Over ons

Livestreams in het hele land met bijzondere gasten tijdens het Cinekid festival

2020-09-24 12:00:00

Cinekid presenteert deze herfstvakantie twee weken lang vanuit tien festivallocaties in Amsterdam, Haarlem, Groningen, Enschede, Nijmegen, Breda en Rotterdam dagelijks een live programma met een premièrefilm of serie. De kaartverkoop voor het hele Cinekid-programma is nu gestart.

Cinekid, het grootste kinderfilmfestival van de wereld, presenteert deze herfstvakantie twee weken lang vanuit tien festivallocaties in Amsterdam, Haarlem, Groningen, Enschede, Nijmegen, Breda en Rotterdam dagelijks een live programma met een premièrefilm of serie. De livestreams maken het mogelijk dat ondanks corona kinderen in heel Nederland gelijktijdig een feestelijke première met bijzondere gasten samen kunnen beleven. Ze proeven mee met een interactieve kookworkshop bij de film De Schooltuin of krijgen samen met de acteurs uit de nieuwe Nederlandse serie Rudy’s Grote Kerstshow dansmoves onder de knie. Op alle festivallocaties kunnen nieuwsgierige kinderen en hun ouders naast films ook interactives ervaren en workshops volgen. De kaartverkoop voor het hele Cinekid-programma is nu gestart via www.cinekid.nl  

Livestream programma uitgelicht

10 oktober tot en met 16 oktober, regio Noord: Amsterdam (Het Ketelhuis, Eye Filmmuseum, Studio/K), Filmschuur Haarlem, Forum Groningen en Concordia Enschede.

10 oktober
De Schooltuin (Regie: Mark Verkerk) is een documentaire door de ogen van een groep kinderen die zelf groenten verbouwen in hun schooltuin.
Extra: Chef-kok Joris Bijdendijk geeft een kookworkshop om je vingers bij af te likken.

11 oktober
The Crossing (Regie: Johanne Helgeland) is spannend oorlogsavontuur uit Noorwegen over vier kinderen die op de vlucht zijn.
Extra: Een interactieve quiz met belangrijke stellingen over vrijheid en vluchten.

12 oktober *
Getekend voor het leven (Regie: Quinty Misiedjan) is de persoonlijke film van YouTuber Quinty Misiedjan die op pad ging voor War Child en laat zien hoe kinderen kind blijven in een omgeving van oorlog.
Extra: Q & A met filmmaker Quinty Misiedjan.

13 oktober *
Marona (Regie: Anca Damian) is een fantasievolle animatiefilm over het snoezige straathondje Marona.
Extra: Inleiding door filmmaker Anca Damian met na afloop van de film tips en tricks van prijswinnende animator Sjaak Rood.

14 oktober *
Sune’s keuze (Regie: Jon Holmberg) is een razendsnelle Zweedse actiekomedie over de hilarische Sune die enorme keuzestress heeft.
Extra: De Grote Dilemma Quiz! Voor altijd poep aan je schoenen of voor altijd zweethanden?

15 oktober *
Calamity (Regie: Rémi Chayé) is een animatiefilm en de openingsfilm van Cinekid over de stoere Martha ‘Calamity’ Jane die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen.
Extra: Inleiding door de Franse prijswinnende regisseur Rémi Chayé en na afloop een gesprek met stoere grensverleggende kinderen.

16 oktober
Rudy’s Grote Kerstshow (Regie: Anna van der Heide en Nicole van Kilsdonk) is een gloednieuwe kinderkerstserie over de jonge popster Rudy, die per ongeluk wordt ontvoerd.
Extra: Leer de dansmoves uit de officiële videoclip van de acteurs uit de serie onder wie Rudy (Kylian) zelf.

17 oktober tot en met 23 oktober, regio Midden & Zuid: Chassé Breda, LantarenVenster Rotterdam en LUX Nijmegen.

17 oktober *
Lange leve de koningin (Regie: Esmé Lammers) is een hartverwarmende must-see uit de Cinekid VPRO Gids Top 100-lijst over een achtjarig meisje dat schaakles krijgt van een van de schaakstukken zelf, de koningin.
Extra: Een filmquiz met iedereen uit Breda, Rotterdam en Nijmegen.

18 oktober
Poeslief (Regie: Mark Verkerk) laat de allerleukste kattenfilmpjes als compilatie zien. Filmkat Abatutu (stem van Nicolette Kluijver) geeft commentaar op alle films.
Extra: Kattenster Abatutu geeft een Masterclass hoe je huisdieren portretteert.

19 oktober *
Sune’s keuze (Regie: Jon Holmberg) is een razendsnelle Zweedse actiekomedie over de hilarische Sune die enorme keuzestress heeft.Extra: De Grote Dilemma Quiz! Voor altijd poep aan je schoenen of voor altijd zweethanden?

20 oktober *
Brainstorm (Regie: Robert Schinkel) is het televisiejeugdprogramma met Job de professor en Janouk de testpiloot die samen spectaculaire proeven doen om te ontdekken hoe je hersenen en geest werken.
Extra: Leer je brein kennen met Job en Janouk na twee afleveringen Brainstorm.

21 oktober
Jackie en Oopjen (Regie: Annemarie van de Mond) is een vrolijke avonturenfilm waarin Jackies nieuwe BFF zomaar uit een schilderij uit 1634 komt gestapt.
Extra: Hoofdrolspelers Frouke Verheijde (Jackie) en Sarah Bannier (Oopjen) komen langs en nemen je mee naar hun totaal verschillende werelden.

22 oktober
The Crossing (Regie: Johanne Helgeland) is een spannend oorlogsavontuur uit Noorwegen over vier kinderen die op de vlucht zijn.
Extra: Een interactieve quiz met belangrijke stellingen over vrijheid en vluchten.

23 oktober *
Calamity (Regie: Rémi Chayé) is een animatiefilm en de openingsfilm van Cinekid over de stoere Martha ‘Calamity’ Jane die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen.
Extra: Inleiding door de Franse prijswinnende regisseur Rémi Chayé en na afloop een gesprek met stoere grensverleggende kinderen.

*Deze livestreams zijn ook gelijktijdig te zien via Cinekid Play, het nieuwe online platform van Cinekid. Kijk op: www.cinekid.nl

 

;