Over ons

Cinekid presenteert de honderd beste jeugdfilms die je als kind gezien moet hebben

2020-12-17 16:56:00

Cinekid heeft de nieuwe VPRO Cinekid Top 100 bekendgemaakt. In dit overzicht zijn de beste 100 jeugdfilms opgenomen die je als kind gezien moet hebben.

Cinekid heeft de nieuwe VPRO Cinekid Top 100 bekendgemaakt. In dit overzicht zijn de beste 100 jeugdfilms opgenomen die je als kind gezien moet hebben. In de lijst van dit jaar zijn nieuwe films toegevoegd waaronder Calamity, de openingsfilm van Cinekid 2020 (tevens winnaar van de Gouden Cinekid Leeuw) en de Nederlandse films Mijn bijzondere rare week met Tess en Buladó. Ook klassiekers als Harry Potter en de steen der wijzen, Het zakmes en Minoes staan in de VPRO Cinekid Top 100-lijst. In het overzicht zijn 28 Nederlandse films terug te vinden en 72 internationale filmtitels afkomstig uit zestien landen. Een selectie van tien kinderfilms is de gehele kerstvakantie te zien op Cinekid Play, waar behalve films ook tutorials en games te vinden zijn, ingedeeld op leeftijd. De volledige Top 100-lijst is te bekijken op cinekid.nl/top100.

Top 100 op Cinekid Play
Op Cinekid Play, het digitale platform van Cinekid, kunnen kinderen ronddwalen en zo’n 25 planeten ontdekken met films, games, workshops en tutorials. Vandaag is er een nieuwe planeet toegevoegd, de Top 100-planeet. Op deze planeet is een selectie van de top 100 te bekijken waaronder Binti, Dolfje Weerwolfje, Het lied van de zee, Het zakmes, Pluk van de Petteflet, Rita en Krokodil en Sing Song.

Filmcommissie
De Top 100 is samengesteld door een brede commissie van deskundigen. Dit jaar bestaat de nieuw aangestelde achtkoppige filmcommissie uit de professionals Els Kuiper NPO), Annelot Tijs (Netwerk Filmeducatie), Signe Zeilich-Jensen (Filmfonds), Sebastian Korteweg (Pathé Bioscopen), Noa Johannes (NPO/VPRO Cinema), Tibor Dekker (VPRO Cinema), Iven Cudogam (programmamaker Anansi de Spin) en Alexander Sommers (Cinekid).

;