De leukste films over natuur

Ga mee op avontuur in de natuur! Duik de zee in, bezoek het bos en ontdek het oerwoud. Daar ontmoet je de meest bijzondere, vrolijke en slimme dieren. 

De leukste films over natuur

Samen met OERRR Natuurmonumenten tippen we de leukste films over natuur(bescherming) die te zien zijn tijdens Cinekid Festival in Amsterdam.

De familie muis

De familie muis

Iedereen is anders en iedereen wil graag ergens thuis zijn. Dat blijkt uit deze korte, veelkleurige en lichtvoetige animaties waarin dieren de hoofdrol spelen. De familie Muis, maar ook vogels, eekhoorns en andere dieren in het bos. Ze zijn allemaal uniek maar ze leven ook allemaal samen in de natuur. Mensen kunnen daar misschien nog iets van leren. Deze film kijk je ook op alle andere festivallocaties in Nederland!
Tijden en tickets
Dierenkwartet

Dierenkwartet

Vier grappige en lieve films over dieren, speciaal voor de allerjongsten. Kijk naar de verhalen over een stoere puffervis, een biggetje en een koe op schaatsen, een geblesseerde vleermuis en een zingende kat die op zoek is naar zijn beste vriend.
Tijden en tickets
Red de Jungle

Red de Jungle

Kéria woont op Borneo. In de palmolieplantage van haar vader, vlakbij het regenwoud, redt ze een baby orang oetan, die ze Oshi noemt. Die is slachtoffer van het vele kappen in de jungle. In haar neef Selaï, die bij hen komt wonen, vinden zij en Oshi een medestander in de strijd tegen de vernietiging van het regenwoud.
Tijden en tickets
Vos & Haas redden het bos

Vos & Haas redden het bos

Hoezo ligt er opeens een meer middenin het bos? En waar is Uil gebleven? Vos en Haas bedenken zich geen moment en gaan in deze avontuurlijke, komische animatiefilm op onderzoek uit. Onderweg ontmoeten ze twee malle ratten en een bever die zichzelf wel heel tof vindt. Hebben die nieuwkomers en hun zelfgebouwde burcht iets met Uils verdwijning te maken?
Tijden en tickets

Extra filmtip! Blok 5

Je omgeving beschermen: dat kan natuurlijk ook in de stad. Blok 5 gaat over de twaalfjarige Alma, die boos is omdat haar vader van het buurtspeelplein een parkeerplaats wil maken. Hoe dom kan je zijn? Maar om hem tegen te houden moet ze samenwerken met een groep skateboarders. Dat zijn vervelende pestkoppen, dus wat te doen? Lukt het haar om het speelplein te redden?

Over OERRR

Met OERRR beleef je de leukste avonturen in de natuur. Ren tot je erbij neervalt, klim tot je niet verder kan, zwem achterstevoren en speel tot het donker is. Volg je OERRR-instinct! Je ontdekt hoe je de natuur en dieren kan helpen. In je tuin, op je balkon, in het bos, op de hei, aan het strand: OERRR heeft overal goede tips en leuke ideeën voor!