Home

Nieuwe korte films op Cinekid Play deze meivakantie

Onze kijktip voor de meivakantie: deze vier nieuwe korte films op Cinekid Play!

De vier nieuwe films die nu op Cinekid Play te zien zijn, zijn allemaal van Nederlandse makers en waren allemaal te zien op Cinekid Festival 2021. 

Veel kijkplezier! 

Onderhuids

Leeftijd: 10+

Keesje zit bij een schoonzwemteam dat over een week een belangrijke wedstrijd heeft. Ze vindt dat spannend, net als het omgaan met de meisjes in haar team. De populaire Lize bepaalt wie bij haar groepje horen. Maar hoe zorg je ervoor dat je precies doet wat daarvoor nodig is?

Kijk hier of het Keesje lukt!

Aeronaut

Leeftijd: 6+

De tien jaar oude Kevin groeit op in een gezin met een agressieve vader. Hij droomt ervan piloot te worden zodat hij, samen met zijn zusje Jaimy, kan ontsnappen. Maar op een dag wordt zijn broederlijke liefde wel heel erg op de proef gesteld: zijn zusje heeft zijn nieuwe modelvliegtuig te pakken. 

Klik hier om te zien hoe dat afloopt!

Sunshine Motel

Leeftijd: 10+

De zevenjarige Roos is op vakantie met haar moeder in een zonnig land. Ze heeft er erg naar uitgekeken: zwemmen in zee, ijsjes eten en dansen in de kinderdisco. Als ze in het Sunshine Motel wakker wordt, merkt ze dat haar moeder haar alleen heeft achtergelaten. Ze besluit er toch een mooie dag van te maken, maar lukt haar dat ook?

Kijk het hier!

Hannah's droom

Leeftijd: 6+

Hannah woont samen met haar vader in een appartement. Hij is componist en door de lockdown werkloos en altijd thuis. Het meisje ziet hem steeds somberder en lustelozer worden. Wanneer ze ontdekt dat er veel muzikanten in de straat wonen, die ook thuis zijn, krijgt ze een idee. Nu moet iedereen alleen nog meewerken. 
 

Kijk de korte film hier!

;