Pers

Nominaties bekend Cinekid Media Awards

2018-10-11 13:08:00

Cinekid en partners Mediawijzer.net en ECP I Platform voor de Informatiesamenleving hebben diverse nieuwe mediaprojecten genomineerd voor de Gouden Leeuw, Gouden Guppy en Gouden Kolibrie voor de beste nieuwe mediaproducties van 2018.

De prijzen vallen onder de Cinekid Media Awards en zijn een samensmelting van de prijzen voor digitale kindermedia die tot 2016 werden uitgereikt onder de naam Kinder Media Awards. Cinekid bundelt sinds vorig jaar de krachten met de partners achter dat initiatief: Mediawijzer.net en ECP | Platform voor InformatieSamenleving. Met deze samenwerking wordt een impuls gegeven aan de ontwikkeling van kwalitatief hoogstaande digitale kindermedia. Voor iedere prijs kijkt een vakjury onder meer naar zaken als artistieke kwaliteit, innovatie, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

De genomineerden voor de Gouden Leeuw, award voor de beste internationale mediaprojecten:

Black Room, Cassie McQuater
BODY, Philip Schütte
Constellation, Terry Cavanagh
Digital Bird Playground, Sokpop Collective
The First Tree, David Wehle
FlARmingos, Kristin Lucas
Flotsam Fluke, Stefan Schäfer
My First Vlog, Joris Verleg
The Timid Wilderness, Miranda Moss
Universal Tongue, Anouk Kruithof
WigWag, Matthew Keff

De genomineerde werken zullen te zien zijn in het MediaLab tijdens het Cinekid Festival, van zaterdag 20 oktober tot en met vrijdag 26 oktober. Het MediaLab is met 1.200 m2 de grootste interactieve digitale speeltuin van de wereld, met interactieve kunstinstallaties, de nieuwste games & apps en exclusieve mediaworkshops.

De jury, bestaande uit Farid Tabarki (voorzitter), Hanneke Metselaar, Jan Robert Leegte, Stephanie Afrifa, Maren Siebert, Paul Stork, kiest uit de 11 genomineerden een winnaar. De projecten worden ook overwogen voor de publieksprijs: kinderen stemmen op hun favoriete onderdeel tijdens het festival. De winnaars van de Gouden Leeuw jury- en publieksprijs ontvangen beide een bedrag van € 3.000,-.

Kansmakers voor de Gouden Guppy, de Nederlandse vakjuryprijs voor het beste digitale peuter- & kleutermediaproduct (0-6 jaar):

Chalk Gardens, Niels de Jong & Joanna Siccama
Kidiyo, Kids Worldwide Factory
Luqo Spellenreeks, Luqo
Storywall Colordive, Studio Bleep
Vil Du?, YipYip!

De Gouden Guppy is de Nederlandse vakjuryprijs voor het beste digitale peuter- & kleutermediaproduct (0-6 jaar). De award is een initiatief van Mediawijzer.net en is onderdeel van de Cinekid Media Awards 2018. Een digitaal mediaproduct kan een game, digitaal prentenboek of app zijn (zowel voor tablet en/of smartphone), maar ook een hybride product waarbij fysiek speelgoed interacteert met een app of met connected toys. Met de award richt Mediawijzer.net zich op Nederlandse producties die onder andere uitblinken in originaliteit, aantrekkelijkheid en beleving of leerwaarde, en wil op die manier makers van goede en geschikte digitale kindermedia belonen.

De vakjury bestaat uit Denise Bontje, Ilona Jens, Marijke Bos, Merel Beunk, René Glas, Thomas Drucker, Tomas Sala. De kansmakers komen in aanmerking voor het winnen van de award, danwel voor een speciale vermelding van de vakjury.

De genomineerden voor de Gouden Kolibrie, award voor het beste mediaproject gemaakt door (jonge) mediamakers tot en met 18 jaar:

Imagine, Floor Lemmens
OnlineRebelZ, Dennis Voorn
Studio Lara, Lara Thijsebaard

De Gouden Kolibrie is een initiatief van ECP | Platform voor InformatieSamenleving en is een prijs voor het beste mediaproject gemaakt door jongeren tot en met achttien jaar. Tal van projecten en producties kunnen voor de Kolibrie in aanmerking komen: apps, websites, vlogs, YouTube-kanalen, games, eigen programma’s en code-experimenten. Voor de jury is de kwaliteit en genialiteit van belang, maar natuurlijk telt ook de originaliteit van het mediaproject. Daarnaast staat de Kolibrie voor het belonen van creatieve ideeën, afkomstig van een nieuwe generatie.

De jury bestaat uit jonge makers Daan Alberts en Jeroen de Wit en professionals Remco Pijpers (Kennisnet) en Sophie Veraart (ECP).

Uitreiking Cinekid Media Awards
Alle winnaars worden bekendgemaakt tijdens Cinekid Media Awards uitreiking op woensdagavond 24 oktober van 18.00 tot 19.00 uur in het Westergastheater in Amsterdam. De presentatie van de uitreiking is in de handen van Andrea van Pol.

 

Cinekid Festival en/of de Cinekid Media Awards bijwonen? Vraag hier uw pers accreditatie aan.

;