Pers

Cinekid Festival op tour langs 35 steden in Nederland

2019-09-18 10:05:00

Cinekid, ’s werelds grootste mediafestival voor kinderen, vindt niet alleen plaats in Amsterdam. Tussen 12 en 27 oktober doet het festival bijna 40 filmtheaters aan, verspreid door heel Nederland.

Tijdens Cinekid on Tour maken tienduizenden kinderen uit heel Nederland kennis met bijzondere jeugdfilms, kunnen ze interactieve installaties en nieuwe games ontdekken en krijgen ze een kijkje in de keuken via diverse mediaworkshops. Ieder theater voegt doorgaans nog eigen films en activiteiten aan het programma toe.

Deelnemende theaters zijn:

Filmhuis Alkmaar
Filmhuis Almelo
Filmhuis Parkvilla Alphen aan den Rijn
De Lieve Vrouw Amersfoort
Plein Theater Amsterdam
Focus Filmtheater Arnhem
Filmtheater het Kruispunt Barendrecht
Filmtheater Cinebergen Bergen
Chassé Theater Breda
Filmhuis Bussum
Stadscentrum het Parochiehuis Delden
Filmhuis Lumen Delft
Filmhuis De Keizer Deventer
Herberg de Pol Diepenheim
Vue Eindhoven
Concordia Film Enschede
Podium ’t Beest Goes
De Reggehof Goor
Filmhuis Gouda
Groninger Forum
Filmschuur Haarlem
Filmtheater Hilversum
Het Cultuurgebouw Hoofddorp
Cultureel Centrum het Beaufort Markelo
Cinema Middelburg
LUX Nijmegen
Groene Engel Oss
Strandtheater Houten Kaap Ouddorp
ECI Cultuurfabriek Roermond
In de Lugt Rotterdam
LantarenVenster Rotterdam
't Hoogt Utrecht
Calypso Theater Wijk bij Duurstede
Luxor Zutphen
Filmtheater Fraterhuis Zwolle

MediaLabs en extra’s door heel Nederland
Wederom breiden steeds meer filmtheaters hun aanbod uit. Op verschillende locaties in het land staan indrukwekkende MediaLabs, geïnspireerd op het MediaLab in Amsterdam (een digitale speeltuin met interactieve installaties, games en mediaworkshops). In de theaters in Groningen, Bussum, Enschede en Alkmaar staan hits als de gif-workshop GIF it to me, de green screen-installatie How to vlog, de LED-game Linewobbler en het virtual reality-spel Flotsam Fluke (winnaar van de Gouden Leeuw Publieksprijs Cinekid 2018).

Dit jaar ontmoeten de jonge bezoekers van de Westergas in Amsterdam, Filmhuis Alkmaar en LantarenVenster Rotterdam elkaar in de digitale wereld van Terra Nova. In dit bouwspel kunnen ze samen nieuwe werelden creëren.

Over Cinekid
Cinekid is ‘s werelds grootste mediafestival voor de jeugd tussen de 3 en 14 jaar. Jaarlijks bezoeken bijna 70.000 kinderen en hun begeleiders het festival op de Westergas in Amsterdam en 35 filmtheaters in Nederland. Ze maken kennis met de nieuwste jeugdfilms, -series en -documentaires, ontdekken de maker in zichzelf en gaan op safari in het MediaLab: een grote digitale speeltuin met interactieve kunstinstallaties, games en mediaworkshops.

Cinekid Festival vindt plaats van 19 t/m 25 oktober in de Westergas in Amsterdam en tourt van 12 t/m 27 oktober door het land. Op donderdag 3 oktober wordt het complete festival-programma van Amsterdam bekendgemaakt en start de online kaartverkoop.

 

;