Home

Regisseur voor één dag?

Grijp je kans en word regisseur voor één dag voor ons Ask your Audience-project bij Cinekid for Professionals. Wil jij ons en de makers van de coolste nieuwe kindercontent helpen door ons te adviseren, uit te leggen en te vertellen wat jij zou willen zien? We zijn op zoek naar Engels-sprekende kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar oud.

Cinekid is op zoek naar kinderen die onderdeel willen uitmaken van onze Ask your Audience-sessie. Tijdens Cinekid for Professionals bieden we internationale professionals de kans om hun kinderfilm of -serie in ontwikkeling te presenteren aan hun doelgroep. De vertegenwoordigers zullen hun project presenteren en de kinderen om hun mening vragen. Dit is een unieke kans voor makers om te zien hoe hun publiek op hun project reageert en erachter te komen wat goed werkt bij de doelgroep. Ook is het een hele speciale kans voor kinderen om inspraak te hebben op deze toekomstige films en series! 

Naar wie zijn we op zoek? 

We zijn op zoek naar Engels-sprekende deelnemers in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Op basis van de doelgroep van de projecten delen we de groepen op in kleinere focusgroepen.

Wanneer vindt het plaats?
Ask your Audience vindt plaats tijdens Cinekid for Professionals op woensdag 20 oktober en donderdag 21 oktober in Pakhius de Zwijger en/of het Marineterrein in Amsterdam. De focusgroepen zullen gepland worden tijdens deze dagen, elke sessie zal ongeveer 1 tot 1,5 uur duren. 

Wat bieden wij?

Geselecteerde professionals presenteren hun film of series in ontwikkeling aan kleine panels van kinderen. Daarna zullen zij samen in gesprek gaan en zullen de professionals vragen stellen over het verhaal, de thema's en allerlei anderee dingen gerelateerd aan het project. Een moderator zal tijdens de sessies aanwezig zijn om een waardevol gesprek te creëren en begeleiden. De meeste vertegenwoordigers zullen op locatie aanwezig zijn, waar wij de nodige COVID-19 maatregelen zullen nemen. Sommige vertegenwoordigers zullen via videoverbinding deelnemen. 

Wat bieden wij?
De deelnemende kinderen krijgen de kans om regisseur voor een dag te zijn! Daarnaast ontvangen ze een gratis ticket voor een voorstelling tijdens Cinekid Festival, toegang tot het MediaLab én gratis toegang tot Cinekid Play!

Hoe aan te melden?
Als uw kind interesse heeft om deel te nemen, of als u nog verdere vragen heeft, kunt u mailen naar [email protected] met als onderwerp 'Ask your Audience 2021'. Stuur ons de naam en leeftijd van uw kind(eren), iets over hem/haar en een korte motivatie voor deelname. De deadline om aan te melden is maandag 20 september om 12:00 CEST.


;