De Junior Crew op Cinekid Festival!

De Junior Crew helpt ons ieder jaar om Cinekid Festival nog beter, leuker en spannender te maken. De Junior Crew zijn kinderen tussen de 7 en 12 jaar die graag films & series kijken en met veel plezier de nieuwste games voor ons testen.

De Junior Crew op Cinekid Festival!

Oké, dus de Junior Crew helpt bij het organiseren van Cinekid Festival, maar hoe doen ze dat? De Junior Crew komt al maanden voor het festival begint om de week bij het kantoor van Cinekid langs om te helpen, te testen, te kijken en te ontwerpen. Wat doen ze precies?   

  • Ze testen en beoordelen games, apps en installaties voor het MediaLab. 
  • Ze bekijken films en series en helpen bepalen welke films tijdens het festival te zien zijn.  
  • Ze bedenken ideeën voor leuke activiteiten om te doen tijdens het gratis Buitenprogramma. 
  • Dit jaar heeft de Junior Crew ook geholpen bij het ontwerpen van de festivalbadge. 

Ontwerp van de Cinekid badge

Op een van de dagen dat de Junior Crew bij Cinekid op bezoek was, kregen ze de opdracht om eigenwijze tekeningen te maken. En niet zomaar tekeningen: met deze tekeningen is de festivalbadge van 2024 gemaakt! Hoe ging dat in z’n werk?  

Eerst dachten ze samen na over het thema van dit jaar: Doe maar... eigenwijs! Wat betekent dat? Wanneer ben je eigenwijs? Zijn ze zelf eigenwijs? Samen gingen ze op zoek naar echte eigenwijze dingen en mensen. Het gaat om op je eigen manier iets doen, niet zoals anderen. Bijvoorbeeld kleding dragen die je zelf leuk vindt, doen wat je leuk vindt, en jezelf zijn.  

Daarna zijn ze met deze vragen en antwoorden in hun hoofd aan de slag gegaan. Ze maakten eigenwijze tekeningen die samen zijn gebundeld tot een prachtig eigenwijs resultaat! In totaal worden er tijdens het festival wel 1000 badges met het Junior Crew ontwerp gedragen door de Cinekid crew en heel veel professionals en gasten. 

Wat doet de Junior Crew tijdens Cinekid Festival?

Natuurlijk is de Junior Crew aanwezig bij Cinekid Festival 2024 in Amsterdam, als heuse VIP’s! Twee Junior Crew kinderen hebben een belangrijke rol bij de opening van het festival op zondag 20 oktober. Op dinsdag 29 oktober en donderdag 31 oktober heeft de hele Junior Crew een druk programma met films, awards en meet & greets!

Op dinsdag 19 oktober kijken ze de film Flow, een betoverende animatiefilm vol avontuur en natuur. Op donderdag 31 oktober gaan ze naar Hoe Gekker Hoe Beter, een korte filmcompilatie vol maffe animaties om lekker bij te lachen. Op 31 oktober wordt ook de Game Award uitgereikt en de Junior Crew heeft gekozen welke game dit jaar deze award wint. Wie o wie is de winnaar van deze spannende competitie?

Na deze dagen vol films, plezier en activiteiten is er een gezellige afsluiting met een bedankje en leuke goodiebags. Wil je volgend jaar ook bij de Junior Crew? Houd dan de Cinekid socials in de gaten of stuur een mail naar: educatie@cinekid.nl.

De website van Cinekid maakt gebruik van cookies.

Lees hier meer of pas je cookievoorkeuren aan.