Educatie

Festival voor scholen

De herfstvakantie staat ook in 2021 volledig in het teken van Cinekid, ’s werelds grootste film en mediafestival voor kinderen. Hier komen ze in aanraking met het rijkste aanbod van filmproducties! De week vóór het festival biedt Cinekid een speciaal programma aan voor Amsterdamse scholen, voor groep 1 t/m 8 en klas 1 van het VO.

Leerlingen zien een bijzondere film met daarbij een verdiepend randprogramma. Bij de films ontwikkelt Cinekid gratis lesmateriaal voor in de klas. Via film verplaatsen ze zich in verhalen van over de hele wereld. Het festival wordt een waardevol totaalpakket, waarin de leerlingen niet alleen naar film kijken maar waarin ze actief worden ondergedompeld in de magie van film. Tijdens een filmvertoning op Cinekid komen leerlingen in contact met makers. Daarnaast komen ze, middels interactieve spelelementen in de zaal, in aanraking met verschillende film- en mediavormen. Film wordt bij Cinekid niet passief geconsumeerd! 

Filmprogramma
De selectie wordt in 2021 weer bekend gemaakt! De dagen voor de start van het festival van 2021 kun je de films bezoeken met jouw klas. 

Een Cinekid-film is anders dan anders. De films onderscheiden zich door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en thematiek. Het hele jaar speurt Cinekid naar de mooiste, meest bijzondere films van over de hele wereld. En die films zie je alleen op het Cinekid Festival.

Juryschool
Hét project om een begrip als kritisch kijken betekenisvol vorm te geven op jouw school: meld je aan als juryschool voor de Nationale Publieksprijs van Cinekid.

Bekijk hier de jurypagina >