Home

5 filmtips op Kaboom Animation Festival!

Wil jij de gaafste animatiefilms kijken? Bezoek dan het Kaboom Animation Festival in Amsterdam of Utrecht! Wij zetten de 5 beste films die je daar kunt kijken voor je op een rij.

Dinsdag 29 maart

Knor

Leeftijd: 6+
Waar te zien: Utrecht - Pathé Rembrandt
Tijd: 19:00 uur

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…

Woensdag 30 maart

Mijn moeder is een gorilla

Leeftijd: 5+
Waar te zien: Amsterdam - EYE Filmmuseum
Tijd: 15:00 uur

Jonna heeft het in het weeshuis prima naar haar zin, dus als een gorilla in een roze broek haar adopteert is dat even schrikken. Maar de eigenwijze achtjarige ontdekt dat Gorilla, die in een huisje naast een schroothoop woont, veel van boeken houdt en gevoel voor humor heeft, een ongewone maar prima moeder is. Van scheve blikken trekken ze zich niets aan. Jonna helpt Gorilla met haar rommelmarkt en ze zijn heel gelukkig met elkaar. De enige bedreiging komt van een stadsbestuurder die rijk wil worden met een pretpark dat op de plaats van Gorilla's huisje moet komen.

Kapitein Morten en de spinnenkoningin

Leeftijd: 6+
Waar te zien: Utrecht - Hoogt in Bieb Neude
Tijd: 17:15 uur

Door een magisch ongelukje wordt Morten zo klein als een insect. Prachtige stop-motionanimatie, ooit begonnen als theaterproject en kinderboek, boordevol vreemde vondsten en avontuur.

Champion of Charmes filmcompilatie

Leeftijd: 6+
Waar te zien: Utrecht - Hoogt in Bieb Neude
Tijd: 15:30 uur

Met charme kom je overal, toch? Nou, deze films zijn kampioenen van de charme, want ze laten je lachen, leven en leren. Kampioenen in dit programma: een Frans paddenstoelenlied dat je nooit zult vergeten, een uil die een portret probeert te maken, een meisje dat in een onverschrokken tijger verandert, een echte uitsteller, een cut-out kinderavontuur met dank aan een ruimtesteen, een das met branie, enkele verrassende oudere vrouwen op oudejaarsavond, een bootje dat liever vliegt dan vaart, en een paardenbloemparachute. (Samengesteld voor kinderen van 6 jaar en ouder.) Dit programma wordt in de bioscoop live van Nederlandse stemmen voorzien. 

Zondag 3 april

De avonturen van Anansi de Spin

Leeftijd: 4+
Waar te zien: Amsterdam - EYE Filmmuseum
Tijd: 13:00 uur

Anansi de Spin is een van de grote volkshelden van de wereld. Hij is een beetje een boefje, een onruststoker, maar ook een enorm wijs en lief monstertje dat zegeviert over vijanden. En iedereen in West-Afrika, Suriname en het Caribisch gebied kent hem. Maar in Nederland moet Anansi nog ontdekt worden. En dit is de ideale gelegenheid! Elke aflevering hier vertelt een sprookje over Anansi en hoe hij zijn tegenstanders te slim af is. 

;