Films die je niet mag missen

Heb je moeite met kiezen? Deze films mag je sowieso niet missen tijdens Cinekid Festival 2024!

Films die je niet mag missen
Flow

Flow

Als een enorme vloedgolf alles overspoelt stapt een eigenwijze kat samen met andere dieren in een klein zeilbootje. Maar vrienden worden en samenwerken is misschien nog moeilijker dan de strijd met het wilde water. Een ongewone, avontuurlijke animatiefilm vol prachtige natuur die op het filmfestival in Cannes de juryprijs won
Tijden en tickets
Listen Up!

Listen Up!

De vijftienjarige Mahmoud woont in een flat in Oslo, met zijn ouders en broertje Ali. In de zomer hangt hij het liefst rond met zijn Somalische vriend Arif. Maar als zijn oom Ji uit Pakistan langskomt, moet hij hem samen met Ali de stad laten zien. Hij komt erachter dat Ali een meisje wil zijn en dat verandert zijn kijk op de wereld.
Tijden en tickets
Victor Vleermuis

Victor Vleermuis

Je gelooft het niet, maar Victor Vleermuis, de held in deze animatie, is bang in het donker. Dat is heel onhandig voor een dier dat eigenlijk 's nachts leeft. Overdag scharrelt hij met gevaar voor eigen leven zijn kostje bij elkaar, in de schemer. Daarbij moet hij oppassen voor de zon en enge vogels. En dan wordt hij ook nog verliefd op een tropische zangvogel! Dat maakt zijn leven opwindender, maar ook ingewikkelder.
Tijden en tickets
Vos en Haas redden het bos

Vos en Haas redden het bos

Hoezo ligt er opeens een meer middenin het bos? En waar is Uil gebleven? Vos en Haas bedenken zich geen moment en gaan in deze avontuurlijke, komische animatiefilm op onderzoek uit. Onderweg ontmoeten ze twee malle ratten en een bever die zichzelf wel heel tof vindt. Hebben die nieuwkomers en hun zelfgebouwde burcht iets met Uils verdwijning te maken?
Tijden en tickets
Teca & Tuti: een avond in de bibliotheek

Teca & Tuti: een avond in de bibliotheek

Kledingmot Teca en haar lievelingshuisdier Tuti zijn heel klein, slim en grappig. Ze wonen met andere motten in een naaidoos en eten het liefst papier. Tot Teca lezen leert en ziet dat je boeken niet moet opeten. Want dan raak je al die mooie verhalen kwijt. In de bibliotheek ontdekken ze een groot geheim. Combinatie van echte beelden, vrolijke animatie en leuke liedjes.
Tijden en tickets
Into the Wonderwoods

Into the Wonderwoods

De ouders van Angelo (10) vergeten hem per ongeluk mee te nemen naar oma, die ziek is. Nu moet Angelo zelf op pad. Als een stoere ontdekkingsreiziger gaat hij dwars door het bos, waar hij monsters, woedende wolken, een eenzame robot en meer vreemds tegenkomt. Een animatieavontuur met spanning en grappen, spetterende fantasie en een happy end.
Tijden en tickets
Ghost Cat Anzu

Ghost Cat Anzu

De elfjarige Karin wordt door haar vader achtergelaten bij haar grootvader, monnik in een tempel. Daar woont ook Anzu, een buitenaardse kat, die scooter rijdt en soms een pesthumeur heeft. De tempelkat beschouwt het kind als indringer. Maar wanneer ze hem vertelt over haar overleden moeder, krijgen ze een band. Samen vinden ze de weg naar het hiernamaals.
Tijden en tickets
Sauvages

Sauvages

Kéria woont op Borneo. In de palmolieplantage van haar vader, vlakbij het regenwoud, redt ze een baby orang oetan, die ze Oshi noemt. Die is slachtoffer van het vele kappen in de jungle. In haar neef Selaï, die bij hen komt wonen, vinden zij en Oshi een medestander in de strijd tegen de vernietiging van het regenwoud.
Tijden en tickets