Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Home

Cinekid tips voor IDFA 2022

Deze mooie jeugddocumentaires zijn te zien op het International Documentary Filmfestival Amsterdam!

IDFA vindt van woensdag 9 t/m zondag 20 november plaats in Amsterdam. Het programma van onze festivalvrienden staat boordevol prachtige jeugddocumentaires. Welke je zeker moet gaan kijken vind je hier! 

IDFA Junior: Ochtend

Klik hier voor tijden en kaartjes
Leeftijd: 9+

Het ochtendprogramma van IDFA voor kinderen vanaf 9 jaar met pareltjes van jeugddocumentaires. Je kijkt drie films uit het huidige IDFA programma en een klassieker uit een eerder festival. De kinderen krijgen de kans om makers en hoofdpersonen het hemd van het lijf te vragen. Dit programma is in het Nederlands. 

De films uit het programma: 

  • Beyond Our Stars
  • Hello Salaam
  • Oasis
  • Jasmin’s Two Homes

Waters of Pastaza

Klik hier voor tijden en kaartjes
Leeftijd: 4+

Waters of Pastaza (De kinderen van de rivier) gemist op Cinekid Festival? Grijp je kans bij IDFA! Op de grens van Ecuador en Peru zwermt een groep inheemse Achuar-kinderen door de jungle. De natuur is hun habitat, hun speeltuin en werkgebied. Met ogenschijnlijk gemak klimmen ze in torenhoge bomen om groente en fruit te oogsten en gaan ze uit vissen in een motorbootje. Ze komen allerlei kleine dieren tegen, snijden uit hout een eigen vliegtuigje en spelen in een waterval.

 

Girl Gang

Klik hier voor tijden en kaartjes
Leeftijd: 11+

Het is de droom van menig tiener: influencer worden. Het lijkt ook zo makkelijk. Je neemt elke dag een paar leuke filmpjes op, gebruikt wat slimme tags en de volgers, gratis goodies en het geld stromen binnen. Maar schijnt bedriegt in dit als sprookje ingekaderde portret van de veertienjarige Leonie. Statistieken over de relatie tussen tieners en influencers – ‘48 procent voelt zich meer verbonden met idolen op sociale media dan met echte vrienden’ – voorzien Girl Gang van context.

;