Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Home

Nu in de bioscoop

Welke kinderfilms zijn nu in de bioscoop te zien? Met deze lijst ben je altijd op de hoogte van het nieuwste bioscoopaanbod!

Cinekid vindt kwalitatieve kinderfilms belangrijk. Daarom tippen wij de beste films die je nu in de bioscoop kunt kijken. De nieuwste films komen steeds bovenaan te staan! 

Comedy Queen

Vanaf: 21 december
Leeftijd: 9+
Klik hier voor een bioscoop bij jou in de buurt

Comedy Queen vertelt het verhaal van Sasha, een 13-jarige tiener die onlangs haar moeder heeft verloren. Haar moeder kampte met een depressie en besloot zelf haar leven te beëindigen. Haar vader is hierdoor erg somber geworden. Lachen doet hij al lang niet meer. Sascha besluit daarom “het leven” compleet anders aan te pakken dan haar moeder. Ze bedenkt vier overlevingsregels voor zichzelf. Regel 1; knip je lange haar af. Regel 2; Lees geen boeken meer. Regel 3; zorg nooit voor iets levends. Regel 4 is het belangrijkst: word de koningin van de lach! Want als ze haar vader weer aan het lachen kan krijgen, wordt het leven weer wat lichter… In haar nieuwe levensmotto wordt ze gevolgd door haar familie en vrienden, ook al zijn de grappen die ze vertelt niet altijd even grappig…

Comedy Queen was genomineerd voor de Beste Kinderfilm Award én Jeugdjury Award op Cinekid Festival 2022. Ook is Comedy Queen dit jaar een nieuwkomer in de VPRO Cinekid Top 100 films die je als kind gezien moet hebben!

Yuku en de Himalayabloem

Vanaf: 15 december
Alle leeftijden
Klik hier voor een bioscoop bij jou in de buurt

Yuku zingt en speelt zich een weg van lied naar lied in dit levendige avontuur vol verrassende vriendschappen en aanstekelijke muziek. Yuku, het oudste kind uit een grote muizenfamilie, moet de voedselvoorraad bewaken. Maar ze luistert liever naar haar oma, een meesterlijke verteller met een wonderlijke ukelele. Wanneer het einde van oma’s leven nadert, vertrekt Yuku op een muzikale zoektocht naar de eeuwig lichtgevende Himalayabloem, zodat oma die kan meenemen op haar ‘laatste reis’.

Yuku en de Himalayabloem is uitgeroepen tot Beste Kinderfilm tijdens Cinekid Festival 2022! Ook is Yuku en de Himalayabloem dit jaar een nieuwkomer in de VPRO Cinekid Top 100 films die je als kind gezien moet hebben!

Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland

Vanaf: 21 december
Alle leeftijden
Klik hier voor een bioscoop bij jou in de buurt

Ernest en Célestine gaan naar Brabbelland, het land waar Ernest vandaan komt, om zijn kapotte viool te laten repareren. Ernest wil helemaal niet terug, maar Célestine weet hem over te halen. Daar komen ze erachter dat muziek in het hele land verboden is, wat voor onze twee helden ondenkbaar is. Gelukkig krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Samen met een mysterieuze, geheime vriend brengen ze muziek en plezier terug voor iedereen in Brabbelland! 

Hotel Sinestra

Vanaf: 14 december
Leeftijd: 6+
Klik hier voor een bioscoop bij jou in de buurt

Wanneer een boze Ava tijdens de skivakantie in Hotel Sinestra haar overbezorgde ouders weg wenst, zijn de volgende morgen ineens alle volwassenen verdwenen. Eerst is het feest, maar al snel gaat er van alles mis. Ava en haar nieuwe vrienden besluiten alles op alles te zetten om samen met hun ouders kerst te kunnen vieren.

Knor

Vanaf: 13 juli
Leeftijd: 6+
Klik hier voor een bioscoop bij jou in de buurt!

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…

Knor heeft de Cinekid Leeuw voor Beste Nederlandse Kinderfilm gewonnen op Cinekid Festival 2022! Ook is Knor dit jaar een nieuwkomer in de VPRO Cinekid Top 100 films die je als kind gezien moet hebben!

;