Open call voor game-ontwikkelaars

Cinekid nodigt kunstenaars, ontwerpers, studio's en bureaus uit om games in te zenden voor het MediaLab van Cinekid Festival 2024 en om in aanmerking te komen voor de Game Award.

Open call voor game-ontwikkelaars

De oproep biedt de mogelijkheid om deel uit te maken van het festival en een internationaal publiek en netwerk van media-experts gespecialiseerd in kinderprojecten te bereiken.

Van 1 maart tot 28 juni 2024 kun je een werk voor de Game Award 2024 inzenden.

De Game Award onderstreept de groeiende rol die games tegenwoordig spelen in het leven van kinderen. Games verbinden, vermaken en verlichten, meer dan ooit tevoren. Cinekid erkent dat het belangrijk is om kinderen de weg te wijzen naar games die meer bieden dan alleen een simpel klik-en-swipe-spel en om alternatieven te bieden voor populaire RPG's en shooters.

Ingezonden games moet tussen 2023 en september 2024 afgerond zijn. Games die niet volledig af zijn mogen ook worden ingediend, maar moeten wel speelbaar zijn en toegankelijk worden gemaakt voor de jury. Het MediaLab is gericht op kinderen van 3-14 jaar en alle werken die er worden gepresenteerd moeten geschikt zijn voor die leeftijdsgroep. Het is echter niet noodzakelijk dat een game speciaal voor kinderen is gemaakt.

We beoordelen games op verschillende criteria: uitstekende artistieke kwaliteit, de mate van innovatie en/of authenticiteit en natuurlijk of het leuk is om te spelen. Cinekid verwelkomt inzendingen van internationale gamestudio's, kunstenaars, ontwerpers, studenten en collectieven. Het is belangrijk dat de game fysiek kan worden getoond en effectief kan worden gespeeld op het festival.

Een professionele commissie zal maximaal 10 titels selecteren en een top 3 nomineren. De volledige selectie krijgt de kans om hun game te tonen in het MediaLab tijdens Cinekid Festival 2024. Een jongerenjury kiest vervolgens uit de top 3 de winnaar, die de Game Award ontvangt. De winnaar ontvangt een Cinekid Leeuw en een cheque van €2.500.

Deze call is gesloten.

Over Cinekid Festival en het MediaLab

Cinekid Festival is een van 's werelds grootste film- en mediafestivals voor kinderen. De 38e editie van het festival vindt plaats van 19 oktober tot 3 november 2024. Tijdens het festival presenteert Cinekid het MediaLab, een tentoonstelling van interactieve en immersieve installaties, workshops en games in Amsterdam en 6 andere steden in Nederland. 

Het festival verwelkomt jaarlijks zo'n 50.000 bezoekers, 600 internationale professionals, onder wie partnerfestivals, producenten, omroepen, distributeurs, agenten, curatoren en kunstenaars, en oogst een grote verscheidenheid aan nationale en internationale media-aandacht.

Regels en voorwaarden vind je hier.

Voor meer informatie over het indienen van een project kun je contact opnemen met ons MediaLab-team via digitalculture@cinekid.nl.

De website van Cinekid maakt gebruik van cookies.

Lees hier meer of pas je cookievoorkeuren aan.