Home

Meld je aan als Cinekid vrijwilliger

Om ons festival opnieuw tot een groot succes te maken zijn wij op zoek naar helden! Cinekid Festival is dit jaar van 7 t/m 23 oktober.

Cinekid is op zoek naar jou, help jij een handje mee?

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Cinekid Festival. Elk jaar dragen bijna 400 enthousiastelingen bij aan het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Zo zetten we samen een fantastische beleving van het festival neer voor de jonge bezoekers. Door de pandemie die de wereld over suist, zal Cinekid Festival dit jaar in een andere vorm plaatsvinden. We hebben dit jaar geen grote festivalkern op het oud vertrouwde Westergasterrein. In plaats daarvan zijn we in Amsterdam op vier verschillende locaties te vinden. Daarnaast is de vrijwilligerspoule dit jaar een stuk kleiner. We willen er echter zoals altijd een magisch jaar van maken. Ben jij werkend, gepensioneerd, studerend, maatschappelijk stagiair of gewoon op zoek naar een leuke ervaring? Meld je aan en help ons om er samen een onvergetelijk, COVID-19 proof evenement van te maken!

Wat vraagt Cinekid?

 • Inzet, betrouwbaarheid, een goede werkhouding en frisse zin
 • Een minimale beschikbaarheid van 2 dagen in de periode van 5 t/m 16 oktober
 • Een 1,5m afstand mentaliteit

Wat biedt Cinekid jou?

 • Een uniek kijkje achter de schermen van een mediafestival
 • Een inlogcode voor het online platform van Cinekid Festival 2020!
 • Mogelijkheid om films te kijken tijdens het festival, voor of na je dienst
 • Lekker eten en drinken op de dagen dat je werkt
 • Een Cinekid bedankje en Cinekid T-shirt

Lijkt het jou leuk om mee te werken aan het festival? Lees hieronder meer over de verschillende functies en kijk wat jou het meeste aanspreekt.

Functie omschrijving Cinekid 2020

Bij het aanmelden als vrijwilliger vragen we je aan te geven welke functies jouw voorkeur hebben. De werktijden verschillen per functie. Een dienst duurt gemiddeld van 9.00 uur tot 17.00 uur. Het kan echter voorkomen dat je dienst later begint en/of eindigt, dit weet je wanneer je je rooster hebt ontvangen. De dagen waarop je ingezet kan worden, zijn:

 • Maandag 5 oktober t/m vrijdag 9 oktober - Cinekid Scholenprogramma
 • Woensdag 7 oktober – Opening Cinekid Festival
 • Vrijdag 9 oktober – Cinekid Special Event
 • Zaterdag 10 oktober t/m vrijdag 16 oktober – Cinekid Festival

Activiteitenbegeleider workshops

Tijdens het festival is er bij elke bioscoop een miniversie van het Medialab met een inloop- en/of inschrijf workshop. Kinderen worden aangespoord om bij deze activiteiten zelf aan de slag te gaan. Lijkt het jou leuk om tijdens het festival zelf aan de slag te gaan, kinderen hun creativiteit te prikkelen en ze een handje op weg of verder te helpen wanneer dit nodig is? Meld je dan aan als activiteitenbegeleider workshops!

Deze functie is 16+

Activiteitenbegeleider Medialab installaties

Tijdens het festival is er bij elke bioscoop een miniversie van het Medialab: elke locatie heeft 3 of 4 interactieve werken en installaties die kinderen kunnen uitchecken. Lijkt jou het leuk om meer te weten te komen over de nieuwste 3D-ervaringen, virtual reality-spellen en animatieworkshops? Ben je een kindervriend die het leuk vindt om het publiek van Cinekid uit te dagen om deze installaties te leren kennen? Word dan vrijwilliger in het MediaLab! Niet gevreesd: technische kennis is geen vereiste. Scherp toezien op de 1,5-regel uiteraard wel. Meer overtuiging nodig? Bekijk deze sfeerimpressie van het MediaLab van vorig jaar.

Deze functie is 16+

Zaalwacht

Als zaalwacht ben je verantwoordelijk voor het scannen van de entreekaartjes, zorg je ervoor dat de jonge bezoekers stemmen voor de publieksprijs, begeleid je het publiek, beantwoord je hun vragen en zorg je ervoor dat de zaal netjes blijft. Een belangrijke toevoeging dit jaar is dat jij scherp toeziet op de 1,5m afspraak wanneer ouders aanwezig zijn. Bij de only kids events houd jij extra een oogje in het zeil voor vragende blikken en schiet je te hulp. De werkzaamheden zijn erg divers, maar je staat altijd in contact met de festivalbezoekers. Als zaalwacht ben je geregeld in de filmzaal aanwezig en heb je dus de kans een hoop films mee te kijken!

Deze functie is 13+

Host(ess)

Als host(ess) ben jij het gezicht van Cinekid. Bezoekers komen naar jou toe voor vragen en begeleiding. Jij zorgt ervoor dat iedereen zijn jas kwijt kan in de garderobe, dat tickets worden gescand, dat iedereen een programmakrant ontvangt, de weg weet op locaties en/of je enthousiasmeert de bezoekers om een publieksenquête in te vullen. Ben jij gastvrij en houd je ervan om mensen te ontvangen en wegwijs te maken? Dan is de functie van gastheer of –vrouw echt iets voor jou.

Deze functie is 16+

All-round vrijwilliger tijdens de speciale evenementen

 • Woensdag 7 oktober – Opening Cinekid Festival
 • Vrijdag 9 oktober – Cinekid Special Event

Tijdens deze twee momenten hebben wij altijd wat ondersteuning nodig. De diensten zijn ’s avonds waardoor het belangrijk is dat je ouder bent dan 16 jaar. De werkzaamheden zijn erg afwisselend. Met een klein team zorg je voor ondersteuning bij op- en afbouw, gastenontvangst, help je de locatiemanagers om het programma in goede banen te leiden en zorg je ervoor dat alle gasten voorzien zijn van een hapje en een drankje. Lijkt het jou leuk om Cinekid Festival van achter de schermen te beleven? Houd je van wisselende werkzaamheden en contact met gasten? Meld je dan aan voor dit team!

Deze functie is 16+

Cinesidekick/ Supercrew

Lijkt het jou leuk om meer verantwoordelijkheid te dragen tijdens het festival en om je helemaal onder te dompelen in het festival gedruis? Dan hoor jij thuis in dit team! Tijdens het festival ondersteun je de vrijwilligerscoördinatoren bij de taken die op dat moment urgent zijn, help je met een stukje coördinatie van de vrijwilligers en kan je flexibel worden ingezet. Zo kan het voorkomen dat je je dag start met het ontvangen van de vrijwilligers en deze naar de juiste plek brengen, later als zaalwacht werkt en je dag afsluit bij een Medialab installatie. Dit biedt je de kans om intensiever betrokken te raken bij de festivalorganisatie.

Deze functie is 16+

Ben jij overtuigd en kom jij als vrijwilliger je bijdrage leveren aan Cinekid Festival 2020 in Amsterdam? Meld je dan snel aan door het aanmeldformulier in te vullen. Je maakt hier eerst een account aan en kan je vervolgens aanmelden.

Wil jij als vrijwilliger werken bij Cinekid Festival maar niet in Amsterdam? Dat kan! Check hier of Cinekid On Tour ook bij jou in de buurt komt en stuur een mailtje naar vrijwilligers@cinekid.nl

Vragen?

Heb je nog vragen voordat je je aanmeldt? Of wil jij vrijwilligerswerk bij Cinekid Festival gebruiken als stage? Laat het ons weten door te mailen naar vrijwilligers@cinekid.nl.

Let op: Cinekid kan helaas geen reiskosten vergoeden.

;