Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Home

Cinekid op Queer Film Festival Utrecht

Op zondag 28 augustus cureert Cinekid een programma op Queer Film Festival Utrecht met korte animatiefilms over opgroeien, verschillen, erbij horen en jezelf zijn.

Cinekid heeft animatiefilms uit verschillende landen gecureerd voor een bijzondere middag in het Wilde Westen. Op deze middag zal kinderboeken schrijver Pim Lammers ook voor komen dragen uit zijn werk. Lammers schreef ‘Het lammetje dat een varkentje is’, een prentenboek over jezelf zijn dat het thema ‘transgender zijn’ op een luchtige manier aansnijdt. Daarnaast is het knutselatelier geopend waar kinderen tussen de films door met een knutselopdracht aan de slag kunnen gaan.

Lees hieronder alles over de films!

Ik wil naar de Cinekid Shorts op QFFU!
Koop een kaartje

Kuap

Regisseur: Nils Hedinge
Land: Zwitserland
Jaar: 2018
Duur: 8 minuten

Een kikkervisje slaagt er op de een of andere manier niet in om een kikker te worden en blijft alleen achter. Maar er valt veel te ontdekken in de vijver en volgend jaar komt de lente zeker weer. Een verhaaltje over opgroeien.

Luce and the Rock

Regisseur: Britt Raes
Land: België
Jaar: 2022
Duur: 13 minuten

Kleurrijk gecomponeerde, geometrische beelden vertellen het magische verhaal van Luce, het enige kind in een klein dorp, en van haar vriendschap met een rotsblok. Op een dag rolt de kei van de berg af, midden op het dorpsplein. Terwijl de volwassenen ten einde raad zijn, ontdekt Luce het kind in het rotsblok. Filmische kunst buiten de gebaande paden, uitdagend en slim.

Tijgertje zonder strepen

Regisseur: Raúl Morales Reyes
Jaar: 2018
Land: Zwitserland
Duur: 9 minuten

Een kleine tijger besluit een lange reis te maken op zoek naar zijn strepen. Hij zou namelijk dolgraag strepen hebben, net zoals al zijn vriendjes op de savanne.

Overboord 

Regisseurs: Filip Pošivač en Barbora Valecká
Jaar: 2020
Land: Tsjechië
Duur: 12 minuten

Op het eerste gezicht zijn Kameleon en Kiwi een vreemd stel: Terwijl de eerste de aandacht op zich vestigt met zijn veranderende kleuren, vermijdt de vervellende en bange Kiwi ten koste van alles de aandacht. Maar wanneer een storm hen berooft van het dak boven hun hoofd, doen verschillen er niet meer toe: Samen moeten ze de houten boot aan de oever bereiken. Maar dat is niet gemakkelijk! De ark is alleen voor paartjes, en Kameleon met zijn scherpe tong en de schele Kiwi zijn zeker geen paartje.

Roekoekleuren

Regisseur: Oana Lacroix
Jaar: 2018
Land: Zwitserland
Duur: 7 minuten

In een groot bos waar kleurige vogels leven, heeft iedereen zijn plaats gevonden in een boom die op henzelf lijkt en dezelfde kleur heeft. Maar wat gebeurt er als een vogel twee kleuren heeft?

;