En de winnaar van de Cinekid x Amarte MediaLab Open Call 2024 is…

Niet één, maar twee winnaars! ‘Niets aan de hand’ en ‘Help! Een beer in mijn tent!’ zijn de gelukkige winnaars van de Cinekid x Amarte MediaLab Open Call.

En de winnaar van de Cinekid x Amarte MediaLab Open Call 2024 is…

De makers krijgen elk een bedrag van €12.000,- om hun werk te realiseren, dat tijdens Cinekid Festival 2024 van 26 oktober tot 1 november in Amsterdam in het MediaLab te zien zal zijn.

Over Cinekid x Amarte MediaLab Open Call
Amarte Fonds en Cinekid slaan voor het tweede jaar op rij de handen ineen om talentvolle makers van nieuwe media de kans te geven om een gloednieuw interactief en immersief werk te maken voor het Cinekid MediaLab 2024. Volgens de jury sluiten de werken van de winnaars nauw aan bij het thema van Cinekid Festival 2024: Doe maar... Eigenwijs! De werken laten kinderen voelen dat ze invloed hebben op hun omgeving en laten zien dat je soms met een beetje eigenwijs zijn ook verder komt.

Superkrachten met een AR-bril: 'Niets aan de hand
In het werk van Sander Veenhof ‘Niets aan de hand’ krijg je superkrachten wanneer je een AR (augmented reality)-bril opzet. Met augmented reality zie je zowel de echte wereld, als een digitale laag over die wereld. Samen met je collega-superheld kun je met handgebaren digitale laserstralen de ruimte insturen. Onzichtbaar voor anderen, maar als ze door een van jouw stralen lopen, hoort iedereen opeens een hard zoemend geluid. Of ze struikelen met veel lawaai PATS BOEM over de door jou neergelegde digitale muziekinstrumenten. De jury: “Lekker experimenteel, het verkent de grenzen van samenzijn in een gemixte digitale en fysieke wereld en het geeft kinderen de regie over hun omgeving.”

‘Help! Een beer in mijn tent!’
Stel je voor dat je tijdens het kamperen terugkomt van een wandeling en als je bij je tent aankomt, zie je dat er een beer naar binnen is geglipt en daar in slaap is gevallen. Wat moet je nu doen? ‘Help! Een beer in mijn tent!’ van Marieke van der Burg en Leon van Oldenborgh is een interactieve tent in een klein immersief decor: een kampeerplek in een bos vol beren. Aan de buitenkant van het tentdoek zie je een projectie van de schaduw van een beer. Ben jij eigenwijs genoeg om het advies van de beren-hulplijn te negeren en de beer op je eigen manier uit de tent te jagen? De jury: ”Wat een speelse interpretatie van het thema! Een soort reversed escape room, waar je de tent ín wilt komen in plaats van uit.”

Over de winnaars
Sander Veenhof experimenteert veel met augmented reality en is visionair op het gebied van de mix tussen online- en offline communicatie. Marieke van der Burg werkte eerder al met silhouetten en projection mapping-technieken en Leon Oldeborgh is game-ontwikkelaar. Tijdens hun studie hebben ze al eerder samengewerkt en ze kijken ernaar uit om de krachten weer te bundelen in een nieuw werk. Tijdens Cinekid Festival 2024 tijdens de herfstvakantie kun je beide werken bewonderen en zelf spelen!

De website van Cinekid maakt gebruik van cookies.

Lees hier meer of pas je cookievoorkeuren aan.