Filmtips van de Junior Crew

De Cinekid Junior Crew heeft de afgelopen maanden veel films gekeken en geholpen bij het maken van het filmprogramma van dit jaar. Benieuwd naar hun favoriete films? We hebben al hun filmtips voor je op een rij gezet.

Filmtips van de Junior Crew

Over de Junior Crew

De Junior Crew helpt ons om Cinekid Festival nog beter, leuker en spannender te maken. De crew is voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar, die graag films & series kijken en nieuwste games spelen. Samen denken ze mee over het festivalprogramma en ze zijn aanwezig bij speciale momenten tijdens het festival, zoals de opening.

Bekijk hun filmtips hieronder:

De afvalligen

De afvalligen

‘Vies,’ ‘mislukt’, ‘gebroken.’ Wat een oud matras, een zelfgemaakt schilderij en een gebroken spiegel naar hun hoofd geslingerd krijgen is niet mals. Maar in deze wervelende, geanimeerde mini-musical over zelfwaardering zingen ze elkaar moed in rond een afvalcontainer. Met vuilniszakken en kauwgomklodders als achtergrondkoor en een oude krant die een dansje maakt met de wind.
tijden + tickets
Cowboy Kevin

Cowboy Kevin

Geestige en diepzinnige stop-motion-animatie over Cowboy Kevin en zijn paard Horse. Samen gaan ze op zoek naar de dame - my lady - die Cowboy Kevin een liefdesverklaring stuurde. Het is een mooie reis die de band tussen de twee sterker maakt, totdat de bestemming is bereikt. En dan doet Kevin een bijzondere ontdekking over de liefde.
tijden + tickets
Filante

Filante

Elke nacht observeert Paulette dezelfde vallende ster aan de hemel. En iedere keer doet ze dezelfde wens: ze wil haar geliefde rat vinden die op mysterieuze wijze vermist is geraakt. De dagen gaan voorbij, maar haar maatje komt niet terug. Dus besluit Paulette uit te zoeken wat er mis is met die vallende ster.
tijden + tickets
Goose quest

Goose quest

Goose's liefste huisdier, haar hamster, gaat dood. Maar oma weet dat in de stad een zogenaamde 'restart knop' bestaat waarmee je het leven kunt terugkrijgen. Dus gaat Goose op pad. Ze ontmoet vreemde figuren, onaardige beveiligers en vindt uiteindelijk wat ze zoekt. In deze grappige animatie, die klinkt en eruitziet als een 8-bit videogame, leert Goose een belangrijke levensles.
tijden + tickets
Lulina en de maan

Lulina en de maan

Lulina zit snikkend aan zee. Ze is bang voor veranderingen thuis, bij haar familie. Als ze in deze fantastisch animatiefilm op de maan terechtkomt, besluit ze haar grootste angsten te tekenen op dat grote, lege oppervlak. En wat blijkt? De enge dingen die ze in haar hoofd had bedacht, zijn lang niet zo monsterachtig in het echt.
tijden + tickets
Nelson het minivarken

Nelson het minivarken

Nelson is een superschattig, briljant mini-huisvarken uit Werkendam. De vriendschap met zijn bestie Brandon komt echter op het spel te staan als Brandon vanwege Nelson op school voor varken wordt uitgemaakt. Een droogkomisch docudrama - door Nelson zelf verteld - over hoe hij onverwacht en ‘volkomen terecht’ wereldberoemd werd. Met de stem van Maarten van Rossem.
tijden + tickets
Vraag het aan de wind

Vraag het aan de wind

De Iraanse Farah woont al drie jaar in een asielzoekerscentrum in Nederland, waar ze optrekt met haar beste vriendin. Haar ouders ruziën veel over een gebrek aan thuis. Farah ontdekt dat haar moeder plannen heeft om de situatie veranderen. Maar wat wil Farah? Een verhaal over vriendschap in een kil landschap, waarin wind en vuur steeds terugkomen.
tijden + tickets

Films en veel meer!

Bekijk het hele festivalprogramma vol films, series, masterclasses en workshops en ontdek het MediaLab.