Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Over ons

Winnaars Publieksprijzen Cinekid Festival 2023

2023-10-31 11:50:00

Dancing Queen is door het publiek uitgeroepen tot Beste Kinderfilm. Jippie No More! wint Beste Nederlandse Kinderfilm Publieksprijs.

Amsterdam, 31 oktober 2023 - Dancing Queen is door het publiek uitgeroepen tot Beste Kinderfilm. Jippie No More! wint Beste Nederlandse Kinderfilm Publieksprijs. 
 
Vandaag zijn de Publieksprijzen voor Cinekid Festival 2023 bekendgemaakt. De winnaars worden bepaald door kinderen die het festival door het hele land hebben bezocht en hun stem hebben uitgebracht op hun favoriete films en series. 
De Noorse dansfilm Dancing Queen over het dappere buitenbeentje Mina die indruk wil maken op een populaire hiphop-danser, werd uitgeroepen tot Beste Kinderfilm. De openingsfilm van de 37ste editie van Cinekid Festival, Jippie No More!, werd bekroond met de publieksprijs voor Beste Nederlandse Kinderfilm. De film vertelt het verhaal van de zestienjarige Jaap Peter ‘Jippie’ (Wesley van Klink) en zijn familie, die tijdens de voorbereidingen van het huwelijk van de oudste zus allemaal op hun eigen manier worden uitgedaagd in de liefde. De film ging er al eerder vandoor met de Jeugdjury Award. 
 
Beste Kinderfilm - Publieksprijs  
Dancing Queen 
Regie: Aurora Gossé 
Scenario: Silje Hortet  
Productie: Amacord 
Land: Noorwegen 

Beste Nederlandse Kinderfilm - Publieksprijs  
Jippie No More! 
Regie: Margien Rogaar 
Scenario: Fiona van Heemstra 
Productie: Juliet at Pupkin 
Land: Nederland 

Dancing Queen is op dit moment in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters te zien.
Jippie No More! kijk je vanaf 13 december. 

 

;