Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Over ons

Cinekid Festival feestelijk geopend met wereldpremière Jippie No More!

2023-10-15 17:04:00

37ste editie van ’s werelds grootste media- en filmfestival voor kinderen van start

Amsterdam, 15 oktober 2023 - Cinekid Festival 2023 is vandaag feestelijk van start gegaan met de wereldpremière van de familiefilm Jippie No More!, geregisseerd door Margien Rogaar. Op de hoofdlocatie Pathé Amsterdam Noord werd het landelijke festival geopend in het bijzijn van de cast en crew van Jippie No More!, Touria Meliani (wethouder Kunst en Cultuur bij Gemeente Amsterdam) en de Cinekid Junior Crew. Tijdens de herfstvakantie is er op het festival veel te beleven. Op meer dan 40 locaties in Nederland en één locatie op Curaçao, worden maar liefst 131 (inter)nationale films en series vertoond. Daarnaast zijn er dagelijks masterclasses, workshops en tal van activiteiten zoals het Cinekid MediaLab, waar kinderen binnen het thema ‘Is dit echt?’ onderzoeken wat de impact van artificiële intelligentie (AI) is. 

Op de rode loper bij Pathé Amsterdam Noord waren naast regisseur Margien Rogaar ook de cast en crew van Jippie No More! aanwezig, waaronder hoofdrolspeler Wesley van Klink, Lotte Jonker, Carmen van Zantwijk, Eliyha Altena, Carina de Vroome, Joep Paddenburg, Aus Greidanus sr. en Hannah van Lunteren.  

Openingsfilm Jippie No More!
Jippie No More! gaat over de zestienjarige Jaap Peter 'Jippie' en zijn familie, die de bruiloft van oudste zus Gail in het landhuis van opa Willem voorbereiden. Tijdens deze voorbereidingen lopen de emoties en spanning hoog op. De familiefilm volgt de verschillende verhaallijnen binnen het gezin, die allemaal op een eigen manier worden uitgedaagd in de liefde. Zo wordt Jippie, een tiener die gek is op muziek, voor het eerst in zijn leven verliefd. Echter heeft Lily, het meisje van zijn dromen, een oogje op zijn jongere zusje Joe. Verstrikt in eigen strubbelingen en de stress van de voorbereidingen, raken de familieleden elkaar bijna kwijt. Jippie No More! is een film voor het hele gezin over liefde, familie en verbintenis en doet dit jaar mee om de prestigieuze Cinekid Leeuw te winnen in twee competities: Beste Kinderfilm Competitie en Beste Nederlandse Kinderfilm Competitie. De film is vanaf 13 december in de Nederlandse bioscopen en theaters te zien. 

 Het festival  
Het Cinekid-programma is rijk en divers met 31 speelfilms, 89 korte films en 11 series uit maar liefst 37 landen. Naast het vertonen van films en series is Cinekid Festival ook een plek om te leren, ontdekken en te onderzoeken. Dit jaar staat het thema 'Is dit echt?' in het Cinekid MediaLab centraal. Met prikkelende projecten op het snijvlak van kunst, nieuwe media, technologie en beeldcultuur, krijgen de jonge bezoekers de kans om zelf te experimenteren met AI en de grens tussen echt en nep te onderzoeken. Daarnaast is Deanna Marsigliese, Animation Art Director bij Pixar Animation Studios, eregast van het festival. Op 26 oktober geeft zij ter ere van Disney 100 jaar een masterclass voor kinderen in Character Design en is er een speciale vertoning van animatiefilms onder de naam Disney Shorts.  

  Benieuwd naar de rest van het film- en activiteitenprogramma? Meer informatie over het programma en de kaartverkoop vind je via cinekid.nl

Foto: opening Cinekid Festival 2023 door Melanie Lemahieu
;