MediaLab

Ga op avontuur in het MediaLab. Maak kennis met nieuwe technologieën zoals AI, VR en AR. Leer bij de workshops nieuwe vaardigheden, speel de nieuwste games en bouw eigen digitale kunstwerken.

MediaLab

Ga in het MediaLab aan de slag met:

Virtual Reality (VR)

In ons MediaLab geeft de VR-bril toegang tot een nieuwe digitale wereld. Verken bijvoorbeeld de allerdiepste oceaanbodem, ga zwemmen met een orkafamilie of stap in de schoenen van een kind in Australië. Grenzen bestaan niet in het MediaLab.

Augmented Reality (AR)

AR is de echte wereld, maar dan met een laagje digitale fantasie eroverheen. Zelf een digitaal vriendje worden of een ritje maken in een virtuele achtbaan. Ontdek in het MediaLab hoe de online en de offline wereld met elkaar versmelten met AR.

Artificial Intelligence (AI)

Nepnieuws maken, een game ontwerpen én spelen. AI kan het allemaal. In het MediaLab ontdekken kinderen de mogelijkheden én risico’s van AI. Door er zelf mee te experimenteren.

Games

Verstoppertje spelen in de schaduw, je eigen kattencafé runnen of racen met je stem. In het MediaLab spelen kinderen de allernieuwste games. Alle games die kans maken op de Game Award van Cinekid, zijn te spelen in het MediaLab.

Interactieve kunstwerken

Zachte knuffelbare robots, interactieve projecties, digitale speurtochten en een eigenwijze gedichtenmaker. In het MediaLab vinden kinderen nog veel meer digitale kunst. Kom naar het MediaLab en ontdek alle kunstwerken.

Workshops

Bij de verschillende workshops in het MediaLab steken kinderen zelf de handen uit de mouwen. Ze bedenken en vertellen hun eigen verhaal met de technologieën die ze in het MediaLab hebben leren kennen. Het resultaat is een digitaal kunstwerk: een animatie, een 3D-dier, nepnieuws, of iets anders. Thuis kunnen ze hun werk nog eens terugkijken.

MiniLab

Ook de allerkleinsten (3 t/m 7 jaar) kunnen aan de slag in het MiniLab met digitale kunstwerken.

Prijzen MediaLab

  • Kind € 9
  • Begeleider € 4
  • Stadspas Kind €1
  • Stadspas Begeleider €1

Voor scholen en BSO's gelden speciale tarieven. 

Combiticket film + MediaLab

Ga je ook naar de film, dan profiteer je van combinatiekorting.

  • Kind € 14,50 (normale prijs € 18)
  • Begeleider € 11 (normale prijs € 13)
  • Stadspas kind €2
  • Stadspas begeleider €2

Voor scholen gelden speciale groepstarieven

Veelgestelde vragen