Home

Cinekid-zondag bij Kanteen25

Kijk elke zondag een korte filmcompilatie van Cinekid tijdens de familiebrunch van Kanteen25 op het Marineterrein in Amsterdam!

Kanteen25 is een culinaire speelplaats waar lekker eten, verbinding, jong talent en kwaliteit gevierd wordt. Volgens Kanteen25 is de zondagse brunch de belangrijkste maaltijd van de week, waarbij je tijd doorbrengt met je familie en vrienden voordat de drukke week begint. Bij de zondagse brunch eet je klassieke brunchgerechten met een Kanteen25 twist: elk gerecht is lokaal, duurzaam en natuurlijk heerlijk!

Bij Kanteen25 houden ze ervan om kinderen een ruimte te bieden om te ontdekken, spelen en nieuwe vrienden te maken. Tegelijkertijd kunnen ouders ontspannen van hun brunch genieten op een kindvriendelijke plek. Met een kinderbibliotheek vol met boeken en bordspellen, een game-ruimte met arcade-spellen, een pooltafel en de nieuwe bioscoop waarin door Cinekid geselecteerde films te zien zijn, is er genoeg leuks te beleven!

Over cinema-zondag

 • Wanneer: vanaf zondag 22 mei elke week 
 • Hoe laat: vanaf 11:00 uur
 • Cinekid filmcompilatie: elke maand een nieuwe
 • Locatie: Kanteen25, Kattenburgerstraat 5 (gebouw 025), Marineterrein Amsterdam
 • Reserveren: klik hier

Over de films
Cinekid selecteert elke maand nieuwe filmcompilatie van korte films waar je elke zondag kunt binnenlopen wanneer je wilt! De eerste compilatie heet Animaatjes en bevat mooie, bijzondere en grappige internationale korte animaties. Hier zie je bijvoorbeeld een korte animatie waar twee vriendjes op de noordpool leren samenwerken, wat de nacht doet als het dag is, de zoektocht van een vogel naar een plek waar hij zich thuis voelt, hoe een school vissen een nieuwe vriend probeert te maken en wat er gebeurt als een mier en een beer vriendschap sluiten.

Acht korte films:

 • Pinguin (Animanimals) - Julia Ocker
  Ze je het voor je? Een VIP (Very Important Pinguïn) feest in Antarctica. De serveer-pinguïn heeft als taak om alle gasten tevreden te houden en serveert hen wijn en kersentaart. Hij neemt zijn taak erg serieus.
 • Nachtwandeling - Falk Schuster
  's Nachts, wanneer alles slaapt, ontwaakt een magische wereld van vormen in de kinderkamer met allerlei grappige dieren. Er valt zoveel te ontdekken. Alleen de naderende ochtend kan de avonturen van de nacht abrupt beëindigen. Maar de volgende nacht wacht al. 
 • IJsneus - Veronica L. Montano & Joel hofmann
  Bo en Moco wonen in een ijskoude wereld. Moco heeft altijd een snotneus en geeft het ijs hiervan de schuld. Hij probeert al het ijs te smelten met zijn vuurbrander. Tegelijkertijd probeert Bo de schade weer te repareren en probeert ze het ijs weer aan elkaar te naaien met naald en draad. 
 • Meneer Nacht heeft een dagje vrij - Ignas Meilūnas
  Waarom verandert de nacht in de dag? Meneer Nacht is in een eigenwijze bui en speelt overdag met het donker maken van voorwerpen in de stad. 
 • Roekoekleuren - Oana Lacroix
  In een landschap waar alle vogels slechts één kleur hebben en alleen zingen met hun vrienden in dezelfde kleur, voelt de rood met gele vogel zich overal misplaatst. Verdrietig en alleen zit hij in zijn nest, totdat het seizoen verandert en de kleuren van de herfst verschijnen.
 • Samen staan we sterk - Anais Sorrentino 
  Op een koude winterdag niest een verkouden beer zo hard dat een enorme steen losraakt en de ingang van zijn grot blokkeert. Opgesloten in de grot roept de beer om hulp, wie gaat het lukken om de beer te bevrijden? 
 • Vreemde vis - Krishna Chandran A. Nair
  Midden in de oceaan ziet een school vissen een grote, rode vis die op het wateroppervlak drijft. De vissen proberen alles te doen om de vis in hun midden op te nemen. 

;