Filmcollectie voor theaters

Cinekid heeft een prachtige collectie met films die perfect zijn voor educatieve vertoningen. Jaarlijks voegt Cinekid daar nieuwe pareltjes aan toe. Zo blijft het aanbod actueel.

Over de Cinekidfilms

Deze films zijn speciaal geselecteerd voor leerlingen van 4 tot 14. Het zijn kwaliteitsfilms met indrukwekkende cinematografie en bijzondere verhaallijnen. Elke film in de collectie laat kinderen kennismaken met verschillende thema’s én met de wondere wereld van film.

Welke films Cinekid aanbiedt?

Lesmateriaal voor in de klas

Ondersteun en verdiep je Cinekid filmvertoning met ons uitgebreide lesmateriaal. Dit gratis online lesmateriaal sluit naadloos aan bij het filmbezoek en is heel waardevol voor leerkrachten. Zij kunnen zo de thematiek en cinematografie voorbespreken, waardoor de leerlingen de film op een andere manier leren bekijken. Het gratis lesmateriaal biedt ook opdrachten en gesprekssuggesties om na afloop van de film te reflecteren op wat de leerlingen zojuist hebben beleefd.

Gesprekshandleidingen voor in de zaal

We raden we je aan om een moderator in te zetten die de films met de leerlingen bespreekt. Bij de nieuwste Cinekid films zijn er gratis gesprekshandleidingen voor in de zaal. Doormiddel van deze gesprekshandleidingen ga je na de film, of tussen de korte films in, in gesprek met de leerlingen over verschillende thema's of cinematografie.

Boeken en tarieven

Bioscopen, theaters en andere culturele instellingen boeken moeiteloos de nieuwste Cinekidfilms. Altijd met DCP-vertoonmogelijkheden, vaak ook in MP4 beschikbaar.

Kosten per vertoning: € 100 excl. btw. Er is geen recette-afdracht.

Wil je een film vaker vertonen of meerdere en verschillende films boeken? Dan maken we graag een aantrekkelijke pakketprijs voor je. Vul het afspraakformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Partners

De Cinekid filmcollectie kwam tot stand in samenwerking met ZAPP en Eye.

Veelgestelde vragen