Over ons

Cinekid presenteert de selectie van de Game en App Award 2021

2021-07-22 10:00:00

Vandaag maakt Cinekid de selectie bekend van de Game en App Award. Cinekid onderkent de grote rol die games en apps tegenwoordig vervullen in het leven van zowel jong en oud. Er zijn nog maar weinig mensen die niet gamen. Er is een enorm aanbod aan games en apps waardoor het voor veel kinderen lastig is om kwaliteit te onderscheiden.

Games en apps hebben de kracht om verhalen op een andere manier te vertellen dan een film of tv serie. Nieuwe, non-lineaire vertelwijzen en een actieve rol van de speler(s) zorgen voor speelse, vernieuwende verhaalvormen en ervaringen.
 
Met de Game en App Award wil Cinekid de makers die innovatieve, artistieke en bijzondere vertelvormen in een game of app integreren, graag belonen. In een open call vroeg Cinekid aan de makers van console, PC, VR, Apple of Android games en apps maar ook fysieke games, hun titel in te dienen. Meer dan 30 makers gaven dit jaar gehoor aan deze oproep.

Selectiecommissie en procedure
De selectiecommissie bestaande uit: Zuraida Buter (A MAZE. / Berlin, Playful Arts Festival), Alessandra van Otterlo (Control Magazine, European Game Showcase), Cinekid’s hoofd Nieuwe Media Siuli Ko en medewerker Luc Berendsen kozen uit alle inzendingen 9 titels. Deze selectie dingt mee naar de Game en App Award. Een jeugdjury bestaande uit 4 leden van Cinekid’s Junior Crew zal beslissen welke titel de award zal winnen!

De volgende titels zijn geselecteerd:

  • We were here Together - Total Mayhem Games (PC)
  • Dream Droplets - Nick Rutten (VR)
  • Traffic Jams - Little Chicken (VR)
  • Hix Puzzle Island - Gamedia (mobile, tablet)
  • Oorlogsdagboek van Drenthe - Studio Louter (crossmediaal)
  • Koi Farm - Job Talle (PC)
  • You Suck at Parking - Happy Volcano (PC)
  • Woven - Alterego Games (PC, console)
  • Asgaard Saga- Hulan (PC, tablet)

De selectie wordt gepresenteerd in Cinekid’s MediaLab tijdens het Cinekid Festival in de herfstvakantie van 2021.


Over Cinekid
Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen bereikt.
 
Maar ook is Cinekid hét internationale platform gericht op kinderfilmproducties om daarmee het aanbod en de kwaliteit van de filmproducties te vergroten en de industrie te verbinden.Cinekid Festival vindt plaats van 13 t/m 31 oktober in het hele land. Het programma staat vanaf 30 september online. Dan start ook de kaartverkoop via cinekid.nl. Volg het laatste Cinekid-nieuws op Facebook, Instagram en via de Cinekid nieuwsbrief.

;