Home

Jeugdfilms óók voor volwassenen

Cinekid blijft op! Bekijk de mooiste jeugdfilms tijdens de Nacht van de Leeuw.

Van 21 t/m 24 oktober geven wij volwassen filmliefhebbers de kans om in de avonduren de indrukwekkendste jeugdfilms van het Cinekid Festival te bekijken. Want wie houd er niet van ontroerende coming-of-age of fantasierijke avonturenfilms?

Alle films worden vertoond in het Machinegebouw op de Westergasfabriek in Amsterdam. De voorstellingen starten om 19.30 uur. De online kaartverkoop start op donderdag 3 oktober. VERS-leden kunnen op vertoon van hun ledenpas bij de kassa gratis naar binnen. 

De volgende films hebben we in de aanbieding: 

A Colony

Geneviève Dulude-De Celles, Canada
Maandag 21 oktober - 19.30 uur

Om je beter te voelen kun je praten, lachen, zweten, huilen of schreeuwen, zegt een buurvrouw tegen de twaalfjarige Mylia. Die weet nog niet wat ze zal doen. Het is al moeilijk genoeg op haar nieuwe school, met onwennige feestjes en een jongen die wil friemelen. Alleen bij opstandige klasgenoot Jimmy durft ze iets van zichzelf te laten zien. Puberperikelen die je echt raken.

Koop hier je tickets

Rennen naar de hemel

Mirlan Abdykalykov, Kirgizië
Dinsdag 22 oktober - 19.30 uur

Niemand in dit mooie bergdorpje in Kirgizië kan zo hard rennen als de twaalfjarige Jekshen. Dat betekent niet dat hij het makkelijk heeft. Hij maakt zich zorgen over zijn gescheiden vader, maar hij blijft in hem geloven. Ontroerend en hoopvol verhaal over de liefde tussen ouder en kind, en over rennen naar een beter leven.

Koop hier je tickets

The beroemde bereninvasie van Sicilië

Lorenzo Mattotti, Frankrijk, Italië
Woensdag 23 oktober - 19.30 uur

Stoer en avontuurlijk animatiesprookje over een berenvolk dat naar de mensenwereld trekt om de ontvoerde zoon van hun koning op te sporen. Eenmaal in de stad bevalt het ze prima, maar als ze de slechte gewoontes van de mensen overnemen gaat het mis. Met wondermooi geanimeerde geesten, een tovenaar en een reusachtige zeeslang.

Koop hier je tickets

 

Baan 4

Emiliano Cunha, Brazilië
Donderdag 24 oktober - 19.30 uur

Baantjes trekkend in het zwembad voelt de twaalfjarige Amanda zich snel en sterk, en onder water kan ze wegdromen. In de echte wereld is ze minder op haar gemak, zeker nu haar lichaam begint te veranderen en een nog sneller zwemmende vriendin haar rivaal wordt als het om jongens gaat. Intiem en betoverend, maar ook onverwacht heftig als in een horrorfilm.

Koop hier je tickets

;