Home

Regisseur voor een dag?

Grijp je kans en word regisseur voor één dag voor ons Ask your Audience-project. We zijn op zoek naar kinderen in de leeftijd van 4-10 jaar.

Cinekid Festival is het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste films, televisieproducties, media-installaties, workshops en tutorials zijn 14 dagen lang tijdens de herfstvakantie op 10 festivallocaties in het land te zien en via het nieuwe online platform Cinekid Play het hele jaar door!

ROSE stories (bekend van onder andere de theatervoorstelling Melk & Dadels en de kinderboeken Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes en Idje Wil Niet Naar de Kapper) verzameld met een scherp oog voor talent en een radar voor wat er leeft verhalen en brengt deze samen met de verteller de wereld in. ROSE stories helpt en stimuleert andere partijen om hetzelfde te doen: alles voor een zo groot mogelijke stroom aan mooie, nieuwe verhalen.

ROSE Stories organiseert WRITERSROOM, een broedplaats en netwerkgelegenheid die staat voor vernieuwing van ontwikkelingsmogelijkheden. Drie schrijvers zullen hun scenario in ontwikkeling presenteren aan een publiek van vakgenoten en geïnteresseerden. Het doel is meer aandacht genereren voor inclusiviteit in audiovisuele producties, schrijvers verder op weg helpen in hun verhaalontwikkeling en Nederlandse producties beter aan te laten sluiten op de behoeften van een divers publiek.

Deze editie organiseren ROSE Stories en Cinekid samen een editie voor drie jeugdprojecten!

Cinekid en ROSE stories zijn op zoek naar kinderen die deel willen uitmaken van een ‘Ask your Audience’ sessie in samenwerking met ROSE Stories op woensdag 16 december. Tijdens deze sessie krijgen drie schrijvers van een jeugdplan voor televisie, theater of film de kans om hun jeugdfilms of series in ontwikkeling te presenteren aan hun doelgroep.

De makers presenteren hun project en vragen de kinderen om hun mening. Voor de makers is dit een unieke kans om te zien hoe de doelgroep reageert op hun project en om te zien wat wel of niet werkt in het verhaal. De kinderen hebben dus een grote invloed op het uiteindelijke resultaat van de serie of film !

Naar wie zijn we op zoek?
We zijn op zoek naar deelnemers in de leeftijd van 4-10 jaar. Op basis van de doelgroep van de projecten delen we de groepen op (max 5 deelnemers per groep).

Wanneer vindt het plaats?
Ask your Audience vindt plaats op woensdagmiddag 16 december 2020 tussen 14:00 en 17:00 in Amsterdam. De moderator, het kinderpanel en de schrijver zullen fysiek aanwezig zijn (uiteraard rekening houdend met alle veiligheidsmaatregelen). Elke groep neemt deel aan een sessie van ongeveer 1 uur waarbij 1 project wordt besproken. Het adres van de locatie wordt later in een bevestigingsmail gedeeld.

Wat bieden wij?
De deelnemende kinderen krijgen de kans om regisseur voor een dag te zijn! Daarnaast ontvangen ze een Cinekid goodiebag met o.a. een popsocket, stickers én een abonnement voor Cinekid Play!

Hoe aan te melden?
Als uw kind interesse heeft om deel te nemen, of als u nog verdere vragen heeft, kunt u mailen naar [email protected] met als onderwerp Ask your Audience. Stuur ons de leeftijd van uw kind(eren) en in twee zinnen iets over hem/haar en waarom hij/zij mee wil doen. De deadline om aan te melden is vrijdag 4 december 2020.


;