Home

Seminar: Filmeducatie voor Kleuters

Hoe ziet filmeducatie voor kleuters eruit? Filmhub Midden laat je de mogelijkheden zien!

Geef jij les aan kleuters? Wil je meer weten over het ontwikkelen van filmeducatie voor deze speciale doelgroep? In deze bijeenkomst laten experts jou de kansen en mogelijkheden zien. Aan de hand van mooie voorbeelden krijg je inspiratie om aan de slag te gaan met film kijken én film maken met jouw kleuterklas.

Al van jongs af aan zijn kinderen omgeven door bewegend beeld: van videobellen met opa en oma, het bekijken van filmpjes op het digibord tot het spelen van spelletjes op de tablet. Kleuters zijn nieuwsgierig en zijn dol op verhalen. Maar hoe laat je ze creatief maken en bewust kijken naar al dat beeldmateriaal? Hier gaat Filmhub Midden op 7 april mee aan de slag in de seminar Filmeducatie voor Kleuters

We beginnen met het kijken van een aflevering van De avonturen van Anansi de Spin, een gloednieuwe animatieserie over de sprookjes van Anansi die al eeuwenlang van generatie op generatie worden verteld in veel Surinaamse, Caribische en West-Afrikaanse gebieden. Specialist media en jonge kind Denise Bontje vertelt ons meer over hoe kleuters bewegend beeld kijken en beleven. Vervolgens delen leraren hun ervaring met mooie, nieuwe projecten van CinekidKunst Centraal en Taartrovers, die je daarna ook zelf uit mag proberen.

Je gaat naar huis met veel inspiratie, nieuwe contacten en een fijn overzicht van films met lesmateriaal die je de volgende dag in de klas kunt inzetten.

Praktisch

  • Datum: 7 april
  • Tijd: 15:00 - 18:00 uur
  • Locatie: Theater Kikker, Utrecht
  • Doelgroep: Leraren, Cultuuraanbieders, Lerarenopleiders

Meer weten over Filmeducatie voor Kleuters?
Meld je aan!
;