Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Home

Cinekid Festival 2023

Kom deze herfstvakantie naar Cinekid Festival, het grootste film- en mediafestival voor kinderen ter wereld!

Beleef, bekijk, speel & verwonder je op Cinekid Festival! De hele herfstvakantie kun je de nieuwste films en series kijken op het grote doek, de vetste games en VR beleven in het MediaLab en leren van je favorieten stemmen tijdens de masterclasses.

Op donderdag 28 september wordt het hele programma bekendgemaakt en start de kaartverkoop, maar op deze pagina vind je alvast een overzicht van de verschillende onderdelen van Cinekid Festival en de belangrijkste data, zodat je niets mist!  

Films & Series

Verwonder je op Cinekid Festival! Met de allernieuwste films en series voor iedereen duik je in de meest bijzondere en avontuurlijke werelden. Droom weg met de mooiste verhalen, bezoek schitterende premières en stel al je vragen aan jouw favoriete acteurs en regisseurs. 

Openingsfilm

De openingsfilm van Cinekid Festival is Jippie No More!, een nieuwe Nederlandse familiefilm van regisseur Margien Rogaar en productiehuis Juliet at Pupkin; de makers van de welbekende familieserie Lampje. Jippie No More! vertelt het verhaal van de zestienjarige Jaap Peter ‘Jippie’ (Wesley van Klink) en zijn familie, die tijdens de voorbereidingen van het huwelijk van de oudste zus allemaal op hun eigen manier worden uitgedaagd in de liefde. Het is een film voor het hele gezin over liefde, familie en verbintenis.

Lees hier meer info over de openingsfilm.

Belangrijke data

Op donderdag 28 september om 10.00 uur wordt het programma bekendgemaakt en start de kaartverkoop. Kun je niet wachten? Een tipje van de sluier wordt al opgelicht tijdens:

  • de eerste sneak preview met films & series die door het hele land te zien zijn op Cinekid Festival: 22 augustus
  • de bekendmaking van de films en series die geselecteerd zijn voor een Cinekid Leeuw: 7 september

MediaLab

Kom mee op ontdekkingstocht in het Cinekid MediaLab! In dit grootste MediaLab van de wereld vind je de vetste virtuele games, krankzinnige (digitale) kunstwerken, magische media-installaties en workshop om zelf de handen uit de mouwen te steken. Speel, leer en fantaseer er op los!