Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Home

CineKlassiekers met Pasen op tv

Wat te doen in het lange paasweekend? Deze drie gouwe ouwe kinderfilms zijn dit weekend op televisie!

Zaterdag 16 april

Abeltje

Leeftijd: 6+

De 11-jarige Abeltje wordt na talloze waarschuwingen van school gehaald, en krijgt een baantje als liftboy in het chique warenhuis Knots. Maar op zijn eerste werkdag gaat het al helemaal mis. Abeltje drukt op het enige knopje waar hij niet op mag drukken: het groene knopje!

Kijk Abeltje om 15:30 uur in de Zappbios op NPO Zapp

 

Zondag 17 april (Eerste Paasdag)

Minoes

Leeftijd: 8+

Poes Minoes uit de Emmalaan snapt niet waarom ze er plots uitziet als een een charmante jongedame (Van Houten). Het is raar, maar het heeft ook voordelen. Bevriende katten vertellen haar bijvoorbeeld mensengeheimen, waarmee ze de sympathieke, stuntelige journalist Tibbe (Maassen) helpt, in ruil voor eten en een slaapplaats. Er zit ook een tip tussen over de onfrisse zaakjes van schurkachtige industrieel en kattenhater Ellemeet (Bokma). Erg leuke verfilming van een scenario van Burny Bos naar het boek van Annie M.G. Schmidt. Gouden Kalveren voor de film en voor Van Houten.

Kijk Minoes om 15:30 uur in de Zappbios op NPO Zapp

 

 

Maandag 18 april (Tweede Paasdag)

Ja zuster, nee zuster

Leeftijd: 8+

Ja zuster, nee zuster bleek goed getimed in een periode waarin nationaal breed werd verlangd naar vroeger. De gelijknamige tv-serie geschreven door Annie M.G. Schmidt stamt uit de veilige, hoopvolle jaren '60. Productiedesigner Vincent de Pater bouwde de hele Primulastraat uit die serie prachtig studio-achtig na en liet daarmee ieder realisme varen. Dat sluit naadloos aan bij de stijl van regisseur Kramer (Hertenkamp) die zijn uitbundige absurdisme de vrije loop laat, vooral tijdens de klassieke musicalnummers. In Kramers sympathieke Ja zuster-universum is ook plaats voor 'moderne' woorden als breakdancing, homoseksualiteit en buitenlanders.

Kijk Ja zuster, nee zuster om 15:30 uur in de Zappbios op NPO Zapp

 

;