak en verbreden zo hun toekomstbeeld.

Voor wie is het?

Deze workshop geven we in samenwerking met onze partners. Meedoen kan momenteel alleen op uitnodiging van deze betrokken partners.

Win de Short by Kids Award!

Na de workshop zijn de films te zien op Cinekid Festival in de herfstvakantie. Daar reikt een professionele jury een prijs uit aan de beste jonge filmmakers. Zij mogen de echte Cinekid Shorts by Kids Award in ontvangst nemen.

Onze partners

Shorts by Kids wordt georganiseerd in samenwerking met de IMC Weekendschool en mede mogelijk gemaakt met de steun van de ELJA Foundation en Creative Europe.

Dit is Radio Cinekid

Bij Radio Cinekid maken kinderen een podcast met de spannendste verhalen uit de buurt. Over bijzondere plekken in hun wijk en de herinneringen die ze daar opdeden.