Over ons

Geoffrey Lilleman, TeYosh en Eden Mitsenmacher presenteren nieuwe interactives op Cinekid 2020

2020-07-16 12:03:00

Dit jaar zowel online als op festivallocaties in Amsterdam.

Cinekid, ’s werelds grootste filmfestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar, kondigt de eerste namen aan van het MediaLab 2020. Cinekid heeft voor de 34ste editie de kunstenaars Geoffrey Lilleman, TeYosh en Eden Mitsenmacher gevraagd om gloednieuwe werken te maken. Hiermee spelen de makers in op onze digitale wereld die zij op een interactieve manier voor kinderen willen laten ervaren.
Het MediaLab 2020 heeft een andere vorm dan anders. Cinekid gaat naar de kinderen toe, online en in hun eigen buurt. De installaties zijn daarom verspreid door Amsterdam te zien tegenover Het Ketelhuis, op de nieuwe locatie van De Krakeling, Eye Film Museum, Studio K en de Meervaart. De kunstwerken zijn ook toegankelijk via het virtuele festivalhart Cinekid Thuis. 

Geoffrey Lilleman – Parallel Archeology
Het werk dat Geoffrey in opdracht van Cinekid heeft ontworpen is een digitale wensput. Zodra je door de wensput valt, beland je in een ruimtelijke ondergrondse wereld met de archeologie van het internet vol bizarre vondsten en digitale relikwieën.
 
TeYosh – The Fortune Teller
TeYosh maakt een interactieve animatie voor Cinekid. Via een scherm heb je een ontmoeting met een digitale fortune teller die je aan de hand van vragen leert kennen, en je uiteindelijk je toekomst in een nieuwe technologische planeet voorspelt. 
 
Alice Wong & Simon Tse - Color Hunter
Color Hunter is een spel waar je op kleuren jaagt. Het spel is een co-productie met MU (Eindhoven) en de makers Alice Wong & Simo Tse.
 
Eden Mitsenmacher – nog geen titel
Kinderen kunnen verschillende geluiden beluisteren, toevoegen en samenbrengen tot een soundscape via een ASMR machine. En vooraf het bezoek aan dit interactive werk, kunnen kinderen thuis al geluiden opnemen.
 
Andere kunstwerken die te zien zijn, zijn onder meer afkomstig van The Hmm, Sander Veenhof & Leonieke Verhoog en Tangerine Tree.
 
Werken in opdracht
De afgelopen jaren geeft Cinekid jaarlijks aan meerdere kunstenaars of ontwerpers de opdracht om een werk te ontwikkelen voor in het MediaLab. Dit is de plek waar kinderen tijdens het festival nieuwe vormen van storytellen kunnen ontdekken door de ogen van verschillende kunstenaars. Een nieuwe blik en soms een andere blik, de nieuwsgierigheid prikkelend. Ieder jaar geeft Cinekid opdrachten aan kunstenaars om op onderzoek te gaan in de wereld van nieuwe vertelvormen, samen met de kinderen.
 
Eerdere kunstenaars die hun project op Cinekid toonden waren onder meer Melanie Bonajo met haar werk TouchMeTell en Abner Preis met Eden’s Adventures. Internationale bekende kunstenaars als David O’Reilly en het collectief Marshmallow Laser Feast hebben hun bijzondere interactieve werken ook al eerder met het Cinekid-publiek gedeeld.
 
Over Cinekid
Cinekid is ‘s werelds grootste kinderfilmfestival dat in 2020 met 40 locaties verspreid over heel Nederland plaatsvindt. Het festival heeft dit jaar een online festivalhart via Cinekid Thuis en op tientallen locaties verspreid in het land, kunnen kinderen van 3 tot 14 jaar dagelijks nieuwe, bijzondere en opvallende films en televisieproductie bekijken, workshops doen en games spelen, makers ontmoeten en nog veel meer. Cinekid Festival vindt plaats van 7 t/m 23 oktober in het hele land.

;