Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Home

Bekijk hier alle festivalvideo's

Beleef Cinekid Festival 2022 met onze dagrecaps vanuit het festivalhart Pathé Amsterdam Noord!

Aftermovie Cinekid Festival 2022

De opening, eregast Burny Bos, het scholenprogramma, het MediaLab, Cinekid for Professionals en de festivallocaties in heel Nederland: de herfstvakantie stond op z'n kop met Cinekid Festival! Geniet samen met ons na met de aftermovie. 

Woensdag 12 oktober

Woensdag was de grote opening van Cinekid Festival 2022! Tijd voor filmsterren Amani-Jean Philippe en Ole van Hoogdalem om te stralen op de rode loper. Zij spelen de hoofdrol in de Nederlandse jeugdfilm Totem, die woensdag in wereldpremière ging op ons festival! Natuurlijk was ook regisseur Sander Burger aanwezig. Samen met onze directeur Heleen Rouw en de Junior Crew openden ze het festival op feestelijke wijze, we zijn begonnen!

Donderdag 13 oktober

Er was niemand te vinden in de schoolklassen van Nederland, want alle scholieren waren te vinden bij Cinekid Festival! De filmzalen van ons festivalhart waren gevuld met nieuwsgierige kinderen, die naast het kijken van films ook meededen met de leukste randprogramma's. Zo maakten ze hun eigen kostuums en leerden ze alles over sounddesign. Uiteraard ging het ook los in het MediaLab met de nieuwste AR, VR en andere digitale werken!

Zaterdag 15 oktober

De scholendagen zijn afgelopen en dat betekent dat Cinekid Festival nu geopend is voor het grote publiek! Jullie konden proeven van de eerste premières en gingen op verkenningstocht in het MediaLab en het buitenterrein. Uiteraard waren er speciale gasten! Regisseur Sander Burger en hoofdrolspelers Amani-Jean Philippe en Ole van Hoogdalem waren bij de publiekopening van Totem om al jullie vragen te beantwoorden. De eerste masterclasses gingen van start, zoals Stemacteren met Robotbroer, en er werd met graffiti gespoten bij het Straatmuseum!

Zondag 16 oktober

Vandaag was een bijzondere dag! Onze eregast Burny Bos was te gast in Pathé Amsterdam Noord, en hij had wat oude bekenden meegenomen! De cast, én de iconische takelwagen, van Pluk van de Petteflat waren aanwezig om de CineKlassieker te kijken op het grote scherm en na te praten met het publiek. Dat niet alleen, er werd ook een gloednieuwe prijs in het leven geroepen: de Eigenwijsprijs! Dat vierden we ook op het festivalterrein, met de supershow van Skitta. En meer nieuws! Er waren twee episodes uit de spannende sciencefiction serie Zenith II te zien. Hoofdrolspelers Josephine Arendsen en Raphael van den Andel nemen je mee door ons festivalhart!

Maandag 17 oktober

Het was weer een drukke boel op Cinekid Festival! De spannende Nederlandse jeugdfilm Matties ging in wereldpremière in de bioscoop, uiteraard met de cast en crew! Het was griezelen geblazen met de masterclass spooky special make-up. En de enige echte Jeugdjury van Cinekid Festival kwam langs bij ons festivalhart Pathé Amsterdam Noord! Don, Dante, Daysha, Maud en Zef bepalen welke film de Jeugdjury Award mee naar huis mag nemen. Ze namen ook een kijkje in het MediaLab en gingen op avontuur tussen alle digitale werken!

Dinsdag 18 oktober

Het was een supergezellige én zonnige dag op Cinekid Festival! Het was drukke boel op het buitenterrein waar van alles te doen was: de opnames van Radio Cinekid waren in volle gang, de poffertjeskraam draaide overuren en stralende prinsessen deden mee aan de Miss Kwakoe Verkiezing! Ook binnen was er een hoop te beleven. Onze special guest van vandaag was Quinty Misiedjan, die je online kent als Quinsding! Ze gaf een masterclass sketches maken en je zag haar op het grote doek tijdens de première van De dikke data show.

Woensdag 19 oktober

Het was sportdag op Cinekid Festival! Tussen al het filmkijken door werd er getraind, gerend en geraasd op het festivalterrein. Mét speciale gasten! Ron Boszhard kwam langs voor een wedstrijdje latjetrap en judomaster Roy Meyer gaf een exclusieve judoclinic in de CineKeet. Ook ging het er wild aan toe op de stormbaan van XPLCT Studio's. Allemaal met een reden, want Zappsport bestaat twintig jaar én de Nederlanse speelfilm Dojo ging in première! Ky-Mani, Tahiz, Delano en Rosalien spelen in de film. Zij geven je een tour door het festival!

Donderdag 20 oktober

De cast van Matties (de winnaar van de Jeugdjury Award 2022) neemt je mee naar hun speciale vertoning, op ontdekking in het MediaLab en on air met Radio Cinekid! 

Vrijdag 21 oktober

Vandaag was alweer de laatste dag van Cinekid Festival in Amsterdam Pathé Noord! Daniël, Keisha en Nola Elvis nemen je mee naar de preview van de nieuwe jeugdserie over slavernijverleden Kofi's Tori. Regisseur Cees van Kempen kwam langs voor een speciale vertoning van de gloednieuwe natuurdocumentaire Wolf. En I Am Aisha sloot de dag af met een optreden op de Cineplaza!

Cinekid Festival in Chassé Breda

Samen met de herfstvakantie reist Cinekid Festival naar het midden en zuiden van Nederland! Hoe dat eraan toe gaat? Nou, in Breda met Knor, een gigantisch MediaLab en opa & oma-dag! Je ziet het in deze dagrecap van Cinekid Festival bij Chassé Theater in Breda!

;