Home

De beste jeugdfilms in de bioscoop

Met het hele gezin naar de bioscoop in december? We selecteerden de top zes beste jeugdfilms die in december in de bioscoop te zien zijn. We zetten ze voor je op een rijtje.

Calamity (6+)

Vanaf 9 december in de bioscoop.

Calamity vertelt op prachtig geanimeerde wijze hoe de jonge Martha Jane Cannary uitgroeide tot de legendarische ‘Calamity’ Jane. Een eigenzinnige held die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen. Calamity was de openingsfilm van Cinekid 2020 en won daar de juryprijs voor Beste Kinderfilm.

Amerika, 1863. De 12-jarige Martha Jane trekt met haar familie en vele anderen naar het Westen van Amerika, op zoek naar een beter leven. Als haar vader gewond raakt, moet ze voor haar broertje en zusje zorgen en de huifkar leren besturen. Ondanks dat ze wordt tegengewerkt omdat ze een meisje is, laat de stoere Martha zich niet kennen. Maar dan wordt ze ten onrechte van diefstal beschuldigd. Om haar onschuld te bewijzen vlucht ze, en belandt ze in allerlei spannende avonturen. Daarbij ontmoet ze bijzondere mensen, ontdekt ze goud en laat ze zien dat girl power bij haar begon! Calamity is een handgetekende, 2D animatiefilm die opvalt door de sterke persoonlijkheid van Martha. ‘De krachtige en onderscheidende rol van de vrouw in de prachtige animatie, is actueel en inspirerend', aldus Heleen Rouw, algemeen directeur van Cinekid.

Bekijk hier de trailer of kijk bij welke bioscoop de film draait op deze website.

De Expeditie van Familie Vos (Al)

Vanaf 16 december in de bioscoop.

Als de familie Vos aankomt in de Efteling voor een jaarlijks weekendje samen, ontdekt de elfjarige Teun (Levi Otto) dat zijn pas overleden opa, die hij heel erg mist, daar nog een laatste speurtocht voor hem achter heeft gelaten. Hoewel de meeste volwassenen denken dat dat onzin is, gaat Teun samen met zijn bijzondere tante Ada (Raymonde de Kuyper) op een spannende expeditie door het attractiepark om erachter te komen wat zijn opa precies voor hem heeft verstopt. Teun komt erachter dat het gaat om opa's zeer kostbare sprookjesboek. Maar Teun en Ada blijken niet de enigen die op het boek uit zijn; een mysterieus figuur zit hen dwars waar hij maar kan. Gaat het ze lukken om het boek op tijd terug te vinden en zo ook de familie Vos bij elkaar te houden?

Bekijk de trailer hier of kijk bij welke bioscoop de film draait via deze website.

Dropje (AL)

Vanaf 16 december in de bioscoop.

Het is geen jongen, het is geen meisje, het is geen knuffel…. het is gewoon Dropje! Dropje woont in 'De Alleswinkel'; een winkel waar je álles kunt vinden wat je maar kunt bedenken. Doordat Dropje zo nieuwsgierig is, beleeft hij elke keer bijzondere dingen met de kinderen die langskomen. Alledaagse taferelen die voor ieder kind herkenbaar zijn, worden met Dropje grootse avonturen. Op zijn unieke, grappige en vaak onlogische manier weet hij hen steeds uit bizarre situaties te redden. Door de unieke combinatie van poppenanimatie en live-action ontstaat een prachtige visuele wereld waar jonge kinderen zich volledig in kunnen verliezen. Leuk op tv, maar nog veel leuker om samen met andere kinderen in een bioscoopzaal te zien. Iedereen zingt mee met de aanstekelijke intro dus het wordt altijd meteen een vrolijke boel.

Bekijk de trailer hier of kijk bij welke bioscoop de film draait via deze website.

Poeslief met kerstbonus (AL) 

Vanaf 24 december in de bioscoop.

Poeslief heeft als eerste documentaire in Coronatijd een Kristallen status behaald met 10.000 bezoekers in de bioscoop! Een bijzondere prestatie van succesvolle kat acteur Abatutu. Om dit heugelijk feit te vieren heeft hij besloten om een speciale kerstspecial toe te voegen aan de film. Hij heeft alle katten en poezen (en hun baasjes) opgeroepen om hun kattenkerstflmpjes in te sturen. De meest originele, grappige of aandoenlijke filmpjes komen, voorzien van commentaar van Abatutu, in de film. Die is vanaf 24 december in de bioscoop te zien!

Bekijk de trailer hier of kijk bij welke bioscoop de film draait via deze website.

Wolfwalkers (6+)

Vanaf 25 november in de bioscoop.

In een magisch Ierland wonen de Wolfwalkers. Je herkent ze aan hun fonkelend rode haar en grote ogen. Ze kunnen niet alleen praten met wolven, maar ook wonden genezen en zelf in een wolf veranderen. Mensen denken dat Wolfwalkers hen beschermen tegen de wolven, maar eigenlijk is het andersom. Het zijn de wolven en de natuur die bescherming nodig hebben. Als leerling-jager Robyn met haar vader naar Ierland reist, om de laatste wolven te doden, leert ze Mebh kennen. Mebh blijkt een Wolfwalker te zijn, net als haar moeder. Wanneer haar moeder spoorloos verdwijnt, gaan Robyn en Mebh naar haar op zoek. Robyn wordt steeds verder meegezogen in een geheime, betoverende wereld. Een bijzonder spannend en adembenemend mooi avontuur, vol van magie, Keltische mythes, vriendschap en liefde voor de natuur, die zowel kinderen als volwassenen zal betoveren De film wordt sinds zijn première op Filmfestival Toronto de hemel in geprezen en gezien als dé grote kanshebber voor de Oscars. Het zou een terechte bekroning zijn voor regisseur Tomm Moore en zijn studio Cartoon Saloon, die eerder al respectievelijk twee (Song of the Sea, The Secret of Kells) en drie Oscarnominaties (The Breadwinner) binnensleepten.

Bekijk de trailer hier of kijk bij welke bioscoop de film draait via deze website.

Misfit 3: De Finale (AL)

Vanaf 16 november in de bioscoop.

Julia (Djamila), Nick (Niek Roozen) en Sterre (Jolijn Henneman) beginnen het schooljaar goed: ze hebben een contract bij een platenlabel en mogen optreden in een grote nationale liveshow. Totdat na een fusie van de twee scholen iedereen van het Olympus College bij hen op het Hoogland komt, inclusief hun eeuwige rivale Babette (Tinne Oltmans)! Alle squads staan op zijn kop en terwijl Babette haar nummer 1 positie terug probeert te winnen, raken de Misfits bevriend met de verlegen Tara (Nienke van Dijk). De Misfits moeten alles op alles zetten om bij elkaar te blijven en hun droom te volgen om de finale van de internationale muziekwedstrijd, de TMA's, te winnen.

Bekijk de trailer hier of kijk bij welke bioscoop de film draait via deze website.

;