De meest eigenwijze films

Doe maar... eigenwijs! De personages in deze films kunnen er wat van: ze trekken hun eigen plan. Dit zijn de meest eigenwijze films van Cinekid Festival in Amsterdam!

De meest eigenwijze films

Feature films:

Raspberry Hill (9+)

Raspberry Hill (9+)

Stina (12) had nooit gedacht dat de behandeling in een sanatorium voor zieke, arme kinderen zo spannend zou zijn. Eerst lijkt alles prachtig, tot een geheimzinnige jongen beweert dat het foute boel is. Stina begrijpt dat haar leven gevaar loopt. Misschien werkt de dokter wel samen met een heks. Een avontuur met hele spannende, maar ook mooie momenten. Een film die niet geschikt is voor bangeriken!
Tijden en tickets
Victor Vleermuis (6+)

Victor Vleermuis (6+)

Je gelooft het niet, maar Victor Vleermuis, de held in deze animatie, is bang in het donker. Dat is heel onhandig voor een dier dat eigenlijk 's nachts leeft. Overdag scharrelt hij met gevaar voor eigen leven zijn kostje bij elkaar, in de schemer. Daarbij moet hij oppassen voor de zon en enge vogels. En dan wordt hij ook nog verliefd op een tropische zangvogel! Dat maakt zijn leven opwindender, maar ook ingewikkelder.
Tijden en tickets
WOW! Een bericht uit de ruimte (AL / 6+)

WOW! Een bericht uit de ruimte (AL / 6+)

Billie is elf jaar oud en wil net als haar moeder astronaut worden. Samen met Dino, die ook bezeten is van de ruimte en buitenaardse wezens, bouwt ze een radiotelescoop. Daarmee ontdekken ze signalen van aliens. Als niemand hen gelooft gaan ze op onderzoek, waarbij ze per ongeluk de ruimte in worden geschoten. Dan begint een spannend avontuur!
Tijden en tickets

Korte filmblokken:

Doe maar... eigenwijs! (9+)

Doe maar... eigenwijs! (9+)

Eigenwijs zijn is het thema van Cinekid en precies wat de personages in deze films graag doen. Zij doen niet wat de massa doet, maar bedenken hun eigen weg. Kijk naar eigenzinnige hoofdpersonen, gekke stijlen en weirde animaties. In deze compilatie zitten tips van onze Junior Crew! De maakster van de film 'Goose Quest' Clarisse Chua zal bij de vertoning van 30 oktober in Pathé Amsterdam Noord aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden!
Tijden en tickets
Op eigen wijze (11+)

Op eigen wijze (11+)

Coming of age films, waarin de hoofdpersonages hun eigen weg kiezen, ook al is dat ongemakkelijk. Een Iraans meisje weigert haar fiets op te geven, een jongen wil niet als een slachtoffer worden gezien en een jonge zangeres besluit haar nieuwe vormen te omarmen. Regisseurs Kevin Koch en Amina Krami van de film 'Prince de la Ville' zullen bij de vertoning van 30 oktober in Pathé Amsterdam Noord aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden!
tijden en tickets
Hoe gekker, hoe beter (12+)

Hoe gekker, hoe beter (12+)

Lekker gekke korte films, voor de echte liefhebber. Maffe animaties, de nieuwe Spaanse Wes Anderson en de laatste film van het beroemde animatieteam Job Joris en Marieke. Maar ook het game-achtige Goose Quest. In deze compilatie zit een tip van onze Junior Crew!
tijden en tickets
De website van Cinekid maakt gebruik van cookies.

Lees hier meer of pas je cookievoorkeuren aan.