Cinekid wint Zilveren Roos!

Met trots delen we mee dat Cinekid de Jan Nijland Zilveren Roos 2023 in ontvangst heeft mogen nemen. De filmprijs werd uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de bioscoopsector in het Koninklijk Theater Tuschinski.

Cinekid wint Zilveren Roos!

Heleen Rouw, de directeur-bestuurder van Cinekid, nam de Zilveren Roos in ontvangst. "Ik wil graag de jury en degenen die ons hebben voorgedragen bedanken. Wat een erkenning voor Cinekid! Voor alle mensen die met hart en ziel voor Cinekid werken, is dit een geweldige erkenning. Films en mediawerken die echt zijn bedoeld voor kinderen verdienen dit podium!" aldus Heleen Rouw.

De Zilveren Roos is bedoeld voor een persoon of instantie die van grote betekenis is voor de Nederlandse bioscoopwereld. Volgens de jury, bestaande uit Sandra den Hamer, Michael Lambrechtsen, en Boris van der Ham, timmert Cinekid sinds de oprichting in 1986 aan de weg om kinderen vertrouwd te maken met film en digitale media. Dit doet ze door aan te sluiten bij hun leefwereld en deze verder te ontwikkelen, te verbeteren of te verdiepen. De organisatie draagt daardoor op unieke wijze bij aan de vorming van de toekomstige bioscoop-, filmtheater- en filmhuisbezoeker.

Naast deze geweldige erkenning hoort ook een geldbedrag van twintigduizend euro.

Foto door Samuel van Leeuwen
Foto door Samuel van Leeuwen
De website van Cinekid maakt gebruik van cookies.

Lees hier meer of pas je cookievoorkeuren aan.