Home

Engelssprekende kinderen gezocht

Grijp je kans en word regisseur voor één dag voor ons Ask your Audience-project.

Cinekid Festival is het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. Dit jaar toegankelijk voor meer kinderen en professionals dan ooit, met een online festival en fysieke festivals door het hele land! De nieuwste films, televisieproducties, media-installaties, workshops en tutorials zijn 14 dagen lang op 10 festivallocaties in het land te zien en via het nieuwe online platform van Cinekid. 

Tijdens het Cinekid Festival in de herfsvakantie vindt ook Cinekid for Professionals plaats: een internationale, meerdaagse bijeenkomst voor de kindermedia-industrie.

Cinekid is opzoek naar kinderen die deel willen uitmaken van de ‘Ask your Audience’ sessies. Tijdens deze sessies krijgen experts uit de industrie de kans om hun jeugdfilms of series in ontwikkeling te presenteren aan hun doelgroep. De makers presenteren hun project en vragen de kinderen om hun mening. Voor de makers is dit een unieke kans om te zien hoe de doelgroep reageert op hun project en om te zien wat werkt. Dit kinderpanel kan zelfs een grote invloed hebben op het uiteindelijke resultaat van de film of serie!

Naar wie zijn we op zoek?
We zijn op zoek naar Engelssprekende deelnemers voor vier focusgroepen in de volgende leeftijdscategorieën:
Focusgroep 1: 4 - 6 jaar oud
Focusgroep 2: 6 - 8 jaar oud
Focusgroep 3: 8 - 10 jaar oud
Focusgroep 4: 10 - 12 jaar oud

Wanneer vindt het plaats?
Ask your Audience vindt plaats op woensdag 14 en donderdag 15 oktober 2020. De moderator en de kinderen zullen fysiek aanwezig zijn (rekening houdend met alle veiligheidsmaatregelen) op het Cinekid kantoor in Amsterdam. De maker van het project zal online deelnemen. Elke focusgroep neemt deel aan een sessie van ongeveer 1 uur waar meerdere projecten worden besproken (max. 3 projecten).

Wat bieden wij?
De deelnemende kinderen krijgen de kans om regisseur voor een dag te zijn! Daarnaast bieden wij een login aan waarmee je drie maanden  lang gratis toegang hebt tot ons nieuwe online platform dat lanceert tijdens het festival.

Hoe aan te melden?
Als uw kind interesse heeft om deel te nemen, of als u nog verdere vragen heeft, kunt u mailen naar Eline Warnier, professionals@cinekid.nl met als onderwerp Ask your Audience. Stuur ons de leeftijd van uw kind(eren), de data van beschikbaarheid en in twee zinnen iets over hem/haar en waarom hij/zij mee wil doen. 

;