Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Home

Serie Meisje met de zwavelstokjes op Cinekid Play!

Hoe kan het dat in één van de rijkste landen ter wereld nog zoveel kinderen in armoede leven? In deze 8-delige serie gaan 9 kinderreporters uit Amsterdam op zoek naar het antwoord op deze vraag.

Hoe kan het dat in één van de rijkste landen ter wereld nog zoveel kinderen in armoede leven? In de 8-delige serie Meisje met de zwavelstokjes gaan 9 kinderreporters uit Amsterdam op zoek naar het antwoord op deze vraag. De kinderen bevragen onder meer politici, directeuren, een prinses en dé cijferman van Nederland. Wat zeggen de cijfers ons, en wie hebben hier de meeste invloed op? Of moet er nou eens eindelijk meer geluisterd worden naar kinderen? 

Meisje met de zwavelstokjes is een project van Stichting Nieuwe Helden in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, Amsterdam Light Festival, ’t Zuidelijke Toneel en kinderen uit alle stadsdelen van Amsterdam in de strijd tegen kinderarmoede in de grote stad. Door middel van educatie, storytelling, een campagne en deze videoreeks wil Stichting Nieuwe Helden voorbij bewustwording streven en overgaan tot actie.

Elke dinsdag om 9:30 kun je een nieuwe aflevering van Meisje met de zwavelstokjes kijken op Cinekid Play! De eerste vier afleveringen zijn daar al te zien, waarin Boet praat met econoom Barbara Baarsma, Ella in gesprek gaat met prinses Laurentien, Sofia spreekt met directeur Marieke Fieten van zorgverzekering Menzis en Lina Peter Hein van Mulligen spreekt, hoofdeconoom bij het CBS. 

Wil jij de serie Meisje met de zwavelstokjes kijken?
Klik hier!
;