Over ons

Opening Cinekid Festival alleen voor kinderen

2020-10-07 14:00:00

Cinekid, ‘s werelds grootste filmfestival voor kinderen, is woensdag feestelijk geopend in Eye Filmmuseum in Amsterdam met de Nederlandse première van de Frans-Deense animatiefilm Calamity, tijdens een speciale voorstelling alleen voor kinderen.

Cinekid, ‘s werelds grootste filmfestival voor kinderen, is woensdag feestelijk geopend in Eye Filmmuseum in Amsterdam met de Nederlandse première van de Frans-Deense animatiefilm Calamity, tijdens een speciale voorstelling alleen voor kinderen. Het startsein van de 34ste editie van Cinekid werd gegeven door kinderburgermeester Illias Admi.

Binnen de extra maatregelen die in verband met de oplopende Covid-19 besmettingen zijn genomen, is het mogelijk ons festival voor kinderen onder de 13 jaar op een veilige manier door te laten gaan. Samen met ouders of verzorgers naar de zaalprogramma’s en media-installaties en de workshops kids only. Zo kunnen kinderen bij hun in de buurt toch Cinekid beleven. En als er geen festivallocatie in de buurt is, dan is er ook nog ons online festival Cinekid Play”, geeft directeur Heleen Rouw aan.

Openingsfilm
Cinekid is sinds de oorsprong van het filmproject bij Calamity betrokken via de Junior Co-Production Markt van 2017. De regisseur Rémi Chayé presenteerde in 2015 op Cinekid zijn debuutfilm en maakt met Calamity kans op de prestigieuze Cinekid Leeuw van de Beste Kinderfilm Competitie. Animatiefilm Calamity wordt gedistribueerd door Cinéart en is in de bioscopen en filmtheaters te zien vanaf 9 december. Na de filmvertoning hebben de bijna 100 leerlingen een workshop van foley artiest Daimo da Costa gevolgd. Zij maakten met de foley artiest de geluiden na met attributen zoals kokosnoten voor paardenhoeven uit de openingsfilm Calamity.

Met tien festivallocaties in het land, waarvan vier in Amsterdam, zeventien locaties Cinekid on Tour én online via Cinekid Play, is Cinekid de hele herfstvakantie, van 7 tot en met 23 oktober overal te beleven voor alle kinderen. Kijk voor het hele programma op www.cinekid.nl

Lancering Cinekid Play
Cinekid is vanaf 7 oktober ook online te ervaren. Het online festivalhart van Cinekid, Cinekid Play is een universum waar kinderen hun eigen astronautje kunnen customizen. Hiermee kunnen ze ronddwalen om planeten te ontdekken waar allemaal films, games en tutorials te zien en te doen zijn. Denk aan Planeet Pluto voor allemaal animatie, Zoodiak voor alles over de dierenwereld, Heros over talenten en helden en Terra Plastica over alles wat gaat over klimaatverandering en de invloed op onze leefomgeving.

Cinekid for Professionals
Het professionalsprogramma, Cinekid for Professionals, is dit jaar volledig online te vinden via www.cinekid.com. Het industry event van Cinekid, dat plaatsvindt van 19 t/m 23 oktober, organiseert onder andere het interactieve Industry Forum. Ook het talentontwikkelings-programma Scriptlab gaat van start.  

;