Denk mee over het Scholenprogramma!

Ben je leerkracht, klassenassistent of een andere onderwijsprofessional en lijkt het je leuk om mee te denken over het Cinekid Scholenprogramma 2024? Dan zijn we op zoek naar jou!

Denk mee over het Scholenprogramma!

Uit alle films die voor Cinekid Festival worden ingezonden, stellen we elk jaar het Cinekid Scholenprogramma samen. Voor zowel de onderbouw, middenbouw als bovenbouw selecteren we een bijzondere film en organiseren we een bijpassend interactief randprogramma in de zaal. Bijvoorbeeld een workshop van een kostuumontwerper, foley-artiest of een stemacteur. We zijn nieuwsgierig naar wat jij van deze keuzes vindt!

Je kunt op twee manieren bijdragen aan het Cinekid Scholenprogramma:

Kijkavond voor onderwijs- professionals

Kijkavond voor onderwijs- professionals

Dinsdag 2 april van 18:00 – 21:00 uurLocatie: ntb (Amsterdam)
Tijdens een kijkavond laten we je (fragmenten van) nieuwe films zien en horen we graag jouw professionele mening. Welke film is het meest geschikt voor de leeftijd van jouw leerlingen? Welke thema’s sluiten het beste aan bij de doelgroep? En welke film vind je juist helemaal niks? We zijn op zoek naar PO- en SO-leerkrachten of andere onderwijsprofessionals werkzaam in de groepen 1 t/m 8 of V(S)O1. Als vergoeding ontvang je 6 vrijkaarten voor Cinekid Festival 2024.
Aanmelden
Films kijken en beoordelen met de klas

Films kijken en beoordelen met de klas

April t/m juni, precieze datum en tijd in overlegLocatie: Op school (op het digibord, de films kunnen online bekeken worden)
We zijn natuurlijk ook benieuwd wat jouw leerlingen van de films vinden. Daarom zijn we op zoek naar leerkrachten die de nieuwste films willen kijken en beoordelen met hun klas. Indien mogelijk is er iemand van het Cinekid Educatieteam aanwezig bij het kijken om direct met de leerlingen hun filmrecensies te bespreken. Op basis van de leeftijdsgroep en de tijd die jullie hebben, stellen we per klas een filmprogramma samen. De testfilms variëren van lange speelfilms tot korte animaties en documentaires. We zijn op zoek naar PO- en SO-leerkrachten die lesgeven in groep 1 t/m 8 en V(S)O1.
Aanmelden

Lijkt het je leuk om mee te doen maar heb je nog vragen? Stuur ons een bericht via educatie@cinekid.nl.